Ben yaptım olmuş mu? Handlebar risers...
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Alttaki yarım yuvarlak olmazsa sıkıntı olur, civatalara çok yük biner.
-
bende de cross var tam düşündüğüm seyi siz yapmıssınız o alt kısımdaki yarım daireler önemli, frene yada gaza tam yüklenip gidona tam agırlık verdiğinde mevcut gerilimi gidon baglantı sehpasına iletecekti
fakat şimdi tüm yük baglantı vidalarına yani saplamalara binecek.
birde malzeme secimini yani aliminyumu hangi özellikte aldınız ?sadece göz kararı bana söyla bir parca lazım diyerek mi aldınız malzeme kodu özelliğiyle mi istediniz?
malum ben cros motora yapmayı düşündüğümden malzeme özelliği cok önemli, arazide atlar zıplarken çattt diye kırılmamalı.
elinize saglık güzel calısma olmus
ama ben bu sekil hem yükseltip hemde uzaklastırmayı düşünüyorum
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Alttaki yarım yuvarlak olmazsa sıkıntı olur, civatalara çok yük biner.
bende tam onu yazıyordum
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
tamam da sen ne yaptın??
Handlebar risers de ne dimek??
zincir muhafazası mı o??
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
http://www.motoplus.com.tr/kategori/...tme/standart/2
bunlarda satılan fiyatlar
bar riser yazacaktı arkadas ama yapılan iş ortada üretilen malzeme ortada o kadar da isme takılmamak lazım bence
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
-
Aslında bu prototip de diyebiliriz (kıvırmaca )
Yok prototip değil tabi amacım ama görüşlerinize minnettarım.
Piyasada satılan bazı modellerde yuvarlak kısım bulunmuyor. Saplamaların bu konumda sadece parçaları bir arada tutmaya yarayacağını düşünüyorum açıkçası. Mühendis miyim değilim tabikine
Açıkçası parçayı özellikli birşey olarak araştırmadım. Dağ bayır dediysem de atlama zıplama işi uzak bana. Yaş kemale eriyor yavaştan. Ama ayakta gitmeye çalışınca da boy gerçekten eziyet oluşturuyor.
Aluminyum için önerebileceğiniz bir özellik var mı? Delikler birebir örtüşüyor. Burulma olacak gibi durmuyor açıkçası.
5 cm çok mu sizce?
Samet Ağır adlı üyeden alıntı
tamam da sen ne yaptın??
Handlebar risers de ne dimek??
zincir muhafazası mı o??
Tesfiye ve parlatmasını ben yaptım. Yetmez mi?
-
eline sağlık yapmışsın paylaşmışsın güzel günlerde kullan
TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR
-
eğer civataları gereken sağlamlıkta bağlarsan malzemenin burulma yapmayacağına garanti veririm..
zaten burulursa civata tarafından yapar..malzemeyi burman çoook zayıf (Allah korusun kaza,düşme v.s) ihtimal..
sorun çıkartmayacaktır..
güle güle kullan..
-
5754 kodlu alimunyum alasım olabilir,
http://www.seykoc.com.tr/tr/ala%C5%9F%C4%B1mlar
satan kişilere tarif edersen ne için kullanacagını onlarda yardımcı olur, yukarıdaki linkte tüm alumınyum alasımların özelliklerini ve kullanım alanlarını bulabilirsiniz
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
-
malzeme dersini oldum olası hiç sevemedim zaten
ama kesen sendin, malzeme nasıldı? yani cok yumusak kolay kesilen olmamalı neredeyse bir demir blok, çelik blok kadar direncli ve sert ise gönül rahatlığıyla kullanabilirsin
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
Valla şöyle diyim; kesmeye çalıştım ama başaramadım. Ha ben neyle kesmeye çalıştım ? Mini grinder denen alet ile. Yani matkabın el versiyonu. 800 - 30.000 devir arası devir veren bir alet. 11.000 devir en uygun devirdi kullandığım taş için ki kullandığım kesme taşı amerikan malı idi. Çekirdek gibi harcamaya başlayınca kıyamadım daha fazla taş harcamaya gittim aldığım malzemecide kestirdim. Onlarda da malum malzeme kesmek için dev testere var. Ona ne versen zaten biçiyor alet.
