İlk Servis İle İlgili....
Reklamlar
-
Öncelikle herkese merhabalar.
Benim motor Kanuni Breton 125. Şimdi motor 527 KM oldu. 500 De servise girecekti fakat elimizde olmayan sebeplerden dolayı servise götüremedim..Yani şimdi motora bir zarar vs. birşey olur mu..
Ve enfazla kaç KM de götürmeliyim servise...Ve benim yapabileceğim birşey var mı motora..
Bilgilendirirseniz sevinirim...
Reklamlar
-
rodaj bakımına gidiceksin.. motorun yagı değiştiği zaman rodajı bitmiş olacak..
kanunilerde bu 400 - 800 bakımı diye geçer..
700 kmye kadar yolu var..
fazla zorlama sık sık vites değiştir =)
-
Yanii 800 KM'ye kadar sorun yok..
Bende Götüremedim servise diye yanıyordum..
Valla sağol bilgilendirdiğin için...
-
geç götürürsen motorda bir sorun olacağını sanmam ama garanti kapsamı dışına çıkar.
-
Nasıl yani mesela 650 KM 'de götürüsen garantiden çıkar mı.?
-
ManisaLé adlı üyeden alıntı
Nasıl yani mesela 650 KM 'de götürüsen garantiden çıkar mı.?
kimse niye geç getirdin demez ama motorunda bir sorun olduğu zaman "zamanında bakıma getirmemişsin, ondan oldu deyip" işin içinden çıkarlar.
-
Bence servise hiç götürme yağını kendin değiştir. Motorunu aşırı zorlamadıkça büyük masraf çıkarma ihtimali 100 binde 1'dir, ufak arızalar illaki çıkar ama servise götürdüğünde ya kullanıcı hatası diyecekler yada garanti dışı diyecekler her durumda cebinden para çıkacak. Garantin olsa da olmasa da aynı parayı ödeyeceksin yaptırmak için.
-
Merhabalar motorsiklet yeni ise 1000km de 6000km de 12000 km de enfeksiyon test yapiliyor.Ayrica frenler zincirler velhasiri motorsiklet isi devamli kontrol devamli bakim temizlik
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Garantisi icin servise götürmenizi tavsiye ederim .Arkadaslar motorsiklet kullanmak zevkli oldugu kadar pahali istir buna katlanmak gerekir masrafsiz olan bisiklettir tamirinide yaparsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
Arkadaslar garanti motordaki parcalarin problemli oldugu zaman ,garanti tarihine kadar dayanmayan bozulan parcalar garantilidir.örnegin sen zincire bakmamisin temizligini yagini yapmamisin kopmus garantili olmaz.senin verdigin zararlar garanti disindadir.
-
BALIMSULTAN adlı üyeden alıntı
Merhabalar motorsiklet yeni ise 1000km de 6000km de 12000 km de enfeksiyon test yapiliyor.Ayrica frenler zincirler velhasiri motorsiklet isi devamli kontrol devamli bakim temizlik
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Garantisi icin servise götürmenizi tavsiye ederim .Arkadaslar motorsiklet kullanmak zevkli oldugu kadar pahali istir buna katlanmak gerekir masrafsiz olan bisiklettir tamirinide yaparsin
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
Arkadaslar garanti motordaki parcalarin problemli oldugu zaman ,garanti tarihine kadar dayanmayan bozulan parcalar garantilidir.örnegin sen zincire bakmamisin temizligini yagini yapmamisin kopmus garantili olmaz.senin verdigin zararlar garanti disindadir.
Burası türkiye, usta dediklerinin çoğu bisiklet tamircisinden hallice, garanti konusu da küçük cc'lerde tamamen yalan. Periyodik bakımlara boşuna para verdiğinle kalıyosun. Ayrıca bakımlar 6 binde bir değil en fazla 2 bin km'de bir oluyor.
Garanti dışı parçalar kısaca, amortisörler, zincir-dişli, grenaj parçaları, fren sistemi, debriyaj baskı-balata, bütün elektrik ampülleri, motor yağ keçe ve contaları. Daha yazmadığım bi sürü parça da vardır
-
Hemserim birsey olmaz zorlamadıktan sonra ama götür sen genede
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
-
bretonun parçaları karbüratörü göstergesi şanzımanı kaç paraki ben gidip boşuna yağ değiştirmeye extra ücretler vereyim o motora bence garantiye gerek yok parçaları çok uygun ayriyetten elektronik pek bi olayıda yok gayet dayanıklı aletler yağ+buji+hava filtresi bunları ihmal etme başkada bi olayı yok zaten o motorun sen servise götürsende bi sorun çıktığında kullanıcı hatası dicekler bişey değişmicek
bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...
-
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
İşin ehli bir servisse götür,bisiklet tamircisinden bozma bi yerse kendin hallet bence.
-
Sağolun arkdaşlar bilgiler için.
Ben ilk servise gideyim baride.İkinciyi bi düşünelim..
-
Bende Breton sahibiyim... Daha garanti kagıdını vermediler yarın gidiyimde alayım
Kanuni Breton S100 2013 Kırmızı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)