merhaba arkadaslar
Ramzey QM125T-10D scooter'ım var. Son zamanlarda rölanti ayarı dengesızlesmeye basladı. soguk havalar etkı edıyor sanırım ama bılmıyorum pek anlamam.
motosikletten anlayan bı abıye sordum dedı karburator ayarı lazım bujileri temizle falan dedım ben anlamam abi o işlerden o zaman götür ustaya yapsın dedı tamam falan dedım de, motor zaten emanet bende hanı kendımın degıl yaslı bı amca ben kullanamıyorum al sen kullan dedı tanıdık olunca. öyle olunca ben de ustaya falan fazla para vermek ısttemıyorum hanı 10liranın bile derdıne gıreblıyorum dıyebılırım neyse arkadaslar, ben motorumun rolantı ayarını yapmaya calıstım ıyı guzel oldu ne tıktıktık yapıp tıtrıyor olmeye calısıyor ne de teker cevırıyor bostayken. yaptım ıyı oldu guzel oldu ama 1 gun sonra tekrar eskı halıne dondu. motoru calıstırıyorum rolantı guzel gazı verıyorum kalkısı yapıyorum sonra set gelıyo onume yavaslıyorum setın ustundeyken tık motor sonuyor ve ardında her yavaslamada sonuyor. sehır ıcınde cekılmez bı durum. ne yapmam gerekıyor? rolantıyı artırsam teker donecek motor kendı kendıne gıdıcek. karburator ayarı falan dedı ıste bu tanıdıgım abi, pislenmiştir temizle falan dedi basit dedi ama nasıl yapılır bılmıyorum bujiler nerdedir nasıl temızlerım nereye dıkkat etmelıyım ? bunları anlatabılıcek bırı varsa benım ıcın cıdden cok ıyı olur. sagolun sımdıden ıyı aksamlar