-
anladım ama alt tarafına dairesel olmasa bile ilk resimdeki gibi cıkıntı yapmaya çalışman daha uygun olacaktır
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
-
ero__ adlı üyeden alıntı
Aslında bu prototip de diyebiliriz (kıvırmaca
)
Yok prototip değil tabi amacım ama görüşlerinize minnettarım.
Piyasada satılan bazı modellerde yuvarlak kısım bulunmuyor. Saplamaların bu konumda sadece parçaları bir arada tutmaya yarayacağını düşünüyorum açıkçası. Mühendis miyim değilim tabikine
Açıkçası parçayı özellikli birşey olarak araştırmadım. Dağ bayır dediysem de atlama zıplama işi uzak bana. Yaş kemale eriyor yavaştan.
Ama ayakta gitmeye çalışınca da boy gerçekten eziyet oluşturuyor.
Aluminyum için önerebileceğiniz bir özellik var mı? Delikler birebir örtüşüyor. Burulma olacak gibi durmuyor açıkçası.
5 cm çok mu sizce?
Tesfiye ve parlatmasını ben yaptım. Yetmez mi?
5cm çok değil boyunuz benimkine yakın 2*3cm farkımız var ben 99 F650'me yapmıştım sizinki gibi gayette başarılı olmuştu ama bizim boy uzun olduğu için pek bir fark hissetmemiştim ben.
Yani bir randuman alamamıştım
ero__ adlı üyeden alıntı
Bunun aynının birazcık değişiğini arkadaş yaptım gayette süper oldu ama alet 250cc süpermoto hatta benim araya attığım parça daha ince ve uzuncaydı,
kendisi hala çok memnun o yükseltmeden..
ANGARAJ
-
Yarın o bölgeyi bir inceleyeceğim. Eğer umduğum gibi çıkarsa 4 cm oradan yükseltmeyi düşünebilirim. Sanki 5 cm. biraz uzun gibi geldi bana da Kendi saplaması uzun ise oradan yükseltmek sanırım daha güvenli olacak gibi. Sök tak iş var yine
-
resimlerden sonraki ilk mesajımı yanlış anlamışsın sanırım...espri yapmıştım ama sanki başkası yapmış demişim gibi davranmışsın...
neyse ..sorun değil....
-
Yok espri olduğu apaçık ortada ama biraz garip oldu sanki. Zincir muhafazası kısmına ise hiç anlam veremedim
-
Sinan Er adlı üyeden alıntı
Eline sağlık güzel olmuş paylaşım için teşekkürler. Uygun vida bulmakta sorun yaşarsan ROT diye tabir edilen çubuklar var. Metre ile satılıyor istediğin çapda ve tamamı dişli. Ayrıca biraz uzun yapmışsın burulma olabilir gibi. Rotun fotosu aşağıda.
http://mertiklimlendirme.com/wp-cont.../06/rodlar.png
Bu malzeme bukadar yük altında kalan ve hayati önemi olan yerlerde kullanılmayacak kadar zayıftır. Ne kendiniz kullanın nede önerin.
-
Eline sağlık güzel olacak gibi duruyor.
Kullanacağın civatayı özel seçmelisin,gerilime dayanıklı olmalı.
acayüp adlı üyeden alıntı
Bu malzeme bukadar yük altında kalan ve hayati önemi olan yerlerde kullanılmayacak kadar zayıftır. Ne kendiniz kullanın nede önerin.
Kesinlikle katılıyorum.
Doğduğunda Sen Ağlarken Herkes Gülüyordu.
Öyle Bir Hayat Yaşa ki; Öldüğünde Herkes
Ağlarken Sen Gülüyor Ol !
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)