DERBİ GPR 125 - 2006 - Şanzıman
Reklamlar
-
Arkadaşlar öncelikle selamlar.
Bu sıralar belalar peşimi bırakmıyor. Bir nasibetsizlik var ki üzerimde anlatamam. Bilindiği üzere motosikletimi satışa çıkarmıştım. Buradan bir arkadaşla fiyat konusunda anlaştık. Pazartesi satışı yapıyor, motosikleti devrediyordum. Herşey yolundaydı, ta ki pazar günü öğleden sonraya kadar...
Buradan da tanıyabileceğiniz (şimdi nick ini hatırlamıyorum) Serdar abi (fazer 600) ve hasan abi (600 rr) ile biraz gazlayalım dedik. Epey gazladık. Artık, bi yerde onlar durdu, benle yavaşlayıp vites küçültmeye başladım. Ancak motordan takır tukur sesler geldi, bi ara da teker tiklendi, slalom la kurtardık. Sonra vites boşa geçmiş gibi oldu, ardından sağa çekip durdum.
hadiseye gelicek olursak, zincir kırıldı. Bir gün sonra motoru ustaya getirdik, zinciri değişti. Ama sıkıntının zincirden kaynaklanmadığını, şanzımandan kaynaklandığını gördük.
Şimdi, motor çalışıyor, boş ışığı yanıyor fakat motor viteste oluyor. Vitesler çok zor geçiyor ve boşu bulamıyoruz. Boş yok. Boş olmadığı gibi 1 de de olmuyor. debriyaj basılı vaziyette çalıştırıp kalkmaya çalışıyoruz, kalkamıyoruz. yüksek devirde kalıp, yüksek gazla da kalkamıyoruz. 1 e kadar iniyoruz, ama motor yine kalkamıyor, kalkınca istop ediyor.
Sorunum nedir arkadaşlar? Şimdi biri kalkıp, şanzıman derse ayıp eder. Ve dip not: motorun şanzımanı komple en fazla 1000 tl. Orijinali...
Ben motoruma, 5,400 istemiştim. Bu şekilde alan olursa, icabında 3,500 a verebilirim. Benim ustalığım iyidir, alırım, yaparım karlı satarım diyenlere.
Belki de şanzımanı açınca hiç masrafı olmadığı anlaşılacak. O zaman daha fazla kar elde edilir.
Nedir üstadlar bu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------
Biride birşey yazsaydı gam yemezdim yahu
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
Reklamlar
-
Oncelikle gecmis olsun.
Senin basindan da sıkıntı eksik olmuyor.
Ogrenci adamin halinden anlarim
Şahsi fikrim ; eger tamirci degilse kimse o motosikleti o sekilde almaz.
Tamirci de ona o parayi vermez.
Bence sen yaptirmayi bir dusun derim,
ama bu sana sadece iscilige de malolabilir, bir dunya paraya da.
Bana sorarsan sadece iscilige mal olma ihtimali yok maalesef.
Insallah ciddi bi problemi yoktur sanzumanin.
Bu arada yagini ne zaman degistirmistin? Seviyesini kontrol ediyor muydun?
-
Yağı tamdı ve eski değildi abi. Demen gibi, bi sıkıntısı bitmedi hayvanın bee. O değilde, talebe adama çok koyuyor abi.
Eskiden sende de derbi varmış abi. Benim motor, senin motor olmasın
-
cok cok geçmiş olsun kardeş umarım sorun ciddi değildir ama bence yaptır oyle sat öğrenci adamsın çok zarar etme derim.kaldıkı bu şekilde bu markanın satımıda ağır olacağı kanaatindeyim.
-
Ben de ogrenciyken derbi almistim,
bana da maliyeti cok Tuzlu olmustu
Insallah en ucuz yollu halledersin.
-
İnşallah bakalım. Olmayan ocağıma incir ağacı dikti namuzsuz. Yok elektrikde kaçak, yok marş da sıkıntı velhasıl hep birşey...
Gittiğim her yolda kaldım diyebilirim...
-
şimdi şanzuman dişlisi kırılmış veya yuvasını kırmış vs calıstırmak vs pek hayırlı olmaz kırık parcalar yag pompasından motorun krankına heryere zarar verir o motor yarılıcak sorun tespit edilicek cin can cuncu tamirciler yapamaz yapanda cok para ister.ben sana diyim işin zor ha bende olsa bi kac günlük iş ama tamirci degilim.dedigim gibi güzelce yarılıcak motor biraz teferuatlı alet parcasınıda ne derece bulursun bilmiyorum geçmişolsun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)