max orjinal zincir bu kadar çabuk bitmez sen fazla devirli kullanıyorsun sanırım benim motor 30000km de zincir e her daim bakarım yağlarım temizlerim inan benim gibi kullanan biri için ybr 100000 km sorunsuz gider zincir de değişmesine gerekte kalmadan
sarf malzemelerini değiştir yola devam
hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır
hocam yeni alınan zincir uzun geliyorsa ki genelde uzun gelir, uzun kısmını çıkartmanın(2-4-6... bakla) nesi yanlış?? ha direk orjilal uzunluğunda ekleme baklasını takmışız, ha bakla eksilttikten sonra ekleme baklasını takmışız, değişen hiç birşey yoktur.
ha eğer dersenizki zincir ekleyerek uzatmak sağlıklı değildir, onda hem fikir olurum. çünkü 2ayrı yerden, 2adet klipsli ekleme baklası olacaktır. mecbur kalınan durumlarda(yolda kalmak gibi) yapılir ise biran önce değiştirilmelidir.
35.500 km ve hala germe payı var... İkinci el alırken emekliden alın ki başınız hiç ağrımasın... ;)
The man who knows everything chooses to know nothing...
zinciri ya uygun bir aparatla rahatlıkla çıkarabilirsiniz.Aparat yoksa biraz uğraştırabilir.Rialli.com sitesinden zincir aparatı 110 numara zincirler içindir.120,130 numaralı zincirlerde kullanılamaz.universal olanlardan alabilirsiniz.
seviyorum ben bu forumu. yoksa rialliden o aparatı alıp hüsrana uğrayacaktım.
keşke 126 bakla zinciri almadan da bu konuyu açsaymışım.
neyse sağlık olsun.
bu başlıktan benim anladığım, eğer yedek zincir alacaksak önce orjinal zincirimizin bakla sayısını bileceğiz yada zincirimizi söküp sayacağız bakla sayısını.
ondan sonra zincir alacağız
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
değiştirirken parmağına dikkat Allah korusun...kaptırırsan sakata gelirsin ...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
tahsins zincir numaralarını yanlış hatırladığımdan yanıltmış olmayayım.Mengü16 düzeltmiş zaten.Sökme aparatının bakla sayısı ile alakası yoktur.Bakla çapları büyüdükçe aparatlar arasında farklılık olmaktadır.
Doğrudur evet motosiklet aktarma organlarında 420,428,520,525,530,630 numara zincirler kullanılmakta. cub,scooter modelleri 428 kullanıyor.O aparat'ta zaten cub , scooter tarzı motorlar içindir. 520 ve üstü için uyumlu değil.
Alacagın aparatın uzun ömürlü olması açısından pim'i sökmeden önce sipral taş motoruyla kafasını taşlamanda fayda var.
yapılamayacak birşey değil.Videoyu izleyebilirsin
bugün aldığım çekoslovak 126 bakla zincir ve benim karakaçanı götürdüm servise.
usta eski zinciri söktü. benim 126 bakla zincirden 8 bakla alıp karakaçana taktı. 10tl para verdim ustaya.
ybr gibi 118bakla imiş bizim karakaçanın zinciri.
çıkan orjinal zinciri tinerle güzelce temizleyip, sıvı gres le yağlayıp yedeğe koydum.
başlığa cevap yazan arkadaşlar teşekkürler.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
Ben de tam bunu diycektim emrecim
Buarada 520 ve üzeri zincirler için zincir sökme aparatını nereden bulabiliriz? Ben ebay tarzı sitelerden araştırmıştım ama aparatların üzerinde "şu tip zincirlere uyar/uymaz" diye bişey görememiştim....
---------- Post added at 10:53 ---------- Previous post was at 10:51 ----------
Sanırım şöyle bir takım her türlü zincirden bakla alır gibi ??
http://www.aliexpress.com/item/CHAIN-CUTTER-BREAKER-RIVETING-TOOLS/634003050.html
#sürenadam
[QUOTE=Syanur;2919975] Bir ara kargo ücreti yüksekti Ekspress ile gönderdiğinden...Neredeyse nakliye ücreti ürünün 6 katı idi.Kendisine mesaj attım. toplam 40$'a gönderebiliyor.Tavsiye ederim.O aparat setiyle sökemeyeceğin zincir yoktur Burada bazı ahmaklar o seti 200-300 tl gibi rakamlara satıyor...
[QUOTE=greyhorse;2920129]Biraz evvel ben de chat'leştim adamla. 12$ ürün + 38.5 $ shipping = 50 $ dedi bana. Baya bir konuştuk, pazarlık ettik ama ürünün ağır olmasından dolayı daha uygun shipping yapamayacağını söyledi. Bana biraz fazla 50 $, şuan için en azından. Ama ürün çok kullanışlı kesinlikle!
#sürenadam
mrb. hocam bnde yamaha ybr 125 var motorunu söktüm komple yag kaçagı fln vardı onları onardım silindiri de büyüttm işin en zor kısmanda kaldım sente ayarı ile subap ayarı nı nasıl yapablirim . ben denedim ama olmadı 5 vitese takıp tekeri elimle cevirdim pistonu ü.ö.n ya getrdim bunları yaparken hersey normaldı snra subapla cvta arasında baya bi bosluk vardı o boslugu azalttım tekeri tekrar cvrdigimde emme subabını zorladı tekeri kitledi sanırım sente ayarı olmadıgı ıcın öle yaptı sentesini nasıl ayarlamam gerekir bu konu hakknda bilgi alabilirmiyim ?
yeni başlık açıp konu kirliliği yaratmamak için konu altında sorumu sorayım.
eksiz tek parça orjinal zinciri söküp detaylı temizlemek istiyorum. zinciri çıkarmak için ya arka tekeri sökeceğim yada çekme aparatıyla zinciri ayıracağım.
çekme aparatı ile zinciri ayırıp geri takarsam sökülen baklada zedelenme kopma kırılma yerinden çıkma gibi sorunlar olur mu? eski sağlamlığından bişi kaybedermiyim.?
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)