Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

CG 200 eksantrik subab ses sorunu.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Mondial Cg
    Şefim iyi günler CG parçalarına bakarken link denk geldi oradan geldım sorunlarınızı biraz okudum size soyle onerilerim olucak.
    biz antalyada cg motorları marka ayırt etmeden modifiye edip yarıstırıyoruz motor kısımları cok oynanmıs motorlar mevcut elımızde sızlerın ekzantirik sesi sorunu sibob şişleri yani iteceklerden kaynaklarıyor silindir büyüyor boyuda uzadıgı ıcın şişler kısa geliyor bide dereceli ekzantirikleri mm hesabı ile değil piston capına göre elde hazırlanmıs olanları sağlıklı olur yani 65,5mm olan ekzantirik 70mm slindir takımında 65,5 da verdiği randumanı vermez ve dereceli ekzantirik sibobların acık kalma sürelerini uzatır dogru bir ekzantirik cok güzel bir performans saglar.Şuan bizdeki cg motorlar uygun sürüş kosullarında üzerine yatmadan yani 180 km süratlara cok rahat ve cabuk ulasabiliyor.yardımcı olabildiysem ne mutlu CG motorlar hakkında sorularınız olursa elimde gelince cevaplandırırım.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    biz zaten krank ve silindiri değiştik, tabi ona uygunda uzun itecek taktık neredeyse arada 1 cm fark var 150 cc ile 200 cc silindir arasında.

iteceklerin kısa oldugu yanlıs yani.

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Konuda aktif olan varmı. Hortlatıcamda.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Ben Ben

hortlat bakalim: )
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    Seninle özelden paslaşmıştık. Konuyu baştan sona okudum. Konu başlığındaki gibi bir sıkıntı ve motor ısınınca egzoz sübabında ayar kaçması mevcut. Motor ısınınca sübap aralığı açılıyor. Külbütör arıyorum ama motor ebatları piyasadaki 200 cc lerden faklı olunca parça bulmak sıkıntı. Birincisi külbütörü değiştirmekle başlamak istiyorum. cg lerde külbütörlerin ebatları faklımı aynımı. örn 150 cc nin külbütör 200 e olurmu acaba.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

Rölantide dengesiz çalışmaya neden olmaya başladı son zamanlarda. Sübap ayarını yaparken egzos sübabını sıcakken ayarlıyorum ve boşluksuz bırakıyorum. Fakat ilk çalıştırmada budefa rölantide durmuyor motor. Isınınca sorun yok. Yeni zhongshen silindir piston ve üst kapak aldım. Gerçi boşuna almışım.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Lpg yakmıştır subap yuvalarını.

Motosikleti
    Zhongshen sıfır set var üzerinde. Üst kapak piston silindir olarak. Değişimde şişler ve külbütör eskisi kaldı sadece. Kaldıki 20000 km kullandıktan sonra conta dan yağ sızması ile açtım motoru yinede sübaplarda veya yuvalarda problem çıkmadı. Sadece egzoz sübabında hafif boşluk vardı. Onada yeni fişek yaptırıp sübapı değiştirerek taktım. Açıldığında motorda kurum namına bişey yoktu. lpg yapmış olamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

Seti tamamen keyfiye değiştirmiş gibi oldum.

Motosikleti
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zhongshen sıfır set var üzerinde. Üst kapak piston silindir olarak. Değişimde şişler ve külbütör eskisi kaldı sadece. Kaldıki 20000 km kullandıktan sonra conta dan yağ sızması ile açtım motoru yinede sübaplarda veya yuvalarda problem çıkmadı. Sadece egzoz sübabında hafif boşluk vardı. Onada yeni fişek yaptırıp sübapı değiştirerek taktım. Açıldığında motorda kurum namına bişey yoktu. lpg yapmış olamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

Seti tamamen keyfiye değiştirmiş gibi oldum.
    Benim Cg 150'de de üst kapakta motor soğukken daha çok olmak üzere berbat sesler var subap ayarını 5 kere falan kontrol ettim, çatır çutur olsa da çalışıyo ama kaç aydır. Külbütöre bakıyorum hiç boşluk yok ama ondan mı geliyo ses bilmem doğrusu.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seninle özelden paslaşmıştık. Konuyu baştan sona okudum. Konu başlığındaki gibi bir sıkıntı ve motor ısınınca egzoz sübabında ayar kaçması mevcut. Motor ısınınca sübap aralığı açılıyor. Külbütör arıyorum ama motor ebatları piyasadaki 200 cc lerden faklı olunca parça bulmak sıkıntı. Birincisi külbütörü değiştirmekle başlamak istiyorum. cg lerde külbütörlerin ebatları faklımı aynımı. örn 150 cc nin külbütör 200 e olurmu acaba.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:50 ----------

Rölantide dengesiz çalışmaya neden olmaya başladı son zamanlarda. Sübap ayarını yaparken egzos sübabını sıcakken ayarlıyorum ve boşluksuz bırakıyorum. Fakat ilk çalıştırmada budefa rölantide durmuyor motor. Isınınca sorun yok. Yeni zhongshen silindir piston ve üst kapak aldım. Gerçi boşuna almışım.
    150 ile 200 aynı idi,

yada söyle söyleyeyim max daki orjınal ile piyasadaki zongshen 200 kapagın kulbutorleri aynı

fakat 125 yada 250 ler nasıl bilemiycem
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

Motosikleti
    Cg 150 mondialin orjinal külbütörünü aldım taktım. Uydu uymasınada soğukken yapılan ayar motor ısınınca aralık neredeyse 1,5mm açılıyor ve şakırtı kopuyor. Sıcakken yapıyorum ayarı mecburen. Tabi ozamanda soğukken sübaplar hafif aralık kalıyor. ilk çalıştırmada rölanti de durmakta nazlanıyor. Isınana kadar zorlamadan yavaş yavaş gidiyorum şimdilik. Ama çözemediğim neden bukadar ayar sıcaklıkta kaçıyor.

