garip bir scooter hikayesi :)
Reklamlar
-
Kocaeli İl Temsilcisi
Teo23 adlı üyeden alıntı
İrfan hocam bizim millet olarak çenemiz elimizden daha çok çalışıyor... O yüzden eleştirileri dinleyip çok da fazla takmamak lazım
Aynası iştir kişinin diye bir söz vardır. Bence o yeter. ;) Paylaşımlarınız çok faydalı ve yerinde, takip edip öğreniyoruz. Teşekkürler kolay gelsin
biraz ince düşünür sıkça dokurum , kişilik olarak elimde değil , lakin alıntı olarak yorumuna yazdığım cevabın senle uzaktan yakından bir alakası yoktur aslında bu konuylada ilişkilendirilmemelidir
buraya üye olduğum günden beri yaptığım tüm paylaşımlardan ve gerçek yaşamımdan edindiğim tecrübelerdir sözüm meclisten dışarı, amacım kimsenin kalbini kırıp rencide etmek değildir lakin acı gerçeklerdende kaçamıyoruz
| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌| ▌▌| ▌▌▌|
|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_|_| http://www.irfmotor.com/
Reklamlar
-
Bi ara gidip çay içme bahanesiyle dağıtalım İrfan'ın atölyeyi... Maşallah çok derli toplu duruyor!
-
Kocaeli İl Temsilcisi
takendy adlı üyeden alıntı
İrfan ağa, düğmenin gözüne vurmuşun ama bir ayna bile yok, piiii apaçiii seni,
İrfan ağa, emeğine hayal gücüne sağlık, yaratıcılıkta son noktasın, kendinle yarışıyorsun, bu ne hırstır ne azimdir böyle, maşallah.
silah arkadaşlarına dahil ettiğin matkap tezgahını görmemiştim, hayırlı olsun,
yemin ederim şu ayna meselesini birinin söylemesini umuyordum hee hee heee ayna takacam kankam aynasız kullanmaya alışık değilim zaten bana sıkıntı veriyor bir gözüm sürekli arkamdadır normalde , fakat ayna olmayınca kafayı çevrip bakasım geliyor sürekli buda hiç güzel olmuyor
apaçilik kısmına gelinde bisiklet hayatım dışında motor hayatımın tümünde kasksız motor binmedim ama şehir içinde 700 mt bile gidiyor olsam takmam gerekirken çoğu zaman ihmal ediyorum , ama böyle olmamalı bu kendi sağlığım açısından sakıncalı bunları göz önüne alırsak galiba var lem biraz apaçilik ,
ulem bırakta içimdeki canafar apaçiyi çıkarayım ortaya
bu arada matkap tezgahı da urdadan beaaaa şimdi jejnarötör ile uğraşıyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
Teo23 adlı üyeden alıntı
http://c1303.hizliresim.com/17/r/lc5d2.jpg Böyle bir parça bulmuştum. Ne olduğunu da bilmem ama bekliyor, bir yere kullanacağım. Hatta sırf bu parça için motorda bir yenilik yapacağım...
Pek çoğumuzun dertlerini çözecek... Biraz iddialı oldu ama..
o parçanın büyük ihtimal bir eşi daha vardır çelik tel yada bir yerlerde 2 parça boruyu bir arada tutan bir aparata benziyor , yada kablo, çelik tel, boru vb. şeyleri biryerlere sabitlemek ve sabit tutmaya yarıyor olabilir merak ettim şimdi ????
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Bi ara gidip çay içme bahanesiyle dağıtalım İrfan'ın atölyeyi... Maşallah çok derli toplu duruyor!
