Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

4. Vitesten Verim Alamıyorum (Mh 125 Drift)

REKLAM ALANI

Motosikleti
    MH 125 Drift
    Motorumun 4. vitesi git gide ölüyor 1-2-3 çok güzel 30-60-90 yapıyorum o 4. vites bitmek bilmiyor 7-8 bin i geçmiyo motor 4. viteste iken 10 Km falan hız artıyo anca 100 ü buluyo deli gibi bağrınıyo bende 5 e atıp rahatlatıyorum aynı sorunu yaşayan yada çaresini bilen varmıdır ?
    Oyuna bir kap dolusu şans ve boş kapta deneyimle başlarsın.
    Amaç;
    Dolu kaptaki şans bitene kadar,boş kaptaki deneyimi doldurmaktır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Aşırı devirli kullanıyorsun motorunu, 90 km-h hıza 3. viteste değil, 4. viteste çık, hatta 4. viteste bile bu hıza çıkma, 50-60 km-h gibi 4 e tak, en fazla 80 km/h aralığında 5 e tak, ihtiyaç fazlası devirli kullanıyorsun, bundan olabilir. Bir vites önden gidiyorsun, örneğin 90-100 arası 125 c bi motordan 4. viteste verim alman zor. 60-80 aralığı 4. viteste güzel ivmelenirsin. 3. te değil. En uygun vites, en uygun devir aralığı ve hız kombinasyonunu iyi ayarlaman lazım. 3. viteste 90 yapıp, 4. viteste 90 km/h tan sonra bişey bekleme motordan, anca düşük bi ivme ile 5-10 km/h belki hızın artar, motoruda çok yorarsın, bence dikkat et ve böyle kullanma.

Motosikleti
    MH 125 Drift
    0-12 x1000 Devir saatime göre uzun ve düz yolda vitesleri 8-9 Bin arası değiştiriyorum motor bağrınmıyor klasik titremesinin üstüne çıkmıyor 3. viteste 90 çok rahat gidiyor motor. Motorumdan teknik olarak düşük olan 2012 Ybr esd 4. viteste 110 u görebiliyorken arada hem kW hem CC farkım olmasına rağmen ben neden o rakamlara ulaşamıyorum ?
    ugrgnr bunu beğendi.
    Amaç;

mücahit_89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Discover 150
    kardeş senin motorundan zaten daha verim alamazsın bu gidişleaşırı devirli kullanmakla beraber gereksiz yakıt sarfiyatıda oluyor,arkadaşımda yeni kasa ybr var çok kullandım bende cbf var bundan önce cb vardı hiçbirinde 4.viteste 70'i geçmedim buda en devirli kullandığım halim...bi cbfte 4. viteste 70 kmden sonra 5'e atıyorum...

hem yakıt için hemde güvenli sürüş için 6.000 devirde vites değiştiriyorum çok tatlı bi sürüş oluyor 5. viteste 80-90 arası gidiyorum hem yakıt hemde motor için en iyi sürüş tarzı...

Motosikleti
    MH 125 Drift
    Tamam sürüş tarzım hatalı eyv. ta hala aklıma takılan bişi var bi motor neden 4. viteste limitöre sokulamaz belki ses çıkarmak istiyorum belki motoru parçalıycam neden belirli bi devirde tıkanır kalır.
    Amaç;

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Karşımızda bir delikanlı özenip MH125 drift aldı Eylül ayının ortalarında. Arada konuşuyorduk şöyle böyle diyerek. Daha motoru açamadan bu ayın başında motoru dağıttı. Deneme sürüşü bile yapamadım... :( 3bin TL helak oldu. Bin TL masrafı varmış. 4 bin liraya 45 gün Harley Davidson kiralayıp binebilirdi. 600'lük motorla 3. viteste 90 km/h yapmadım ben. 125'lik motorun makul kullanımı max. 100 km/h'dir. Ötesi fizik kurallarına aykırı. Ha illa parçalıycam motoru diyorsan Zippo benzini doldur depoya ve 3. viteste 90- 100 yap bakalım, havaya uçmazsan, biz de sonucu öğrenmiş oluruz... Şaka bir tarafa, bir arkadaşımın çenesinde titanyum vida var, kafa göz dağıtmıştı vaktinde... Her seferinde doktora gidemediğinden gevşeyen vidayı sıkmak bana düşüyor. Elimde tornavida çene kemiğinde vida sıktığım için, her motora bindiğimde aklımda tutuyorum o görüntüyü. Hem cana hem mala yazık etmeyin...
    Mengu16 ve ethemm76 bunu beğendiler.
    The man who knows everything chooses to know nothing...