Motosikleti
    Ben de CG150'yi CG220 yapıcam ama son dakikada eksantrik konusu kafamı karıştırdı. Marş motorunu ve dişlileri değiştirmeyecem, marş motorunu zorlamayacak bir eksantrik ne seçilebilir ?

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben de CG150'yi CG220 yapýcam ama son dakikada eksantrik konusu kafamý karýþtýrdý. Marþ motorunu ve diþlileri deðiþtirmeyecem, marþ motorunu zorlamayacak bir eksantrik ne seçilebilir ?
    Hic gerek yok
    krank strokunu arttiracagindan torklu egzantrik lazim sana.orjinal egzantirik suanki kombinasyondan cok daha verimli olacaktir
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK

Motosikleti
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hic gerek yok
    krank strokunu arttiracagindan torklu egzantrik lazim sana.orjinal egzantirik suanki kombinasyondan cok daha verimli olacaktir
    Motorumun krankı ile rulmanları uyumlu, tek farkı uzun strok olan balansörlü krank buldum bizim motorda. Egzantrik'i Cg125 uyumlu mu ona da baktırıcam yarın. Orjinal egzantrik derken neyi kastettiniz ? Cg125'in her yerde satılan standart egzantrik'ini kullanıyorum. Yeni de alabilirim hiç sorun değil.

Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorumun krankı ile rulmanları uyumlu, tek farkı uzun strok olan balansörlü krank buldum bizim motorda. Egzantrik'i Cg125 uyumlu mu ona da baktırıcam yarın. Orjinal egzantrik derken neyi kastettiniz ? Cg125'in her yerde satılan standart egzantrik'ini kullanıyorum. Yeni de alabilirim hiç sorun değil.

motoru itecekli toplayacaksın demi?
    farketmiyor modifiye olanlarda motor devirlenme istegi ve hızı artıyor ama tork cok az düşüyor.
    çünkü atesleme döngü süresi kısalıyor

Motosikleti
    Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motoru itecekli toplayacaksın demi?
    farketmiyor modifiye olanlarda motor devirlenme istegi ve hızı artıyor ama tork cok az düşüyor.
    çünkü atesleme döngü süresi kısalıyor
    İtecekli olacak evet. Yanma süresi kısalmasın verim düşer.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Madem modifiye yapacaksını,
    Ateşleme daha güçlü alabileceğiniz,
    KYMCO 125 ve 150 modelleriin CDI beyinleri SİGARA PAKETİ boyunda olur,

Ve TÜM KARBÜRATÖRLÜ MOTORLARA DİRECT uydurulur,,,

Düşünenler veya yapmayı denemek isteyenlere NASIL OLACAĞINI İZAH EDERİM,,,

BU BİLGİ ÖZEL OLDUĞUNDAN KOLAY KOLAY DUYABİLECEĞİNİZ BİŞİY DEĞİLDİR
    mterayes26 ve cenkito bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Madem modifiye yapacaksını,
    Ateşleme daha güçlü alabileceğiniz,
    KYMCO 125 ve 150 modelleriin CDI beyinleri SİGARA PAKETİ boyunda olur,

Ve TÜM KARBÜRATÖRLÜ MOTORLARA DİRECT uydurulur,,,

Düşünenler veya yapmayı denemek isteyenlere NASIL OLACAĞINI İZAH EDERİM,,,

BU BİLGİ ÖZEL OLDUĞUNDAN KOLAY KOLAY DUYABİLECEĞİNİZ BİŞİY DEĞİLDİR
    Önce bi karterin içini kazasız belasız söküp toplayım yeni haliyle marş basayım 300-500km yapayım da onları sonradan hallederim
    Şanzımanı da daha 1600km önce değiştirdim. Ama motor yağına benzin karıştı katalizör saçmalığının patlak yapmasından. Umarım üzerinde oyuklar olan dişlilerle karşılaşmam yine.

Motosikleti
    agk 6 vites şanzuman seti elimde mevcut aklımda olsun

Motosikleti
    Onu biliyorum da dişliler çok ince diyorlar. CG200 şanzıman setleri var ya onların 5. vitesi daha uzun mu ? veya 1. vites kısa ise de olabilir. 100'lük elden debriyajlı cub'um vardı(hala da garajda yatıyo) 1. vitesi o kadar kısaydı ki hızı yüzde 20 artıracak şekilde dişlileri oynadığım halde 1. viteste çıkamadığı yokuş yoktu.

Motosikleti
    evet ınceltılerek zaten 6. vitese yer açılıyor,,,

6. sayfa BirinciBirinci ... 4567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)