hatalı yağ değişimi yapdım anlayan yardım ve motor kitlendi sanırım
Reklamlar
-
arkadaşlar 50 cc motor var bende bunun ayak marşını kırdım ayak marşının dişlisini çıkardım içinden ayak marşı boşa dönüyodu kullandım kullandım 3 -4 güna aralıklarla kullandım sabahları zorluk çekmedim elmarşı yaparken ama en sonunda dün başıma gelen geldi motorlan 10 km yol yaptım hiçbir kusuru yoktu sağ salim soktum garaja 3günsonra çıkardım baktım marşa basıyorum çalışicak gibi oluyo çalışmıyo benzini yoktu sanırım sonra el marşına basa basa akü zayıflamaya başladı sonra aküyü çıkarttım gittim motorcuda şarj ettirdim 2 saatde doldu sonra geldim taktım aküyü baktım gine aynı ciyuuv ciyuuv demeye başladı sonra devam ettirdim tamamen sesi kesti el marşına basınca sadece aküden sadece tık sesi gelmeye başladı motor fanını döndürmüyordu sadece tık sesi geliyodu aküden sonra ustaya gittim adam bide demesinmi ben bunla uraşamam tamam dedim elimde götürdüm motoru sonra kapının önüne geldiğimde gine denemeye başladım gine ciyuuv ciyuuv dedi ve sonra gine el marşına basınca tık sesi gelmeye başladı bende motoru kitledim zannettim yağ aldım 2 zamanlı motorlar için ama yağı direkt çubuğu açtım ve delikten huni yardımıylan döktüm içeri altında tıpayı açıp kirli yağı boşaltmadım bir sorun olurmu içinede her ihtimale karşı 5 milyon benzin attım 2 gün beklicem belki çalışır arkadaşlar durum bu sizinde görüşlerinizi almak istedim
Motor 2 gün sonra çalışırmı?
Döktüğüm Yağı Napmam Lazım?
Reklamlar
-
içindekini boşaltmadan koyduysan komple boşaltıp motora gerektiği kadar yağ koyman gerek
-
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
-
O yağı komple boşalt yerine yeni yağ koy hatta bence bi ustaya götür iyice baksın
-
Yağın üstüne ilave etmişsen demek motorda azda olsa yağ varmış. Benim anlamadığım motorun kilitlendiğini nerden çıkardın. Sana tavsiyem öncelikle sıfır bir akü alman iki saatlik kısa bir sürede şarj olan aküden bir hayır bekleme birde büyük ihtimal bujin yağlanmıştır belkidee miladı dolmuş olabilir. Kısaca bir buji ve akü alman gerek. O şekilde iki gün değil iki ayda beklesen birşey değişmiyecek
-
yorumlarınız için çok teşekkür ederim . Sayın Hakan Bey inşallah dediğiniz gibi motor kitlenmemiştir motorcuyta götürdüğümde dediki bunun motorunu açmamız lazım zor iş dedi ben yapamam dedi zaten yağdan dolayı kitlenmiş olsa yolda giderken olurdu bu sağ salim bıraktığım motor çalışmayınca akıllarda soru işareti bıraktı 2 veya 3 saat sonra videosunu ve resimlerini koycam yardımlarınız için çok teşekkürler
3
-
Marş motorun bozulmuş olabilir. Olayı yağa neden bağladın, niye gidip yağ aldın, neden mevcut yağı çıkarmadan yenisini koydun anlamadım ama o "ciyuvvv ciyuvv" sesleri marş motorunun çalışmadığını gösterir. Ya akün bitmiştir marş motorunu çalıştıramıyordur, yada marş motorun bozulmuştur. Aküyü de şarj ettim dediğine göre aklıma marş motoru sorunu geldi.
-
öncelikle o nasıl bi ustaymış anlamadım ben uğraşamam bunla demesi çok saçma bedavamı yapıyor bence ilk başta değiştirmeyi biliyorsan iyibir buji al ilk başta bujiyi bi değiştir. yağı komple bi boşalt süzdür alt tıpayı kapa yeni yağ koy sonrasında marş motoruna el atmadan önce koltuğun altında adını yanlış bilmiyorsam marş tetikleyici var ilk başta ona bi bak çünkü arada bi tık diye ses geliyor demişin bu sorun o dediğim parçadan kaynaklanır aynısı zamanında benimde başıma geldi yukarda arkadaşın dediği gibi birde sıfır bi akü al ondan sonrası inşallah olur
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
Genelde bu tür motorlar 4 gün dinlenince ciyuvvvv yapmayı keserler. O yüzden 2 gün yeterli değil. Kendi kendine tamir olması için 4 gün beklemelisin.
-
işte motorun resmi budur 4 zamanlımı 2 zamanlımı bunuda öğrenmek istiyorum
-
beypazarlı06 adlı üyeden alıntı
Yağ çubuğunu açtım yağ koydum diyorsun nasıl 2 zamanlı olsun ?
-
işte motor bu arkadaşlar
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:31 ----------
yani kaç zamanlı bu
-
Sana 5 zamanlı yabancı olsan 4 zamanlı derdim
-
tüh ya ben buna 2 zamanlı yağlardan koydum 12 liraya aldım 4 zamanlılar 24 liraydı :D
-
tüh ya ben buna 2 zamanlı yağlardan koydum 12 liraya aldım 4 zamanlılar 24 liraydı :D
kim demiş 24 diye. 8 liraya bile 4 zamanlı yağı var.
-
kaş yapayım derken göz çıkardın hade bakiim sen 24 tl daha ver bi 4 zamanlı yağ al bu arada ben geçen hafta aldım castrol 10-40 1 lt 20 tl sen ne marka alıyosunda 24 tl ve kaç litre
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
yetcekmi bakalım :D neyse ben şimdi motora bakmaya gidiyorum inşallah çalışır videosunuda koycam
-
yetcekmi bakalım :D neyse ben şimdi motora bakmaya gidiyorum inşallah çalışır videosunuda koycam
Sakın 2 zamanlı yağıyla motoru çalıştırma su gibi bişey hiç kıvam yok motoru kitlersin.
-
maleesef çalışmadı videosunu atıyorum http://www.youtube.com/watch?v=8YcBF2F7IWk
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=8YcBF2F7IWk linkteki videoyu izlerseniz belki nesi olduğunu anlarsınız
-
Motoru boşver kediler çok tatlı videonun başındaki. bu arada iyiki çalışmamış 2 zamanlı yağıyla o motor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)