Efsanevi Problem Bir Motor Neden 7500de Çakılır?
Reklamlar
-
Bence olay zincirin kalitesinden çok nasıl takıldığıyla ilgili. DID bu işte en iyisi ve aktarma zincirinde iyi ama egzantrik zincirinde kötü demek pek mantıklı değil. Zinciri değıştiren ilk usta ya adam gibi senteye getirmedi ya da gergisini ayarlayamadı. Motorun yapısını bilmediğimiz için çok yorum yapamıyoruz. Kopmak üzere de olsa uygun takılmış ve ayarlanmış bir egzantrik zincirinin görevini yapıyor olması lazım.
Reklamlar
-
Mutlu sona ulaşıldı nihayet.. Kazasız belasız "arızasız" kullanmanız dileğiyle ...
-
shi_bumi adlı üyeden alıntı
Bence olay zincirin kalitesinden çok nasıl takıldığıyla ilgili. DID bu işte en iyisi ve aktarma zincirinde iyi ama egzantrik zincirinde kötü demek pek mantıklı değil. Zinciri değıştiren ilk usta ya adam gibi senteye getirmedi ya da gergisini ayarlayamadı. Motorun yapısını bilmediğimiz için çok yorum yapamıyoruz. Kopmak üzere de olsa uygun takılmış ve ayarlanmış bir egzantrik zincirinin görevini yapıyor olması lazım.
DID bu işte en iyisi dediğine göre orjinalden daha iyi olduğunu , mühendislerin boşa çalıştığını söylemeye getiriyorsun Yanlış anlamış olabilirim.Düzeltirsen sevinirim.
Ayrıca motorun yapısını iyi tanıyan , Kawasaki'den başka motor ile yarışmayan ve genellikle tamiri ile ilgilenmeyen Ziyattin Usta , DID marka zinciri görünce isyan etti o kadar söylüyeyim.Demekki DID bu işte en iyisi değil.
-
sysroot artık bir video koyarsın motorun
-
-
para gelir eğer tamir olmasaydı senin hevesin tekrar geri gelecekmiydi? geçmiş olsun sonunda bu sorunuda atlattın umarız başka sorunlar çıkarmaz
-
Hadi hayırlı olsun depe depe kullanırsın inşallah
Fakat üretici firmalar genelde en iyisini kullanmazlar. Ha ayırdıkları bütçe içine en iyisi giriyorsa onu kullanırlar fakat Japon motorları gibi maliyet kaygısı ile üretilen markalarda en iyisini armayın.
En iyi rulmanı üretirler ama motorlarının içinden çin malı rulman çıkar mesela.
Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.
-
Bende çok sevindim valla bu duruma hayırlı olsun.. sıfır motorun olmuş gibi sevinmişsindir tahmin edebiliyorum neyse abi istanbula geldiğinde bi tur verirsin
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
sysroot adlı üyeden alıntı
DID bu işte en iyisi dediğine göre orjinalden daha iyi olduğunu , mühendislerin boşa çalıştığını söylemeye getiriyorsun
Yanlış anlamış olabilirim.Düzeltirsen sevinirim.
Ayrıca motorun yapısını iyi tanıyan , Kawasaki'den başka motor ile yarışmayan ve genellikle tamiri ile ilgilenmeyen Ziyattin Usta , DID marka zinciri görünce isyan etti o kadar söylüyeyim.Demekki DID bu işte en iyisi değil.
Arkadaşım amacım polemik yaratmak değil. Hemen defansa çekilmene gerek yok. Ne sana, ne motoruna, ne motorunun arızasını gideren ustana lafım. Lafım bir egzantrik zincirini bile adam gibi takamayanlara. Motorunun arızası giderilmiş, hayırlı olsun, kazasız belasız kullan inşallah.
Bu arada araştırdım, D.I.D'nin resmi web sitesinde egzantrik zinciri yok. D.I.D egzantrik zinciri imal ediyor mu emin değilim.
http://www.did-daido.co.jp/en/shouhin/motorcycle/index.html
Bu arada Kawasaki mühendislerinin başbaşa verip egzantrik zinciri tasarladığını sanmıyorum Çok çok büyük ihtimalle kaliteli bir zincir üreticisinden (Belki de D.I.D'den) satın alıp motorlarına takıyorlardır. Yani OEM parça. Original Equipment Manufacturer. Parçayı üreten başka bir firma. Ama üzerinde Kawasaki yazıyor. Kawasaki'de, Daido Kogyo şirketide Japon şirketleri. Kısacası motorunun orjinal egzantrik zinciri D.I.D tarafından üretiliyor olabilir aman dikkat
"I'm not sure whether I'm an actor who races or a racer who acts." Steve McQueen
-
Geçmiş olsun,güle güle kullan.
AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...
-
oocan adlı üyeden alıntı
camshaft (kam mili) veya krank daha önce taşlanma veya benzeri bir işlemine tabi tutuldumu , bir başka ihtimalde eğer 636 nın kam mili zamanlaması zincirli ise zincir gergisini değiştirmelisiniz. Bu tür belirli bir devirde meydana gelen arızalar ya elektroniktir yada yukarıda yazdığım parçalarda meydana gelen "rezorans" sonucunda ortaya çıkabilir.
Üç ay önce yazmışız işte egzantrik ile ilgili olduğunu , sakalımız yok ki sözümüz dinlensin.
Şakası bir yana geçmiş olsun güle güle kullanın motorunuzu.
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
Tebrik ederim. Sorularınıza cevap veremesem de ilgiyle izledim. Kendi sorunum çözülmüş kadar sevindim.
-
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:46 ----------
oocan adlı üyeden alıntı
Üç ay önce yazmışız işte egzantrik ile ilgili olduğunu , sakalımız yok ki sözümüz dinlensin.
Şakası bir yana geçmiş olsun güle güle kullanın motorunuzu.
Haklısın üstad , üst kapak 2 kere açılınca görürlerdi diye düşünmüştüm ama emin olmamak gerekiyormuş doğru söylüyorsun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:49 ----------
hellboys adlı üyeden alıntı
para gelir eğer tamir olmasaydı senin hevesin tekrar geri gelecekmiydi? geçmiş olsun sonunda bu sorunuda atlattın umarız başka sorunlar çıkarmaz
Doğru söylüyosun
-
Geçmiş olsun dostum güle güle kullan artık ,çok sevindim çözüldüğüne kediye ciğer emanet etmekten bıktık artık
insan kadar kendine guvenen bir aciz gormedim!
insan kadar nankorunu bahsettiginiz kedilerde bile gormedim!........ Sagopa Kajmer
-
Gecmis olsun tekeriniz duz bassin.
-
kardeşim geçmiş olsun. Kendi motorum düzelmiş gibi sevindim. Maddiyat düzelince gerçekten bir video görmek isteriz. Hayırlı olsun tekrar. Tekerin düz bassın.
4 teker beden taşır, 2 teker RUH!
-
03 Mayıs 2013, 12:37
-
03 Mayıs 2013, 17:26
Kardeşim ben bu konuyu ilk mesajdan son mesaja kadar okudum. Ben bile derinden bir ohh çektiğime göre sen kim bilir ne kadar rahatlamışsındır. Geçmiş olsun.
-
Hortlatılmaya değer bir konu baştan sona okudum. Polisiye kitap gibi insan sonunu merak ediyor.
-
mustafa_325 adlı üyeden alıntı
Hortlatılmaya değer bir konu baştan sona okudum. Polisiye kitap gibi insan sonunu merak ediyor.
Teşekkürler sayende ben de okuyup bilgi sahibi oldum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)