çay içmeye her zaman beklerim ama benden izinsiz girip müdahale edebileceğinizi sanmıyorum yeni bir alarm sistemi üzerinde çalışıyorum görsel ve uyarı kısımlarını hayata geçireceğim kısaca örnek vereyim ,
güvenlik kamera sistemi satandart olacak, muhtelif yerlere yerleştireceğim alıcı ve sensörler sayesinde gürültü yapacak ( havalandırma fanı, müzik ses sistemi ) harekete duyarlı sensörler sayesinde devreye girecek , tabi bu art niyetli kişiler için caydırma özelliği olarak ,
aşağıda sensör sinyali ile harekete geçen evin üst katındaki balkon kısmına yanar dönerli ikaz lambası koyacağım , ve aynı zamanda desibeli güçlü bir siren bu komşular için bittmi hayır olaki ağır uykumdan uyanamadım ve isteğim dışında bir müdahale oldu , aynı mantığı yatak odamada uyarlayacağım
aslında sistemi dahada geliştirip tehlikeli hale sokabilirim ama amacım sakat bırakmak değil caydırmak , 2 yıl önce evime giren hırsız bunu kafama soktu aslında , balkon demirlerine 220 voltu verecektim neredeyse o öfkeyle , evdekilerin pisikolojisi alt üst oldu , yalnız evde kalamaz , korkar oldular , çelik kapının kilidini patlattılar bütün ziynet eşyalarını aldılar , belliki evde altın aramışlar , ev harabe gibiydi
aslında otomatik alarmla kapanan demir parmaklık procesi de var kafamda ama ev benim değil , düşünsene hırsız giriyor , ama çıkamıyor , bir anda zınnnnkkk diye görünmeyen bir yarlerden kalın demir parmaklıklar aynı fare kapanı gibi seni içeri hapsediyor
bu hayal değil benim için sadece kendi evimin olması yeterli
istersen atölyeyi dağıtmak için biraz acele et yoksa daha sonra böyle bir şansın olmayabilir , yukarıda saydığım malzemelerin hepsi hazır kayıt cihazı dışında ,en kısa sürede yapacağım
haaa bu arada 5,5 mm havalı tüfeğim baş ucumda durur ve mermileride hemen yanındadır allah muhafaza öldürmez ama süründürür heleki kaba yerine gelmesin adamın
hee hee heee
-
Tam yerine mi dokandık gene ne?
Dağıtalım dediğim; sen ordayken yapçaktık be abi.
Sen olmazsan tadı olmaz..
Hee bu arada Elektrik/elektronik malzeme/teknik konusunda sıkıntın olursa PM at, yardım ederiz evelallah!!
-
İrfan hocam çok güzel ve faydalı bir konu olacak umarım... ;) Çok yakında...
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
Kocaeli İl Temsilcisi
ilkerabi adlı üyeden alıntı
Tam yerine mi dokandık gene ne?
Dağıtalım dediğim; sen ordayken yapçaktık be abi.
Sen olmazsan tadı olmaz..
Hee bu arada Elektrik/elektronik malzeme/teknik konusunda sıkıntın olursa PM at, yardım ederiz evelallah!!
teşekkür ederim öbür türlü dağıtma dersen onada kabul elektirik elektironik konusunda sana bir şey sorabilirdim ama lafla anlatmak uzun sürer, b,ir jenarötörle uğraşıyorum , motor kısmını hallettim, lakin elektirik üreten dinamo kısmında bobinin ürettiği 12 volt elektiriği kömürlere veren bir mantık var ama bobinden doğruca kömürlere gitmiyor arada bir parça var ondan akım geçmiyor kömürlere de akım gitmiyor ve elektirik bobini iş görmüyor diyeceğim o ki , çep telefonumu ve atölyemin anahtarlarını atölyede masanın üzerinde unuttum kpıyıda kitleyip çıktım telefonumda resimler var anlatmakla olmuyor telefonuma ulaşınca resimleri yüklerim , basit b,ir parça gibi görünüyor bu parça olmayınca normal 220 volt elektirikte gitmiyor , mantığı tam çözemedim ama o parça arızalı 4 cm e 4 cm boylarında üzerinde 4 kablo bulunan bir parça dirençler, vs bir şeyler var üzerinde sıkıntı onda onun yenisini bulabilirsem jenarötör olayı hallolacak anlarmısın bu mevzuudan ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:10 ----------
Teo23 adlı üyeden alıntı
İrfan hocam çok güzel ve faydalı bir konu olacak umarım... ;) Çok yakında...
bekliyorum merakla
-
Uyarım devresi... Bakarız gene.. Marka model bilgisi olursa daha iyi olurdu..
