Ön düzen yamuldu ? Ybr125
Reklamlar
-
Merhabalar arkadaşlar, geçen gün ufak çapta bi kaza geçirdim motorumla. Ertesi gün sanaayi yolunu tuttum tabi ön çamurluk, arka çamurluk, ön sağ sinyal kırıldı ve ön düzen yamuk duruyordu. Gidon düz durduğunda lastik sola doğru yamuk duruyor. Lastik düz durduğunda gidon sağa doğru yamuk duruyor. Parçalar tamam, yanlız şu ön düzene vaktim yetmedi. Sizce bu yamuk parçalar değişecek mi yoksa tornacılar yapabilir mi ?
Reklamlar
-
geçmiş olsun öncelikle.basit bi işlemle düzeltebilirsin gidonu.bir kaldırım kenarına sıfır yanaş sol tarafına denk gelsin ön tekerin, sonra kaldırıma sağdan sola hızla vur gidonu düzelir.
-
Gidon çok fazla yamulmadıysa , amortisör darbe alıp yamulmadıysa basit bir işlemle halledebilirsiniz , tornaya gerek yok .
Gül Dediğin Nedir Senin? Üç Beş Diken Biraz Yaprak, Ömür varya Ömür Çok Sevdiğin Üç Beş Nefes Sonra Toprak. . .
-
Canını sıkmak istemem ama ne kadar düzeltmeyede kalksan yeni parçalarla değişmediği müddetçe eskisi gibi olmayacaktır. Heleki bendeki gibi simetri hastalığın varsa. O kadar önemli değil diyorsan illaki tornacıda da düzelttirebilirsin.
-
cesur509 adlı üyeden alıntı
Gidon çok fazla yamulmadıysa , amortisör darbe alıp yamulmadıysa basit bir işlemle halledebilirsiniz , tornaya gerek yok .
srhtsglm adlı üyeden alıntı
geçmiş olsun öncelikle.basit bi işlemle düzeltebilirsin gidonu.bir kaldırım kenarına sıfır yanaş sol tarafına denk gelsin ön tekerin, sonra kaldırıma sağdan sola hızla vur gidonu düzelir.
Yok yok, gidon yamuk değil. Şöyle anlatayım, gidon düz durduğunda far ve çamurluk düz duruyor orada sorun yok. Lastik yamuk oluyor bu seferde. Önden bakıldığında bariz şekilde belli oluyor. Yarın resimlerle daha iyi ifade ederim, yani gidonda bir yamukluk yok. Jant zaten tornaya girdi çıktı.
-
farın altındaki plastik yamaha yazısını söküyorsun..
amortisörlerin yazının altında ve en üstte olan somunlarını gevşetiyorsun..
sonra ön tekeri iki bacağın arasında sıkıştırarak gidonla gerekli ayarlamaları yapıyor ve civataları aynen sıkıyorsun..
tabi bunları amortisör borularının yamulmadığından emin olduğun için yapıyorsun..
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür ederim, ilk başta söylediklerinizi okuyunca "bisiklet mi lan bu " demeden geçememiştim, ama boş vaktimde bir deneyeyim dedim ve harbidende bisikletten farksızmış. Eskisinden de güzel oldu hepinize benden
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)