Bahçeye iniş için rampa veya asansör projesi
Reklamlar
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Heh şöyle imkan var çizin kardeşim
Sinan ın son resmi tamamdır fakat ray direk pahalıya mal olabilir.
Ucuz yollu olması için kare kutu profilden 4 adet direk dikerek aynı sistem daha ucuza gelebilir sanırım.
Ama bu kalıcı birşey ve çok profesyonel kullanımlar için. Ben her zaman daha az karmaşık olanı tercih ederim.
Özelliklede sepet konusu gereksiz.
Motosiklet sehpalarından fikir edinebiliriz.
Motoru kaldırmak için direk ağırlığın olduğu nokta düşünülüp oradan tutuluyor. İllaki tekerleğin üzerinde durması gerekmıyor.
Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Sinan Er adlı üyeden alıntı
MBHoro Ortaya bi laf attın kayboldun. Bari etrafın 1-2 fotosunu koyda git. Ona göre fikir üretelim Yapacağımız makina birilerinin işine yarasın.
konu başından beri söylemeye çalışıyorum resim işini , işte sanırım şimdi ,yoğunsa , bence resimler yarından önce gelmez yada bu gece gene toplaşır son noktayı koyarız
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
-
-
MBHoro Ortaya bi laf attın kayboldun. Bari etrafın 1-2 fotosunu koyda git. Ona göre fikir üretelim Yapacağımız makina birilerinin işine yarasın.
abi olur mu yarım saate bir konuyu takip ediyorum. düşünüyorum. Resim işini eve gittiğimde halledeceğim.
-
MBHoro adlı üyeden alıntı
abi olur mu yarım saate bir konuyu takip ediyorum. düşünüyorum. Resim işini eve gittiğimde halledeceğim.
Evin durumu bu çizimdekine benzıyormu ?
-
bu proje sayesinde biraz cambazlıkla o profilin hizasındaki evde yaşayanlar profilin üzerinde yürüyerek direk sokaga cıkabilirler
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
Süper Moderatör
Sinan uçtu durdurun
Helal valla güzel fikirler çıkıyor.
Yanlız alttan makaslı sistemleri baştan eledik.
Aslında en estetik en kullanışlı ve en komşu problemsizi o olur gibi.
Nasıl ucuza hallolur, pistonsuz hidroliksiz yapılamaz mı?
Düzenek kurulup güçlü bir motora dişli mil takılarak o milden geçen büyük bir somunu yada benzeri şeyi sisteme monte ederek hareket ettirilemez mi?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------
Edit: Kürşatın dediğinden sonra aklıma geldi, hırsızlara yol gösterip kolaylık sağlayacağı için üst kattaki komşular problem çıkarır.
Ben olsam bende çıkarırım
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Bende yakın zamanda böyle projeler düşünmüştüm. Burada bana yardımcı olabilecek çok beyin varmış en yakın zamanda ben foto yükleyip buradaki arkadaşlardan fikir isteyeyim
Kelimelerini yükselt sesini değil, yağmurdur çiçekleri büyüten gök gürültüsü değil.
-
Valla bende maraz cıkartırdım.. acaba o vinci tutan profil iş bitince sağa yada sola doğru katlanmaz mı? Elbette katlanırda o katlanmayı sağlayan menteşe sistemi motorun ağırlığını taşıyabilir mi?
If you don't Ride, You don't know...
Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing
-
rayın üstüne beton döküp cam parçaları serperiz nihaha Bu projeler tutmaz ise motoru havalandırmayı düşünmeliyiz bence artık Ya da çift zamanlı makina alsın arkadaş duvardan in çık işte
Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)
http://www.facebook.com/amraercan
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Nasıl ucuza hallolur, pistonsuz hidroliksiz yapılamaz mı?
Düzenek kurulup güçlü bir motora dişli mil takılarak o milden geçen büyük bir somunu yada benzeri şeyi sisteme monte ederek hareket ettirilemez mi?[COLOR="Silver"]
[
Ettirilebilir. Ama büyük mil problem bulsan anca bir adet kullanabilirsin onuda ortalaman lazım oda platformun ortasına gelir.
Çıkıyorum şimdi evden bi iki bişi daha karalarım. Hazır uçuşa geçmişken
-
Ahmanamra adlı üyeden alıntı
rayın üstüne beton döküp cam parçaları serperiz nihaha
Bu projeler tutmaz ise motoru havalandırmayı düşünmeliyiz bence artık
Ya da çift zamanlı makina alsın arkadaş duvardan in çık işte
bu fikirde güzel aslında karşıda mesafe var, kaptırıp atlayım ben bahçeye nasıl olsa çimenlik
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:53 ----------
ev ona pek benzemiyor... ön cephesi tamamen düz bizim balkonlar yanda ve biraz geride kalıyor.
-
Süper Moderatör
Şu evin ve bahçenin fotosunu koysana kardeşim, millet meraktan kudurdu. Üşenmesem kalkıp gelicem imes den
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
-
Teo23 adlı üyeden alıntı
Günlük kullanım için değil de kış için zannetmiştim ben. Bu asansörü hergün kullanmak çok zahmetli olacaktır bence. Ben arka bahçeye buna benzer bir garaj yapacağım. Motorumuzun da evi olsun kardeşim...
Aslında bu da çok uygun ama ahşap olması dezavantaj. Garajın içine de laser ile çalışan bir alarm sistemi yapmak hem kolay hem de masrafsız. Youtube'da örnekleri var. Tabii ki komşu olayı tam bir sorun önce onu çözmek lazım bence.
http://<a href="http://bit.ly/c25MCx...0m.jpg</a></a>
1000 liraya ahşap ev alacağınıza motor için. Demir profil ve 2mm sac dan aynı evi yarı fiyatına yapın hem daha sağlam olur hem yangın tehlikesi olmaz.
-
Tabii bunu almam zaten ama fikir olsun diye koydum, kendim birşeyler yapacağım ;) Türkiye'de iki dakkada yakarlar bu evi.. :D Benim motoru satsam anca bu kadar eder...
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Süper Moderatör
Ama adamin problemi zaten motoru bahceye indirememek.
-
Bahçeye değil yukarı kuracak.. ;) Güzel bir de alarm sistemi işlem tamamdır
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:46 ----------
Hayalimizdeki bahçe ve onun duvarları hakkında konuştuğumuz için fikirler hep havada...
The man who knows everything chooses to know nothing...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)