Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

marş basıyor ama çalışmıyor

REKLAM ALANI

arkadaşlar öncelikle merhaba motorum çin malı scooter 2007 modeldir ben 2011 yazında aldım 1 sene sorunsuz kullandım ve motoru yazlığa bıraktım 3 ay gibi bi süre kullanmadım geçen hafta gittim marş basıyor ama motor bir türlü çalışmıyor

cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    namk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    harley davidson 2007-mobylette 1967-Honda NX400
    Benzin kalitesi "oktan" düşmüştür,yeni benzin alın.karbüratörü boşaltın,yeni benzini koyun marşa basın.Çalışınca arayın.

haojin2005 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YBR 125 2006/Lada Samara 1500i 2001
    beyinde problem olabilir
    Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)

Motosikleti
    Mondial 125-KT idi satıldı.
    Merhaba,ilk bakacağın şey bujide ateşleme varmı.Buji kablosunu sök ve şaseye yaklaştır marşa bas kıvılcım çıkarsa ateşlemede sorun yok demektir.Ateşlemenin sağlam olduğunu varsayarsak ikinci bakacağın yer buji.Bujiyi sök ve ucunu zımparala yağlanmış olabilir.Bunlardan sonra çalışmazsa arızayı karbüratörde yakıt karışımında ara.
    serkanADH13 bunu beğendi.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    Alıntı KASPINARLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,ilk bakacağın şey bujide ateşleme varmı.Buji kablosunu sök ve şaseye yaklaştır marşa bas kıvılcım çıkarsa ateşlemede sorun yok demektir.Ateşlemenin sağlam olduğunu varsayarsak ikinci bakacağın yer buji.Bujiyi sök ve ucunu zımparala yağlanmış olabilir.Bunlardan sonra çalışmazsa arızayı karbüratörde yakıt karışımında ara.

doğru tespit,
    arkadaşın eedıklerıne katılıyorum,
    Yatan motorun Karbüratöründe bekleyen benzin zamanla Uçtuğundan tozlanmaya sebebıyet verır ve karburatoru tıkayabılır,
    Benzın degısımı ıle başlayıp bunlar uygulanırsa çalışmamasında sebep kalmaz...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

pazar günü yazlığa gidicem ve dediklerinizi deniyeceğim hepinize çok teşekkür ederim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)