Arkadaşlar bende Mondial 100 SFC Snappy X Cup tipi motosiklet var. Klasik Innova, Crypton kırması işte. Dostlar bu çinli kardeşimizin üzerinde Yuanxing diye bir lastik geldi. Önler 2.50/17 Arka 2.75/17. Ölçü bu. Lastik haliyle berbat, üzerinde kocaman NYLON yazıyor. Neyse arka bir şekilde patladı, ani bir şekilde değiştirilmek zorunda kaldı. O an ki zaruretten yine pek hoş bir lastik takılmadı, pakistan malı. DIAMOND diye bir lastik. Gerçi çin malına göre çok iyi ama, yok yine içime sinmedi.
Dostlar haftalardır lastik araştırıyorum. Karda da motosiklet kullanmak istiyorum, kaymasın istiyorum ama yok. Irc kışlık lastik yapmış, 17 ölçüde yok hep 18. Pirelli, Metzeler yapayım dedim paraya kıyıp onu da tek bir yer satıyor 40 gün sorna falan getiriyor yurtdışında. Türkiye'de adamakıllı lastik bulamadım. Olmuşken Tubeless olsun istiyorum, IRC var, UNILLI var, SWALLOW diye endonezya malı bir marka var. Shinko var. Acaip acaip markalar var. İçime sinen marka yok. Ha bir de bir türk markası daha var BİLLAS.
Dostlar bu makineye ne taksak ki? Hem dişli olsun, kaymasın. Hem de tubeless olsun, patlamasın?
Bir de ölçüler kafamı karıştırıyor 2.75/17'yi anladık da 80/90/17 ne demek? birinde iki ölçü var, öbüründe üç? 2,75/17'nin eşdeğeri nedir mesela 90/90/17'midir?
vs, vs, vs...
Not: Almak istediğim lastik kauçuk oranı yüksek olmalı...