motosiklette jikle kullanımı
Reklamlar
-
arkadaşlar selamlar.malum kış ayındayız.motorum 1 yıllık ilk çalıştırma anında jikleyi nasıl kullanmamız gerekiyor.motorum garajda durmasına ve 5 dakika çalıştırıp binmeme rağmen sabahları soğukta tekliyor.ışıklarda stop ediyo süratlenince gaz kesip boğulur gibi oluyor.jikleyi açık bir şekildemi bırakmamız gerekiyor.yoksa motoru çalıştırmadan kontak açıkken jikle kolunu açık bırakıp motoru çalıştırdıktan sonra kapatmammı gerekiyor.yada bu sorunu başka nasıl halledebilirim.teşekkürler
gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklersen diğeleride yanlış gider
Reklamlar
-
sabahları 1-2 kez gaz kolunu çek bırak sonra jikleni orta seviyeye çek marşa öyle bas.marş aldıktan sonra 3-4 bin devir aralığında jikleni ayarla bırak öyle çalışsın 5 dk kadar çalışma sıcaklığına eriştiği zaman motorun jikleni kapat.
-
ben en üste alıyorum jikleyi çalıştırıp ortalama 20 - 30 saniye sonra ortaya alıp biraz bekledikten sonrada normale alıyorum sorun felanda olmuyor teklemeye gelince bence bujiden yapıyor olabilir
kadeh! karşındakine kaldırılır, aklındakine içilir...
-
soğuk sabahlarda
jikleyi çekiyorum. marşa basıp çalıştığı anda çok az gaz verip gazı bırakıyorum.
sonrasında 1 dakika kendi 2000 devirlerde çalışıyor. sonra jikleyi indirip devam ediyorum.
bu sabah hava 0 derece aynı yöntem devam
sıcakken rolanti devrim 1400 rpm.
soğukken 1000-1100rpm civarı.
salcano wolf: 0 km (05.01.2013)...->....45.000km (13.01.2016) !...
bajaj boxer: 0 km (13.01.2016)...->.... ?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler