Bahçeye iniş için rampa veya asansör projesi
Reklamlar
-
Süper Moderatör
Sinan bu arada baştan beri herkes motoru asansöre dik sokulacak şekilde plan yaptı.
Halbuki yanlamasınada asansöre girilip senin proje daha sağlıklı kullanılabilir.
Tabi ki bu sefer kabini çizdiğin gibi kaldırıma dikine değil de paralel yapmak lazım. Hem o zaman yerden de tasarruf etmiş olunur.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Reklamlar
-
-
Süper Moderatör
Yok be hacı yanlamasına gelecek girecek, olur aslında. Bir metre genişlik bile yeter, boyu belki biraz uzun tutulur ki içeri girince hafif bir manevra yapabilir belki.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
MBHoro adlı üyeden alıntı
Aga burda rampa olmaz... Çoğu sistem içinde yeterli alan yok.. Bence lift düzeniyle mümkün olduğunca yüksek bir sitem kurulup motoru o liftle alabilirsin aşağıya.. Aklıma pek bir şey gelmedi.. Birde sormak isterim ev kendinize mi ait? Yani kiracı falansan değermi bilemedim?
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Sinan bu arada baştan beri herkes motoru asansöre dik sokulacak şekilde plan yaptı.
Halbuki yanlamasınada asansöre girilip senin proje daha sağlıklı kullanılabilir.
Tabi ki bu sefer kabini çizdiğin gibi kaldırıma dikine değil de paralel yapmak lazım. Hem o zaman yerden de tasarruf etmiş olunur.
Olcay aganın dedigi gibi sistem biraz geniş tutulur, motor üzerine alınınca tek ayak üzerinde çevrilir. En mantıklısı bu olur heralde..
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Süper Moderatör
250 cm uzunluk 100 cm genişliğinde asansör platformu olur ve yola paralel çalışırsa motorun rahatca girebileceğine inanıyorum.
xt660 ın uzunluk 225 cm, aşağı yukarı şöyle bir şekilde olur;
ölçekler birbirine uygundur, potoshop terk tabiki
-
Bende en başından beri yola paralel düşündüğümden bazı projeleri tam okuyamamıştım bile
Bence zaten bu iş sadece paralel olur, motosiklet 2mt inecek diye bahçeyi bölmek anlamsız olur
Yarım elips formunda bi platform duvara sabitlenmiş kılavuzlarda yürütülecek, çift yönlü giriş çıkış sağlanır zaten...
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
-
[IMG][/IMG]
Uraşma bahçeye indirmeye ya yol hizasında bir garaj yap bahçeye direkler dikip yahut çatısı yol hizasinda kalacak rampalı bir garaj yap daha ucuza mal olur sana.
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
-
-
Süper Moderatör
Ercan senin bu dediğin için belediyeden onay alıp proje bile çizdirmek gerekir
Komşuları hiç karıştırmıyorum bile.
Bence en sağlıklısı makaslı lift sistem, onu geliştirmek ve yükseltmek tabikide uzuca mal etmek için beyin fırtınası yapmalıyız.
Hem estetik hem daha kullanışlı, ayrıca bakım zamanlarıda çok işe yarar gibi.
-
Ercan senin bu dediğin için belediyeden onay alıp proje bile çizdirmek gerekir
Komşuları hiç karıştırmıyorum bile.
Bence en sağlıklısı makaslı lift sistem, onu geliştirmek ve yükseltmek tabikide uzuca mal etmek için beyin fırtınası yapmalıyız.
Hem estetik hem daha kullanışlı, ayrıca bakım zamanlarıda çok işe yarar gibi.
Benımde favorim makaslı lift. Özelliklede tekerlekli olursa tadından yenmez.
Bu linkdeki 1.5 metreye kadar 680 kg kaldırabiliyor. Bunun 1 numara büyüğünü yapmak gerek.
L İ N K
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Süper Moderatör
Sinan 2 metre kaldıranalrıda var standart, ama pahalıdır sanırım.
Önemli olan ucuza ve D.I.Y olarak yapabilmek.
Ha bu arada demin eklıma geldi, biz asansör tipi olanları neden hep direkleri veya platformu duvardan uzak düşündük tasarladık?
Taşıyıcı profil duvara monteli olupda asansör bunun üzerinde yukarı aşağı ahreket edebilir.
Ne demek istediğimi anlatabildim mi?
-
-
Süper Moderatör
Sinana ek olarak merdivende kullanacağın sacı menteşeli yapıp kolayca kullanılmadığında kenara katlayabilirsin.
Eksi tarafları yağmurda ıslakda çok problem olur.
Ha birde merdivenin ucunu göremedik, belkide motoru indirmeye müsait bir yere varmıyordur.
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Evet edebilir. Tasarım çeşitlendirilebilir. Bunun için daha çok vakit gerekli
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:47 ----------
http://farm9.staticflickr.com/8514/8...968c2cc4_b.jpg
Bu alanda yapabileceğin en kolay, en basit, en kabul edilebilir sistem merdiveni uzatmak olacaktır.
Merdiveni uzatarak açıyı motorun rahat çıkabılecegı bır orana getırdıkten sonra merdivenin genişliği ve uzunluğu kadar baklavalı sac temin etmen yeterli.
Bu sacı kullanmadığın zaman korkuluklara bağlar kullanmak istediğin zaman yatırıp rampa olarak kullanırsın.
Kötü senaryo.. Merdivenden çıkmak için gaz acmanız gerekli.. Tam cıkarken kaldırımda bir cocuk annesi peşinde.. Siz onu farkettiniz ve durabildiniz ama dengenizi kaybettiniz.. Yok yk düşünmek bile istemiyorum...
-
Süper Moderatör
Bu nasıl
-
Güzel de ne kaldırıp indirecek bunu ?
dreamkiller adlı üyeden alıntı
Kötü senaryo.. Merdivenden çıkmak için gaz acmanız gerekli.. Tam cıkarken kaldırımda bir cocuk annesi peşinde.. Siz onu farkettiniz ve durabildiniz ama dengenizi kaybettiniz.. Yok yk düşünmek bile istemiyorum...
Sanki altındaki goldwing Arazi motoru bu haftada bir düşmezse kendini iyi hissetmez.
Merdivenin ve bahçenin korkulukları var aşağı düşmesi imkansız.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
-
Süper Moderatör
Yahu birsey kaldirir illa ki. Ben temsili cizdim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)