Cub motorun marş motorunun üzerinden sadece kırmızı yani artı kutuplu kablo çıkıyor başka kablo göremedim, diğerini şaseden mi alıyor ?
Cub motorun marş motorunun üzerinden sadece kırmızı yani artı kutuplu kablo çıkıyor başka kablo göremedim, diğerini şaseden mi alıyor ?
mengü bunuda sordunmuya hani herşeyi biliyordun benim bildiğim şasesi (-) motora bağlı olduğu için herhangibir kabloya gerek yok
dışarıda denemek acaba çalışıyormu diye eksiyi herhangibir yerine artıyıda kendi girişine bağlayarak bakabiliyorsun
Elektrik tesisatı konusunda biraz zayıfım zaten o yüzden bunları soruyorum öğreneyim diye
hatta bizim motorlarda aküden cıkan eksi yani nötr uç direkt şaseye mars motorunun baglantı civatasından takılı
Adım CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
DC Elektrik motoru şasesini kablo çıkarmaksızın motor şasesinden alır.Çalışması için sadece + kabloso bağlamak bu yüzden yeterli olur.Motorun - ucu muhtemelen dahili olarak şase yapılmıştır bu yüzden dışarıda - kablosu göremeyebiliriz.
şasiden alır. kabloya gerek yok
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Teşekkür ederim, 100'lük motorumun elektrik sistemini sıfırlamak gibi bir işe giriştim, taktığım tesisat orjinalinden farklı, statörü değiştirmek zorunda kaldım ama iyi olacak gibi.
onlar sadece + ile çalışır..ekonomik olduğundan fazla elektrik harcamamak için - kutbu kullanmazlar...
nasssiiiiiiiiiii???
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)