Derbi GPR. Sıfır akü çalışmıyor.
Reklamlar
-
Öncelikle merhaba arkadaşlar.
Şu an çok sinirli vaziyetteyim. 2 aydır, evde yan odada duran Derbi GPR 125 motosikletimin, aküsü bitmişti. Dün gittim ve herşey sağlam olsun diye, eski aküyü şarj ettirmekten se, sıfır akü aldım geldim. Kendim taktım, takır takır çalıştı. İstop edip bıraktım. Şimdi okuldan geldim, tekrar çalıştırayım dedim. Önce nazlı nazlı, jikle ile çalıştı.
Ardından iatop etti ve tekrar çalışmıyor.
göstergeler yanıyor, marşa basınca, motoru çalıştıran, şu an adını hatırlayamadığım malzeme, çok zayıf dönüyor. zınk zınk ediyor zar zor tur atıyor içeride. ateşlemeyi kesip, anahtarı çıkardığımda dahi, göstergeler biraz yanıyor, aptallaşıyor, sönüyor sonra.
Şimdi tekrar, depoyu söktüm. akünün "-" kutup başını söktüm. söktükten sonra "-" kutup başına gelen kabloları değdiriyorum, göstergeler tekrar aptallaşıyor.
Şimdi, bu sizce neyden kaynaklanıyor? Bence bi yerlerde büyük ihtimalle de, aldığımda ters bağlanmış olan "ateşleme düğmesi" ile alakalı, bi yerlerde kaçak var.
Ne diyorsunuz arkadaşlar? Motosikleti evden çıkarmam için, 4 arkadaşa ihtiyacım var. Arkadaşlar okulda, ustaya gideceğim.
Siz ne diyorsunuz ey ahali! Kafamı taşlara vuruyorum şuan :
Güvenebileceğimiz tek gözler, kendi gözlerimizdir.
Reklamlar
-
-
Usta dün akşam sıfır aldım diyorum, bundan sonra hergün akü mü şarj edecez?
-
Bağlantıları kontrol et. Örneğin bugün benim başıma geldi bağlantılar gevşemiş mobiletten sonra hayatımda ilk defa motor vurdurarak çalıştırmak zorunda kaldım. Kötü bir tecrübe :( Veya Git aküyü iade et yeni tarihli versinler..
Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de yararlandığı sözdür.
-
Sen şarj ettir dene bikez aldıgın akü jel değilse şarj etmek gerekir cunku
вιкє мє αρяιℓια 'яѕ 250'
tuem
-
Akü şu kuru akü dediklerimizden. Alırken bakmıştık orada, iyiydi. Garantili bir akü.
Kaçak olma ihtimali nedir?
Birde akü 12/ 7 idi. Yeni akü 12/ 6,5. Aküyü 12/9 felan yapsak nasıl olur?
Konjektörde problem olabilir mi?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)