Piston, segmanlar, gömlek sapasağlam ama niye yağ yakıyor bu motor???
-
Ya sorma parça olmayınca hakkaten başa bela... Sen 68 model toplamışsın bunu da elbet halledersin... ;) Marş düğmesi yoktu benim de, uyduruktan tekli bir düğmeye 6 tl verdim... Battı balık yan gider bakalım bi ayın yirmisini getirebilseydim... :D Yunus bu arada baktığım Jawalar ilandan hemencecik kalkıverdi gidip göremedim bile... Gerçi Çankırıdaydı biraz uzaktaydı ama motorlar güzeldi. Neyse aklında olsun temiz ve uygun, Jawa olur MZ olur, bir tane denk gelirsen hemen ara, haber et...
The man who knows everything chooses to know nothing...
Reklamlar
-
Ya bu arada hazır bloklar elimdeyken, dış yüzeyini, soğutma kanallarını matkapla parlatayım diyorum. Nasıl bir fırça kullanmalıyım acaba? Kıl fırça bulsam, alüminyumu parlatmaya yeterli olur mu? Herhangi bir parlatıcı ve ya solüsyon gerekli olur mu?
-
Teo23 adlı üyeden alıntı
Ya bu arada hazır bloklar elimdeyken, dış yüzeyini, soğutma kanallarını matkapla parlatayım diyorum. Nasıl bir fırça kullanmalıyım acaba? Kıl fırça bulsam, alüminyumu parlatmaya yeterli olur mu? Herhangi bir parlatıcı ve ya solüsyon gerekli olur mu?
Matkabına yazık olur.O malzemenin parlaması için esaslı bir polisaj motoru gerekli aşamalı fırcaları var zımpara tozu kaplı olanla başlayacak yüzeyi çıkıntılı yerleri düzleyecek sonra keçeye vuracak vs .Ayrıca cilası var sabun gibi oda gerekli.
-
Ooo neyse... Biraz kararmış ama daha idare eder... ;)
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:12 ----------
Banyo musluklarını parlatmak için diş macunu çok etkili oluyordu. Dur bakayım bir deneyeyim belki işe yarar???
-
yüzeyini aşıdırdığın yer belli bir zaman sonra eski haline dönecektir bence?
ANGARAJ
-
Yunus şöyle pratik ve hızlı, ayda bir yapılacak bir yöntem arıyorum aslında. Mesela diş macunu ve ya bir parlatıcı ile güzel parlarsa, motoru yıkamadan önce bu işlemi elle uygularım sonra güzelce yıkayıveririm diye düşünüyorum, tabii ki uygulamada olacak mı bakalım? Yunus vaktin varsa bir bakar mısın? bir link atıyorum
-
Eğer motor toplanmadı ise segman değişiminde fayda var ben çok iyi görmedim durumlarını.
-
Hocam, piston segman sübaplar, kayıt lastikleri hepsi değişti. Saat dokuz itibarıyla çalıştırdım... Püff piston kapağı bir türlü yerine oturmadı yaklaşık 3 saat onunla uğraştım ama hallettim. Motorun sesi çok toklaştı. Bakalım yarın 50 km kadar bir yol gidip geleceğim. Şöyle gazı yükseltmeden yavaş yavaş bir gideyim geleyim
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:28 ----------
Katkısı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Yaklaşık yedi saatte ancak toplayabildim ama ikinci sefere daha çabuk olur herhalde, o da bi 36.000 km sonra inşallah ;)
-
Tabii ki motoru kapatırken eşit kapatmamış olduğumdan aradan yağ attı... :( Yarın bismillah, bu sefer ek olarak, kırmızı sıvı conta da çekeceğim en dış tarafından. Her tarafı eşit sıkabilmek için sentil çakısı kullanmayı düşünüyorum. Bakalım bu sefer tutar umarım. Anahtar sallamaktan kollar iptal...
-
subap kayıt ne yaa millet kara kara düşünecek ,; subap gayd onun adı . Yazmama gerek kalmamış olay çözülmüş
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)