-
Kocaeli İl Temsilcisi
-
04 Nisan 2013, 23:16
Kocaeli İl Temsilcisi
-
06 Nisan 2013, 23:52
Kocaeli İl Temsilcisi
-
07 Nisan 2013, 00:31
Abi bende geçen bir projeye başlayayacaktım ama nakit ve takım sıkıntısı var bende.İtalyan malı gilera veya aprilla olması lazım şasi üzerinde mz motoru vardı on numara ucuzdu da 750 ye bırakıyordu ama işte sıkıntılar bizi bırakmıyor.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
07 Nisan 2013, 00:38
Kocaeli İl Temsilcisi
haojin2005 adlı üyeden alıntı
Abi bende geçen bir projeye başlayayacaktım ama nakit ve takım sıkıntısı var bende.İtalyan malı gilera veya aprilla olması lazım şasi üzerinde mz motoru vardı on numara ucuzdu da 750 ye bırakıyordu ama işte sıkıntılar bizi bırakmıyor.
o sıkıntıları sen bana soracaksın yalnız italyan aprilla gilara ve şasi üzerinde mz motoru vardı olayını anlamadım gilaranın üzerindemi mz vardı ?
-
07 Nisan 2013, 00:44
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
o sıkıntıları sen bana soracaksın
yalnız italyan aprilla gilara ve şasi üzerinde mz motoru vardı olayını anlamadım
gilaranın üzerindemi mz vardı ?
Gilera şasi mz motoru.Adeta cross jant parasına bıraktı.Eskiden üzerinde bulunan motoru kol çıkarmış yerine Mz motoruyla Mz deposu koymuş.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...20770344/detay
Buldum şasisi bunun şasisindendi.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
07 Nisan 2013, 00:52
Kocaeli İl Temsilcisi
haojin2005 adlı üyeden alıntı
Gilera şasi mz motoru.Adeta cross jant parasına bıraktı.Eskiden üzerinde bulunan motoru kol çıkarmış yerine Mz motoruyla Mz deposu koymuş.
tamam şimdi anladım hani iyide kaçar yani
-
07 Nisan 2013, 00:59
piyanist_irf adlı üyeden alıntı
tamam şimdi anladım
hani iyide kaçar yani
Hemde nasıl.Arazide toz yutturur.
-
07 Nisan 2013, 04:02
abicim işine karışmak gibi olmasın yada akıl vermek gibi olmasında senin polyester işine girip buna kendi isteğince polyesterden yeni kaporta aksamı yapman lazım kaportadan kastım ön kısım yapsan yeter hem istediğin gibi yaparsın sonucta polyester bu
Kanuni Elite100 2010 Kanuni Fox100 2014
inadına CUP, ölümüne KANUNİ
-
07 Nisan 2013, 08:20
Adana İl Temsilcisi
kardeş,bir kere daha gayretine,emeğine saygı duyuyorum.kolay gelsin.
DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN.
BORA KARAKAŞ (BEN)
KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE
-
07 Nisan 2013, 23:17
Kocaeli İl Temsilcisi
furcanoco adlı üyeden alıntı
abicim işine karışmak gibi olmasın yada akıl vermek gibi olmasında senin polyester işine girip buna kendi isteğince polyesterden yeni kaporta aksamı yapman lazım kaportadan kastım ön kısım yapsan yeter
hem istediğin gibi yaparsın sonucta polyester bu
çok haklısın kardeşim aslında yapılması gereken senin dediğin gibi görünsede zaman ve imkan yönünden emek demeyelimde zaman ve para harcamaya pek niyetim yok bu scootera çünkü bir müddet sonra ya parçalayacağım yada dağda bayırda kullanacak bir köye vereceğim öyle görünüyor
polyester yada fiber olayı hem çok uğraştırır beni , tabi bu fiber ve kalıp işçiliği zamanı gelince yaparım ama bu motora değil , sen bana bakma , can sıkıntısından bununla oyalanıyorum , kafa dağıtıyorum , yoksa tabiki orjinal granajlarını alırım cilli gibide toplarım ama bana pek mantıklı gelmiyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:09 ----------
adanalı adlı üyeden alıntı
kardeş,bir kere daha gayretine,emeğine saygı duyuyorum.kolay gelsin.
teşekkür ederim bora abi , güzel yorumlarını hiç esirgemezssin kardeşinden, bana şevk veriyorsun, ellerinden öperim .
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------
bizim scooter yine kılık değiştirmeye başladı bu akşam ön taraf burun kısmını bitirdim , yalnız komando durumlarından sıkıldım çünki çok dikkat çekiyor ve rengini siyaha çevirmeye karar verdim , mat siyahta olabilir bakacağız duruma
işte taze sıcak resimler ..
-
07 Nisan 2013, 23:46
Bir de ağzı olsa Beter Böcek olacak... Siyah daha güzel olmuş
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
08 Nisan 2013, 02:17
Kocaeli İl Temsilcisi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)