Mondial 125 Mg Motor Sorunu
Reklamlar
-
Öncelikle Merhabalar benim motorum mondial 125mg deluxe 6500km civarında..
genelde devirli kullanırım ama kullanmadığım anlarda var arkadaşım için devir kestirene kadar gaz verdim ve biraz saydırdım
motor birden boğulmuş gibi yaparak stop etti ve bir daha çalışmadı akşamına söktüm motorumu emme sibobunun içe gittiğini fark ettim başta sibop kestiğini düşündüm ama değil tamamen söktüm ve sibop tırnaklarını yediğini gördüm elimdede 2 adet tırnak vardı ve değiştirdim ve tekrar topladım fakat çalışmadı neden olabilir acaba sentede atlaklıkmı oldu acaba bir bilen yardım edebilirmi (sibop hafiften pistona dokunmuş ama anca kurumda çok az bir iz yapmış pistona zarar vermeden) sente atlak ise nasıl yapılacak bu motorun sentesini bilmiyorumda :D
Reklamlar
-
üst kapak sökmekle sentesi kaçmaz. Alt silindir bloğunu söküp taktıysan kaçmış olabilir. Bi ihtimalde sübap kestiği zaman iteceklere hareket veren egzantrik dişlisi atlamış veya sıyırmış olabilirmi?
-
sübap kesmedi motor yalnız tırnağı kaydı sadece hiç bir şey değişmedi ama tırnak kaydığında sente atlamış olabilirmi ?
-
biraderinkide tırnak kırmıştı. Sübap yamulmuştu. Oda pistonun üstüne düşmüştü. Sadece sübap ve tırnak değişimiyle canavar olmuştu. Tırnağı yeniledin, sübap pistonun üstüne düştü ve büyük ihtimalle yamuldu. Sübap yerine oturmuyor, işlevini kaybetti. Çünkü yamuldu. Sübap da yenilemen lazım. Düzelir.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:14 ----------
çünkü pistonun üstüne düşmüş sübap iş görmez. Yamulmuştur, hasar almıştır. Üst kapağı söküp pistonun üstüne baktınmı iyice. Pistonun üstü delinmiş olmasın? Yoksa buji yuvasındanmı baktın? Serkan hocam akşam girip bakarsa daha iyi cevap verecektir.
-
pistonda ufak bir toz kadar dokunma olmuş hani öyle ağam şağam çarpma değil yani ztn sübapıda çıkarttım ve kontrol ettim yamuk felan yoktu kapağada rahatlıkla girdi ve oturdu bujide yuvasında kontrol ettim ve yokladım anahtar ile
-
buji ateşleme yapıyosa, karburatörde sorun yoksa söküp bakılacak o zaman problem neresindeymiş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)