Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

ybr 125 bujide kıvılcım oluşmuyor.

REKLAM ALANI
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    ateşleme dedigin olay esasında bi kac döngüden oluşan basit bi düzenektir.sırasıyla kontrol ederek sorunu bulabilirsin ölcüm aletiyle önce bobine elektrik geliyomu bakılır.beyne gelen soketler sökülüp oksit vs varmı bakılır vd4o sıkılıp yerine takılır.mantık şu kranka baglı volan her bi tur döndügünde üstündeki iletken metal cıkıntı manyetik okuyucudan gecer ve beyne sinyal gönderir beyinde bobine volt atar durur bobinde - + birleştirme yapıp bujide gerilim yaratır bumm.4 gün önce ne yaptıysa calıstıramadıkları motorun sadece gidip beyin soketlerini söküp üfleyip yerine taktım calıstı abi sen naptın! bişi yapmadım tecrübe.umarım basit bi sorundur ve ustan iyidir.
    Motosiklet mucidi

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha / YBR 125
    Galiba sona yaklaştık. An itibariyle Statör aldım ve kargoladım ustama. Statörün okuyucusundan olduğunu söyledi. Çalıştırır çalıştırmaz ayrıntılı olarak paylaşırım sizlerle. İlgilenen herkese çok teşekkürler.

shoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha / YBR 125
    Olalyları bir toparlayayım. Her şey yazlığa hırsız girmesiyle başladı. Hırsız beyfendi yazlıktan motoru çalamayınca - bari şunun anahtarlarını alayım belki sonra bir yerde görürsem araklarım - diye düşünmüş olmalı ki anahtarları yürütmüş. Ben de durumu öğrenince yeni bir kontak kiti aldım. Zaten 5-6 aydır kullanmadığım motorum için ayrıca bir de akü aldım. Kontak seti ve aküyü taktıktan sonra da marş var ancak bir türlü ateşleme gerçekleşmiyordu. Şirinevler Motoay'dan gittim arızalı olma ihtimali en yüksek iki parça yani beyin denilen cdi ve bobin-pipo ikilisini aldım. Bir hevesle denedim ama tık yok. Hatta uğraşa uğraşa aküyüde bitirdim. Sonra dedim ki bu benim yapabileceğim bir sorun değil.

Gittim Çatalca'daki motosiklet ustası mehmet ustayı buldum. Motoru ona götürdüm. O da bana statör tetikleyicisnden olur dedi. Gittim bu sefer Motoay'da 2009 ybr statörü olmadığı için İntermoto'dan 60 liraya statör aldım. Kargoladım bizim Çatalca'daki ustaya. Ancak usta statörü taktıktan sonra sadece 30 saniye çalıştırabildiğini ve bir daha ne yaptıysa çalıştıramadığını söyledi. Sonra dedim ki bu böyle olmayacak aradım Şirinevler Aydın Motoru dedim motor Çatalca'da alıp bakarmısınız. Böylece Aydın motorun yetkili servisine naklettridik.

Motoru Şirinevler'de hemen yaptılar. Şimdi sıkı durun. Sorun ne bobinde, ne pipoda, ne statörde, ne kontak kitinde, ne konjektörde, ne aküdeymiş. Sorun Motoaydan ilk aldığım yan sanayi beyin denilen cdi'daymış. Verdikleri cdi arızalıymış. Hal böyle olunca bir türlü arızayı tesbit edemedik. Motordaki cdi arızalı fakat yerine taktığımız da arızalıymış. E tabi gönül ister ki orjinali olsun ama o da 310 tl. Yan sanayisi 50 tl. Gittim Motoaydan arızalı cdi'ı verdim yenisini aldım. Motor tek marşta çalıştı.

Bu bana, boşu boşuna Çatalca'dan motoru buraya getirtme parası 100 tl. Burdaki Aydın motorun servis ücreti olan 100 tl. Boşu boşuna alınmış bir statör 60tl'ye ve çok büyük bir tecrübeye mal oldu.

Keşke herkes işini düzgün yapsa da bunlar başa gelmese.

Sepetçioğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKİ VERSYS 650
    Satılan sıfır ürünün arızalı olması ne demek yaa!
    Gerçekten çok sinir bozucu bir olay. Vaktin gittiği gibi paranda boşa gitti.

---------- Post added at 03:10 ---------- Previous post was at 03:08 ----------

Satılan sıfır ürünün arızalı olması ne demek yaa!
    Gerçekten çok sinir bozucu bir olay. Vaktin gittiği gibi paranda boşa gitti.
    Olduğunuz yerde durarak, olmak istediğiniz yere varamazsınız!

Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Sorunu çözebilmene sevindim, çaresi bulunmayan problemler çok sinir bozucudur bilirim.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler