Bahçeye iniş için rampa veya asansör projesi
Reklamlar
-
Fırtınaya devam . Dediklerinizde haklısınız Diğer çizimlerde gayet mantıklı ama illaki asansör istiyor. Eğimi bilmediğim için bişi diyemem ama motorla arazide bir çok eğimden aşşa inip çıktığımıza göre sadece basit bir rampada yetebilir kanımca . Burdan resme bakınca motor rahatlıkla inip çıkabilecek bir eğim gibi duruyor. Menteşeli bir rampa gayet iyi fikir bencede. Kaldırımdan geçen insanlarada ufak bir ikaz panosu ile çözüm buluna bilir sonuçta o merdiven kapısı dışarı doğru açılabiliyorsa açıldığınd akaldırımı kesecektir zaten. En az maliyet merdiven üstüne rampa olacaktır böylece. Tabi rampanın yüzeyi kaymaz şekilde tırtıklı yapabilirsin ki motor neydi sahi :D
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
Reklamlar
-
-
Bu konuların erbabı piyaNist irfan takma adlı kardeşimizdir. Kendisinden fikir almak oldukça faydalı olacaktır.
"KAZASIZ SÜRÜŞLER"
GÖZÜ PEK MOTORCULAR VARDIR, BİRDE YAŞLI MOTORCULAR...
HEM GÖZÜ PEK HEMDE YAŞLI MOTORCU YOKTUR...
-
-
Valla merdiveni görünce yandan hiç uraşma dedim kendi kendime. O motorla o merdivendeki rampadan her türlü iner çıkarsın yeterki ranpan tırtıklı olsun olmadı kayıtlar at rampaya . her türlü iner çıkarsın bence. Çünkü biz şehir içindeki merdivenlerden inip çıkıyoruz rampasız altı üstü 125 cc xt ile Rampa her türlü işini görür bence. Tabi yine sana kalmış . Bol şans şimdiden
-
Kocaeli İl Temsilcisi
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
Abi ne bilim ya benim beyin bukadar fırtınaya müsade ediyor :D kaldığı yerde ekşına devam
-
Merdivenle duvar arasına bir rampa yapıp, boyunu da şimdiki merdivenden 2 m uzatmak yeterli olur bence de... Ben o motorla bu haliyle bile iner çıkarım...
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Teo23 adlı üyeden alıntı
Merdivenle duvar arasına bir rampa yapıp, boyunu da şimdiki merdivenden 2 m uzatmak yeterli olur bence de... Ben o motorla bu haliyle bile iner çıkarım...
evet söylediğiniz ilk aklıma gelen şey zaten ama, amacım çalınma riskini en düşüğe çekmek. Önceki yıl 125 lik cross'um aynı yerden çalındı, 1 hafta sonra bulundu ama 500 TL 'lik zararla, çok şanslıydım. Ve bir daha bu kadar şanslı olabileceğimi hiç sanmıyorum. O yüzden hırsızın çalmaya yeltenmeyeceği kadar işi zorlaştırmam lazım. Rampa işi çok kolay benim aşağı indiğim gibi, adam da yukarı çıkartır. Asansör mantığı ile bu riski ortadan kaldırmak istiyorum.
-
Evet dediğin gayet mantıklı ama asansörün masrafı motorun fiyatına yaklaşacaktır. Öyle 300'e 500'e olacak bir iş gibi gözükmüyor. İnş yapabilirsin ama bu kişisel fikrim tabii ki. Ben şahsen motorum eski model olduğu için rahatım ama yine de 3 ayrı kilit kullanıyorum. Bir de vaktinde hırsızın bile çalışma prensibini anlayamayacağı bir alarm sistemi yapmıştım, çok basit ama etkili. Kabloları kesse de ötüyordu, tekeri döndürünce de... Masraf ise 3 tl... ;)
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Ben şöyle çizim yaptım böylesi daha iyi olabilir. diye düşünüyorum ben yapsam böyle yapardım
haa güçük bir detay düşünürsek çoluk cocuk hırsız vinçi çalmaya kalkarsa üzerine ızgara yapılabilir motosikletini koydukdan sonra eve taktıracağın vinç'in sigortasını elektriğini yerinde kapatabilirsin.
Nefesime gücü bahşet mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
-
Motosiklet Eğitmeni
Bence motosikleti bahçeye indirmeye gerek yok.
O merdiveni kaldirirsaniz sorununuz basitçe hallolur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Sistemler hakkında bilgim yok ama yeni motorun hayırlı olsun abi. Kazasız Belasız inşallah...
-
7 sayfayı tek solukta okudum be. Açıkçası mutlu bir son bekledim ama iş hala çözülebilmiş değil.
Kimsede ilk heyecan yok. Vaz mı geçtiniz?