sbr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki v-strom DL650 XT
    Alıntı Gogur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tamam sürüş tarzım hatalı eyv. ta hala aklıma takılan bişi var bi motor neden 4. viteste limitöre sokulamaz belki ses çıkarmak istiyorum belki motoru parçalıycam neden belirli bi devirde tıkanır kalır.
    motorun sağlığı için olabilirmi?? madem motoru parçalamak istiyosun, al eline balyozu vur kır parçala.
    TRANSALP XL700

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı Gogur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu mu istiyosunuz ?

Alper Kaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011) Honda CBR 500R (2014)
    Alıntı mücahit_89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kardeş senin motorundan zaten daha verim alamazsın bu gidişleaşırı devirli kullanmakla beraber gereksiz yakıt sarfiyatıda oluyor,arkadaşımda yeni kasa ybr var çok kullandım bende cbf var bundan önce cb vardı hiçbirinde 4.viteste 70'i geçmedim buda en devirli kullandığım halim...bi cbfte 4. viteste 70 kmden sonra 5'e atıyorum...

hem yakıt için hemde güvenli sürüş için 6.000 devirde vites değiştiriyorum çok tatlı bi sürüş oluyor 5. viteste 80-90 arası gidiyorum hem yakıt hemde motor için en iyi sürüş tarzı...
    vaybe benim cbf im mis gibiymiş 5 vitese attıgımda 60km ile gidiyordum cok güzel miş ya ah cbf ah :D
    bir yere gitmek için arabaya binilir motora binmek için her yere gidilir Önemli Olan Varmak Değil Yolda Olmaktır...

psyche - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 600
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bunu mu istiyosunuz ?
    Yağsız kalmış garip
    "Önü yoktan sonu boktan bu kuru davadan,
    utanır gayret-i güfranla cehennem de geçer. "

Psychedelic Gececi

ugrgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ramzey QM200 GY
    arkadaslar devir saatinde kırmızı yere getırmedıkten sonra sorun cıkacagı sanmıyorum ki getirip de vitesi degıstırenı cok gordum sadece motor 30inkm yasıcaksa 27-28bin km yasıyor. oyle bir iki günlük kırmızıya getırmeden bahsetmıyoruz. motor bu adrenalın ıcın kullanan var seyahat ıcın kullanan var. seyahat ıcın kullanan 30bin km kullanıyo adrenalın ıcın kullanan 20bin km. misal veriyorum. arkadas 8-9'da degıstırıyorum demıs. arkadasın motor 100lük falan degıl. 125lik ve Drift. drift 125lik gozukur ama cidden hızlı motordur. 140ı bulan var. sımdı sız dıyorsunuz kı 90'da 4le gıt. bellı kı arkadas hız sevıyo ve dedıgı gıbı bıraz bagırsın ıstıyo. arkadasta cok sıkıntı yok. ben 4. viteste sıkıntı var dıye dusunuyorum. garantısıne goturebılırsın arkadasım. dedıgım gıbı drift hızlı motordur 125lik dıger motorlar gıbı degıldır.

Motosikleti
    Kara Şimşek..
    vay arkadaş ya adam 3 de 90 nı rahat görüyom diyo 100 de görüyodur tahmini ara ara
    Ondan sonra Motor dağıtıyor krak kırıyor,piston kitliyor vb Sonrada vay efendim çin malı almayın kötü vay efendim çin aldım başım ağrıdı
    Sen bir ybr alsaydın yada cbf eminim Böyle gazlamazdın niye onlar hani pahalı ya zorlamaya kıyamazdın
    Sado

Teo23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -1954 BMWr25/3-Jawa Laser 250+MZ 98 125cc+MCT 250
    Ne 140 km/h mi?? Biraz daha zorlasan 160 yapacak maaşallah...
    sbr bunu beğendi.
    The man who knows everything chooses to know nothing...

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)