Arkadaşlar herkese merhaba. Uzun zamandır aklıma takılıp da sizlere sormak istediğim ancak es geçtiğim bir konuydu bu ayak marşının aşırı sert olması. Dün normal marşla çalıştırmaya uğraşırken aküyü zayıflattığım için ayak marşına mecburen ihtiyacım olduğunda neden daha önce çözmedim ben bu sorunu diye kendime kızdım.
Öncelikle motor kuba marka 250 cc lik tek silindirli bir cross, diğer çinli crossların ayak marşı tabiri caizse pamuk gibi, ben üzerinde zıplasam da aşağı inmiyor neredeyse. Bunun sebebi olarak sübapların çok sıkı olması, sıkıştırma oranının fazla olması ya da egzoz ve benzin sübabının piston üst noktadayken tam kapanması gibi amatörce fikirler var aklımda Bu konuda fikirlerini paylaşacak siz sayın forum sakinlerine şimdiden saygı ve selamlarımı sunarım.
Unutmadan bir de şöyle bir sıkıntım var: Marş normal basıyor ama buji piposunu çıkardığımda sigorta atıyor. Pipo içinde şase olduğu kesin, acaba bu motorun çalışmaması için bir neden olabilir mi, ya da pipoyu takınca tırnaklar ayrılıp yerine oturduğundan şase normale döner mi, yoksa yenilenmesi ya da tamir edilmesi gereken birşey mi?