-
[QUOTE=Sinan Er;2974684]Asansör tarzi bişey yaparsan kimse çalamaz. ) Rampa yaparsan ilave kilit yada kapı yapman gerekecek.
Fotoğrafdaki gibi basit bir vinç yapabilirsin. Tek yapacağın revizyon motoru ana parça üzerine monte etmek.
http://images.kkeu.de/is/image/kke/K...0033378-01.jpg
Hocam bende bu vinç tertibtı mevcut ilgilenirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
Aşk üç harflidir...!
BMW bin
Git
Sin
-
-
rs_guven adlı üyeden alıntı
7 sayfayı tek solukta okudum be. Açıkçası mutlu bir son bekledim ama iş hala çözülebilmiş değil.
Kimsede ilk heyecan yok. Vaz mı geçtiniz?
Vazgectigimiz yok, fikir iyice sekillendi artik uygulayacagiz
-
Uploaded with ImageShack.us
benim aklıma böyle bişi geldi şimdi bi hidrolik piston ve makara sistemi ile ağırlığı kaldırabiliriz
bu yüksekliği nasıl bi piston kaldırır diye düşününce piston ucundaki makaranın çapını büyük tutarak ve uzun bi piston kullanarak bu yüksekliğe ulaşabiliriz gibime geliyo pisonuda küçük bi 220v hidrolik pompayla besleyebiliriz
aklımdaki soru işareti ise kaldırmasına kaldırırda indirirken tehlikeli bi şekilde hızlı indirmemesi için nasıl bi hidrolik boşaltmasistemi yapmak gerek
-
-
Dayanamadım yazayım bir iki satır
asansöre gereğin yok kardeşim,sana lazım olan açısı daha yatay bir başka rampa
ama bu rampada insanları rahatsız etmesin istiyoruz,sanırım doğru anladım,kafamda bir dünyaya şu anda umarım anladığım gibi anlatabilirimde
yukarıdaki ilk fotoya bakalım,önceden söylediğin birşey var varolan kapı dar geliyor demiştin,
kapının sol tarafındaki boşluk yeterli genişlikte ve aşşağıdaki sol yan duvarda işimize yarayacak
1-ölçüp biçiyorsun ve varolan merdivenden daha yumuşak bir rampanın yaklaşık boyunu buluyorsun,(sanırım merdivenden 1 metre daha uzun olsa yetecektir)
2-bulduğun boyda iki profil kesiyorsun (profil yerine boru tercihtir,daha mukavimdir)
3-ara payandaları sagdan sola yeterince atıyorsun,iskelet tamam,
4-bu iskeletin genişliğinde iki boruyu duvara alt ve en üstten monte ediyorsun (bunlar yukarı aşağı raylarımız olacak)
5-bu dikme boruların dış kalınlığı kadar delik çapı olan iki tanede 10-15 cm lik boru bu borulara geçecek bunlarda yukarı aşağı çalışmada rampayı taşıyacak ve kılavuz görevi görecek
6-bu kısa borulara rampanı bir menteşede olabilir mafsal ile kaynatıyorsun,ne işe yarayacak mafsal)? rampa iner çıkarken aradaki açı farkına göre oynayacak
7-kayıkları karaya çekmek için çekçek tabir edilen el vinçlerinden alıyorsun sanırım tahmini 100-150 tl bu vincimiz olacak
8-vinç zemine monte edilip duvarın üst sıfırına en yakın yerden bir makara ile rampaya bağlanacak (yani vinç yukarıda değil altta olacak sanırım antabildim)
buraya kadar tamamasa bu iş geriye kaldı rampa zeminini iskelete döşemek
9-baklavalı sac olarak zemini düşün düz sacda kayarsın sacı iskelet genişliğinde kesiyorsun ama kaynatmıyorsun
10-soldaki yan bahçeyi ayıran duvar tarafına iskelet ile sacının arasına 50 cm kadar ara ile menteşe kaynatıp sacınıda menteşenin diğer kanadına kaynattığında işin bitiyor
11-indirme yada kaldırma işin bittiğinde iskeleti çim zeminde bırakıp zemin sacınıda kaldırıp duvara yasladığında hiçkimseyi rahatsız eecek bir görüntün kalmayacak
NOT UNUTTUK BUNU:rampa iskkeletinin zeminde kalan en ocuna iki tekerlek kaynatıp altınada u demiri iyi olur bir ray yaparsan toprak üstüne rampa inip kalkarken arka taraftaki ileri geri hareketindede rampa toprağa falan batmaz.Birde el vinci kullanırsan dediğim gibi iş bitiminde kilitlemek için bir asma kilit kullanmanı öneririm.
Bazıları çok yalama adam
Allah için ÇALıyoruz hamdolsun..Keriz feneri derneği.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)