Motosiklete UPS aküsü Olurmu ?
Reklamlar
-
Motorumun uzun süre yatması sebebiyle akümün kutuplarını çıkarıp evde bırakmama rağmen akü bitmiş şarj ettiriyorum 1.gün marş basıyor 2 gün sonra çok zayıflıyor ama motor çalışırsa sorun yok.Bu nedenle yeni akü arıyorum şöyle bir Akü buldum amperi yüksek ama benim size sormak istediğim kullanan takan varmı Ups (Bilgisayar kesintisiz güç kaynağı aküsü)aküsü olduğu için motora taksam bir sıkıntı olurmu aküyle ilgili.Aslında çalışma mantığı aynı ups aküsüde şarj oluyor sonuçta buda aynı ama içinin yapısını bilmediğim içn sormak istedim ALMAK İstediğim akü bu
http://www.sanalpazar.com/12-V-12-A-Aku-Mrvsn-Bensu-Fotograf-Pendik__isp7342793
Neden bunu tercih ettiğimi sorarsanız amper yüksek bu fiyata bu amper de motosiklet aküsü 100 liranın üstünde en sonunda alıp deniyeceğim en fazla 40tl çöpe gider motorada zarar vermez herhalde
Reklamlar
-
teknik olarak aynı işi yapıyorlar ama dayanma anlamında sorun çıkartabilir.
Siz bir yere gitmek için aracınıza binersiniz. Biz ise "Motosikletimize binmek için" bir yerlere gideriz.
-
dayanma derken akü ömrü olarak kısamı olur mesela 12amper olduğu için kolay kolay biteceğini düşünmüyorum yanı şarjının biteceğini ama akünün ömrü konusunda benimde endişelerim var olmadı 7 amperliği 25tl alıp onu deneyeceğim
-
hocam ups aküleri genelde kuru akü oluyor. bende düşünmüştüm çift ups akü takmayı. ancak bizim elektrikçi akü kuru akü olduğundan sarsıntılara falan gelmez sıkıntı çıkarabilir demişti.
bi araştırın isterseniz kuruakünün taşınabilirliği konusunda.
-
scooter a araba akusu takan vardı bır sıkıntı olmaz fakat belki ampulunuz patlar falan onunda basıtı var farınız hep acık gezersenız sorun olmaz
İNSTAGRAM = sakalliesnaf - MAİlL = mehmetmerickekec@gmail.com
MOTOSİKLET = CBF 600 ABS 2007 102K +
TECRUBE = 250K +
-
antilop_skul adlı üyeden alıntı
scooter a araba akusu takan vardı bır sıkıntı olmaz fakat belki ampulunuz patlar falan onunda basıtı var farınız hep acık gezersenız sorun olmaz
12 Volt olunca sıkıntı olmaz araba aküsünün tek farkı amperi yüksek olduğu için daha çok dayanmasıdır.Motor aküsü 7 amper mesela 10 marş basarsa araba aküsü takınca o akü 70 amper ise
100 marş basar.24volt akü olmadığı sürece o konuda sıkıntı olmaz Ancak burda benim sorum akünün kuru akü olduğundan sıkıntı çıkarıp çıkarmayacağı
Yorum için teşekkürler.
-
ben kullandım.
akünün gireceği yere sığıyorsa veya sabitleyebilirsen hiç problem çıkarmıyor.
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
35 tl ye aküde anlaştık satıcıyla alınca sonucunu sizlerle paylaşırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------
astorojna adlı üyeden alıntı
ben kullandım.
akünün gireceği yere sığıyorsa veya sabitleyebilirsen hiç problem çıkarmıyor.
çok teşekkürler ölçülerini alıcam sığar herhalde olmadı bir şekilde sığdırmaya çalışıcam kutup başlarını nasıl taktınız
-
thepope adlı üyeden alıntı
35 tl ye aküde anlaştık satıcıyla alınca sonucunu sizlerle paylaşırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:47 ----------
çok teşekkürler ölçülerini alıcam sığar herhalde olmadı bir şekilde sığdırmaya çalışıcam kutup başlarını nasıl taktınız
direk bağladım vida yeri yoktu zaten.
4-5 ay gibi kullandım daha sonra sıfır bi akü almıştım.
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
ben daha geçen hafta 70 liraya motosiklet aküsü aldım golden marka olacaktı 12V 8A
türkiyeye mutlu akü getirtiyor 2 sene garantisi bulunmakta bence motosikletinize uygun bir akü almanız daha doğru olur
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
-
Akülerde yazan akım değeri 1 saat boyunca çekilebilecek akımı gösterir. Ancak marş motorunu çalıştırmak için anlık değeri yüksek akü gerekir. Mevcut akünüzün üstünde yazan Ah ibaresinin yanında bir de anlık çekilebilen akım yazar. O da sadece A ile gösterilir. Alacğınız akünün anlık akım değeri aynı veya daha yüksekse sorun yok.
-
motosikletin aküyü gereği kadar şarj edebilecekse sorun olacagini sanmiyorum. aslinda bana baska bi fikir verdin diyebilirim (.kuzenimin oglunun akulu arabasinin akusu de seninki gibi isyan edip isi birakmis. bunu deneyebiliriz. zamani gelince oglumun arabasi icin de tabi. tesekkurler.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)