Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
3. sayfa BirinciBirinci 123

Km Saatim Bozuldu!! Şuan 29 km'de takıldı Kaç km Gittiğimi Bilmiyorum NE YAPMALIYIM?

REKLAM ALANI
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Transalp
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Olur tabi, hatta çin malı olduğu için yeniyken sakin kullanılmaya daha çok ihtiyacı var. Şunu bile fark edemediniz mi motor yeniyken ilk 500km içinde özellikle durduğunuzda ayaklara aşırı sıcak gelir ve bolca koku gelir motordan işte o koku gidene kadar motoru aşırı zorlamamak gerekiyor hele dip gaz gideceksin demek motoru öldürmekten başka bişey değildir. Yeni motorun aşırı ısınması da fazla sıkı olmasından zamanla parçalar alıştıkça bu aşırı ısınma geçer bu süreç içinde dip gaz gidilmesi durumunda motor çok ciddi zarar görür.
    O kokunun sebebi hararetle falan alakası yok.Bu motorlar gemiyle geldiği için pas yapmasın diye üretimden sonra motor bloğunun üzeri ince bi yağ tabakasıyla kapplanır.Hatta disklerin üzerinde de olur.Bu yüzden sıfır motorun frenleri yağ tabakası eriyene kadar düzgün tutmaz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Maxod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton s100
    Alıntı NoMotorNoCry adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O kokunun sebebi hararetle falan alakası yok.Bu motorlar gemiyle geldiği için pas yapmasın diye üretimden sonra motor bloğunun üzeri ince bi yağ tabakasıyla kapplanır.Hatta disklerin üzerinde de olur.Bu yüzden sıfır motorun frenleri yağ tabakası eriyene kadar düzgün tutmaz.
    ekzosdan gelen çin çın tin min sesleridemi yeni oldugu için motoru durdurduktan sonra başlıyor tın tın
    Kanuni Breton S100 2013 Kırmızı

Alıntı Maxod adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ekzosdan gelen çin çın tin min sesleridemi yeni oldugu için motoru durdurduktan sonra başlıyor tın tın
    hocam cok normal her motorda arabada bıle vardır.kafaya takma
    Maxod bunu beğendi.

Maxod - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kanuni Breton s100
    Km saatim geldi :D
    Servis komple göstergelerin hepsini göndermiş fakat servisteki usta boşver sadece km saatinin oldugu bölümü değiştirelim şimdi tesisatı bozarız dedi sesimi çıkarmadım beni 2 saat bekletti verseydi ben değiştirirdim

Yağı değiştiririz dedi değiştirmedi bende söylemedim.

Şimdi Asıl soracağım soru servis yağı kendimi karşılıyo garanti kapsamındamı yani
    yoksa benmi alıyım götürüyüm.eğer kendi karşılıyosa castrol mu koyuyo yoksa dandirik bişeymi ?
    Kaç lt yağ alır benm motor bilgisi olan varmı?
    Kanuni Breton S100 2013 Kırmızı

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    senın motor 1 lıtre yag alır ve yagı ıster kendın gotur koysunlar ıstersen onlar koysun sonucta ucretlı bkımlar,,,

3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler