Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Elyapımı Motoruma Elektronik Ateşleme + Şarj Dinamosu Yapmak İstiyorum,Yardımlarınız<

REKLAM ALANI

Ewet aynen öyle "roadmaster" dostum..

Acelemin sebebi; elektronik ile ilgili takıldığım konularda yardım almam gerektiğinde yanımda olacak kişi, her zaman yanımda değil.. Gitmeden ateşleme sistemini tamamlamam gerekiyor, onun da haricinde ne kadar hızlı, o kadar iyi ;) Saygılarımla..
    _BEN BU ALEMDE KRALDA KURALDA TANIMAM_

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    roadmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TRANSALP
    Alıntı M.SercaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ewet aynen öyle "roadmaster" dostum..

Acelemin sebebi; elektronik ile ilgili takıldığım konularda yardım almam gerektiğinde yanımda olacak kişi, her zaman yanımda değil.. Gitmeden ateşleme sistemini tamamlamam gerekiyor, onun da haricinde ne kadar hızlı, o kadar iyi ;) Saygılarımla..
    süper ozaman yakında sesini duyarız kolay gelsin
    TECRÜBE GÜZELDİR AMA PAHALLIYA MALOLUR

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Komple kendiniz imal edebilirseniz hakikaten çok güzel bir çalışma olacak... Merakla bekliyoruz. Bu arada piston gömleği olarak bitmiş sprey kutularını keserseniz daha sağlam bir malzeme elde edersiniz gibime geldi... ;)
    The man who knows everything chooses to know nothing...

Bugün ilk adımı atmış bulunmaktayız watana millete hayırlı uğurlu olması dileğiyle.. İzmir/Çankaya'dan 2adet iç 1cm çaplı -MadeİnJapan- rulman+keçe aldım 25TL.. Sekman konusunda çok sıkıntı yaşadım.. En küçük 4cm çapında wardı, nihayet dükkanların birinde ortalama büyüklükte Piston+Sekman+Aysekman+Perno aldım 15TL'ye. Bu noktada projenin biraz dışına çıktım, kendim yapacaktım pistonu ama hazır almış oldum.. Dert oldu bana bu konu Bir adet te ağaç kesme motorlarının bujisinden 7,5Tl çaktım ewe döndüm -Ama Bujiyi De Kendim Yapacaktım- dedim içimden..

Düşündüm de, büyük bir problemim war.. Gömlek işi kafamı çok kurcalamaya başladı İzBan'a bindiğimde düşününce.. İyi işçilik, kaliteli parça, çok uğraş sonucu gömlek yüzünden yatmak istemiyorum. Bu nedenle İstanbul'da olması daha makbul, ya da İzmir'de Uygun Fiyata Gömlek yapabilecek bir usta ya da yönlendirebileceğiniz birileri ACİLEN arıyorum.. Çünkü yakın zamanda silindiri yapacağımdan, ona göre yapıcam. Gömlekse ya da kutu kola-sprey..wb ona göre tasarlayacağım. Bu nedenle Acil olarak bu konuda yardımınızı beklemekteyim..

---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:09 ----------

Alıntı Teo23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Komple kendiniz imal edebilirseniz hakikaten çok güzel bir çalışma olacak... Merakla bekliyoruz. Bu arada piston gömleği olarak bitmiş sprey kutularını keserseniz daha sağlam bir malzeme elde edersiniz gibime geldi... ;)
    Teşekkürler Ewet sprey kutusu daha dayanıklı olabilir.. Ancak sanki içimden bir ses "gömlek çaktııııııır, sağlam olsuuuuuuun" der gibi.. Uygun bir fiyata birileri yardımcı olursa öyle yapmak daha mantıklı bence de, doğru söylüyor.. [COLOR="Silver"]

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:12 ----------

Bir devre buldum ancak 12V. luk akü ile çalışıyor.. Yanlız bazı sıkıntılar war.

Elektronik bilgisi yüksek olan arkadaşlarımızdan 2ricam olacak. 1.si bu dewreyi akü ile kullanamam, şarj edebilecek bir şey de yok. Bunu Pil ile çalışan şekilde dizayn edebilir miyiz? Ya da hiç olmadı en son ihtimal 220V şebeke akımıyla. 2.si bu dewreyi 6V'luk moped ateşleme bobinine uyarlayabilir miyiz?

Bu dewre iyi ancak, diğer alternatiflere açığım. Aklımdaki gibi bir sistem oluşturursak daha iyi olacak çünkü..

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

http://rapidshare.com/files/35357096...%C5%9Fleme.rar[COLOR="Silver"]

---------- Post added at 19:00 ---------- Previous post was at 18:50 ----------

http://imageshack.us/photo/my-images/706/ateleme.png

taylo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 150 Honda
    gömlek işini alüminyum silindire krom kaplama yaparak çözebilirsin mopedler öyle. ateşlemeyi anahtarla çözmen zor elektronik en randıman lısı kolay gelsin

taylo,

elektronik derken elektronik bobinli ateşleme mi kastettin, mopedlerin üzerinde bulunanlardan. Onlar da çok büyük, yapacağım motor küçük olduğundan sığmaz. Krom kaplama ewe daha mantıklı ama, Uygun Fiyata yaprırabileceğim bir yer biliyor musun peki?

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)