Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

cup debriyaj denemesi

REKLAM ALANI

Motosikleti
    kymco activ 110
    arkadaslar forumda bir yerde denk geldim debriyaj balatasinin bittigini anlamak icin motoru bosta calistir 1 e al ayak frenine basili tut gaz ver motor stop edecek gibi olursa debriyaj saglam motor devir alip gaz yiyorsa ve stop etmeye niyeti yoksa balatalar bitmistir diyor bu cup mötorlardada gecerlimi acaba yokus cikarken 1 den 2 ye attigimda gaz yiyor cekis yok motor sanki bostaymis gibi calisiyor neden acaba?
    Tesadüfen gelmişim hayata, mecburen yaşıyorum. Doğarken neden ağladığımı yaşarken anlıyorum..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    zamanla alışırsin zaten öyle olur motorvn gücü belki ayrıca bitmeyen debriyaji bitireceksin ondan sonra

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    öyle anlaşılmaz.
    boştayken vitese atmak için sol ayağını vites pegine basarsın, daha sonra bırakırsın 1e geçer. bırakmadan ayağın basılı halde ( arka ayaklıkta arka teker havadayken ) gaz ver arka teker dönüyorsa kaçırıyor ya da bitmiştir. her iki durumdada yokuşta anlattığın olur.

ayrıca ayak marşıyla zor çalışıyor ya da çalışmıyorsa yine bitmiştir.

Motosikleti
    kymco activ 110
    degisim icin ne kadar iscilik oderim izmir icin tamirci tavsiyesi ve iscilik ucreti tahmini olan varmi?
    Tesadüfen gelmişim hayata, mecburen yaşıyorum. Doğarken neden ağladığımı yaşarken anlıyorum..

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    25 malzeme parası 25 işçilik normal fiyat.

Motosikleti
    kymco activ 110
    tesekkurler
    ygk bunu beğendi.

Motosikleti
    kymco activ 110
    [IMG][/IMG]
    Resimdekilerin hangisini değiştirecez debriyaj düzelmesi için anlatımda ikisindende debriyaj balatası diye söz ediyor.

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    ikisinide sökmek zorundasın.bunlardan hiçbiri debiryaj balataları değil, balata tasları.
    soldaki tasın içinde turuncu plaklar var onlar debiryaj balataları. plakların arasında demirden yapılmış plaklarda olur beyaz renktedir, diğerleri turuncu kahverengi değişir(1 numaraları tasın içindeki plaklardan söz ediyorum.). farklı renkleri varmı bilmiyorum.
    en alta bir balata gelecek, sonra bir demir rengi plak, sonra tekrar bir balata, sonra tekrar plak vs.
    motorundan çıkan debiryaj balatası kadar debiryaj balatası tak. soltaki tası sökerken somunların altından yaylar çıkacak, o yayları olduğu gibi yerine takman gerekiyor. birini tam oturtmazsan ya da kısa tutarsan olmaz, sökmeden önce iyi incele.
    ayrıca tasları açarken lokmadan daha değişik bir yapıdaki anahtara ihtiyacın var, onsuz sökmek çok uğraştırır alışkanlığın yoksa.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Hacı sen motoru bi heyecanla öyle açtın ama bence fazla kurcalama. Hele düzgün alet takımların yoksa hiç dokunma öyle kurbağacıkla ağzı açık anahtarla kurcalarsan civata başlarına zarar verirsin hem çoğu civatayı açamazsın da.

Motosikleti
    kymco activ 110
    Açıklama için teşekkürler yalnız dikkat ettim hep bir nolu tasın içindekilerden bahsetmişsiniz bu sağdaki tas nedir bunun içinde değiştirmemiz gereken bir şey yokmu

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:45 ----------

Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hacı sen motoru bi heyecanla öyle açtın ama bence fazla kurcalama. Hele düzgün alet takımların yoksa hiç dokunma öyle kurbağacıkla ağzı açık anahtarla kurcalarsan civata başlarına zarar verirsin hem çoğu civatayı açamazsın da.
    iyide bu sitede anlatımda kullanılan motor benikini açmaya cesaret edemedim daha

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)