Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motorun içinden çatal kaşık sesleri geliyor

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Cub motoruma ince yağ 10W-40 koyduğumda motor sesi çok artıyor subab kapağının oralardan çatal kaşık sürtünmesi gibi sesler geliyor, nadiren de krankın oralardan hırıltılı sesler geliyor. 20W-50 yağ koydummu motorda hiç ses kalmıyo ama cub motora da kalın gelir diyolar 20W-50 yağ ne yapsam bilemedim. Motor hep aynı yani 3-4bin km'deyken de ince yağla böyle ses yapardı şimdi 9300'de yine aynı sesler var ince yağ koyunca. Yani motorun hiç bozulası yok ama böyle garip seslerle de motor sürerken tedirgin oluyor insan.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    lycantrophic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GV 250
    Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
    Zippo's ve kartalizma07 bunu beğendiler.
    Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.

Motosikleti
    Öyle valla hem de motoru aşırı zorlamadığım durumlarda bile böyle sesler var 100'lük cub için 70-80 km normal hızlar. Klasik çinli kullanmanın yan etkileri işte

sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2000 ford
    ince yağ kullandığın zaman o ses yanlış olmasın ama her motorda duyulur sen daha çok duyuyorsundur misal ben eski ybr emde 10-40 kullanırken motorun daha sesli çalıştığını hissederdim 20-40-20-50 kullanırdım yaz aylarında ses kesilirdi daha güven duyardım..kalın yağ dişliler arasındaki zamanla oluşan boşlukları tam dolduruyor galiba ondan sesi duymuyoruz.. yağlama zayıf oluyor diyorlar oda mantıklı tabi mevsimine uygun yağ kullanırım fazla takılmam..15-50 de deneyebilirsin oda yazlık bi yağ..
    https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY

Motosikleti
    Sağolun arkadaşlar ama kışın zaten motor hiç ısınmıyor hele yağmurda falan binince bir de kalın yağ koyarsam iyice sorun olur diye düşünüyorum.

Motorum da bu olur yapmadığım modifiye yapmadığım işkence kalmadı, çok severim kendisini bisikletin 100km hız yapabileni gibidir

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hangi marka bu ?
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

BİLGİ GÜÇTÜR

Motosikleti
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hangi marka bu ?
    Mondial Hyena 100 X ama kendi benzin deposunu söküp Cg deposu taktım. Kuba KM125-6 deposu falan da diyebiliriz size tanıdık gelmesi açısından. Ayrıca gidon sele arka stop da yine cg serisinden.

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Gayet güzel olmuş dönüşüm

O egzoz sağlam bişey mi, görsel olarak çok iyi duruyor, siyah megafon çok aradım siyahı bırak paslanmaz bile bulamadım anca titan egzozu falan çıktı karşıma, e onunda benim egzozumdan aşağa kalır yanı yok 2.5 metre

Katalitik iptalimi yaptın, yada zaten mi yoktu yada varda algılayamıyormuyum, biraz karıştı durum ama kısacası o egzoz neyin egzozu
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

Motosikleti
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gayet güzel olmuş dönüşüm

O egzoz sağlam bişey mi, görsel olarak çok iyi duruyor, siyah megafon çok aradım siyahı bırak paslanmaz bile bulamadım anca titan egzozu falan çıktı karşıma, e onunda benim egzozumdan aşağa kalır yanı yok 2.5 metre

Katalitik iptalimi yaptın, yada zaten mi yoktu yada varda algılayamıyormuyum, biraz karıştı durum ama kısacası o egzoz neyin egzozu
    Egzozu orjinal egzozu, orjinali ne kadar sağlamsa o kadar sağlam komple paslanmıştı baya uğraştım taşlamaya saca kadar indim egzoz korumasını da kopardım pırıl pırıl yaptım sonra üzerine mat siyah soba boyası attım. Katalizör falan yok bunda, sesi de zaten orjinal egzoz olmasına rağmen modifiye egzozlardan fazla çıkıyo. Ama bu aralar malum trafikte sıkı denetim var cari açığı azaltmak için, boşuna ona kurban gitmemek için orjinal egzozu taktım.

Benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mondial Hyena 100 X ama kendi benzin deposunu söküp Cg deposu taktım. Kuba KM125-6 deposu falan da diyebiliriz size tanıdık gelmesi açısından. Ayrıca gidon sele arka stop da yine cg serisinden.
    Güzel duruyor eline sağlık.Motoru nasıl bunların , memnunmusunuz ? km de ne yakıyor ?
    " Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.

BİLGİ GÜÇTÜR

Motosikleti
    Alıntı Benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel duruyor eline sağlık.Motoru nasıl bunların , memnunmusunuz ? km de ne yakıyor ?
    Motoru çok deli çekiyo aslında, yokuşlarda 125'liklerle kafa kafaya gider. Yakıtı çok az 100km'de 2.2 litre yakıyo en fazla. Ayrıca manuel debriyajlı, ben yarı otomatik pek sevmiyorum o yüzden cub almadım.

DarkSeleCT93 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    Sağolun arkadaşlar ama kışın zaten motor hiç ısınmıyor hele yağmurda falan binince bir de kalın yağ koyarsam iyice sorun olur diye düşünüyorum.
    http://img525.imageshack.us/img525/8...1211161615.jpg
    Motorum da bu olur yapmadığım modifiye yapmadığım işkence kalmadı, çok severim kendisini bisikletin 100km hız yapabileni gibidir
    kalite akıyo kalite xD
    DOST VURULUNCA DEGIL, UNUTULUNCA KAHRINDAN OLUR. BIZ SEVDIKLERIMIZI KIR CICEGI GIBI AVUCUMUZDA DEGIL, KURSUN YARASI GIBI GONLUMUZDE SAKLARIZ.

satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    şun eklemek isterim

özellikle cub motorlarda yağ kalınlıştıkça üst kafa yağlama zorlaşıyor

Motosikleti
    Alıntı DarkSeleCT93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kalite akıyo kalite xD
    Motoru sıfır aldığımda gidonu bıraktığım anda gidon kontrolsüzce sallanmaya başlardı, şu an motor çizgisini hiç bozmadan sallamadan gidiyor gidonu bıraksam da. Demekki iyi bişeyler olmuş

Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    Motoru sıfır aldığımda gidonu bıraktığım anda gidon kontrolsüzce sallanmaya başlardı, şu an motor çizgisini hiç bozmadan sallamadan gidiyor gidonu bıraksam da. Demekki iyi bişeyler olmuş
    evet ön ağırlaştığı için
    yahu sen 2sinide satıp şöyle cbf ybr gibi bisiler alsana abi!
    DOST VURULUNCA DEGIL, UNUTULUNCA KAHRINDAN OLUR. BIZ SEVDIKLERIMIZI KIR CICEGI GIBI AVUCUMUZDA DEGIL, KURSUN YARASI GIBI GONLUMUZDE SAKLARIZ.

Motosikleti
    evet ön ağırlaştığı için
    yahu sen 2sinide satıp şöyle cbf ybr gibi bisiler alsana abi!
    Alabilirdim ama almıyorum bu motorlar yap boz gibi daha hoşuma gidiyo. Hem CG'ler 200-250cc'lere kadar yükseltilebiliyo. Ben 125'lik aldım sonra 150'lik yaptım tek masrafım silindir+conta 67 lira. CBF150 yağ yakıyo YBR de 125'likten büyük olmuyo bana yetmez 88 kilo herifim. Bahara Mondial 150MX'imi satılığa çıkarıcam. Sonra belki vergisiz 100'lük bi cg alıp 200cc'ye çıkartırım

Motosikleti
    Rks rocca 100 max
    twister fln bak o zaman

Motosikleti
    twister fln bak o zaman
    .

Motosikleti
    Bugün yine bi 100km kadar sürdüm motoru, 6-7 bin devir civarında giderken motoru özellikle sola yatırdığımda yoğun bir şekilde harrr diye titreşim geliyo motordan acaba egzantrik zincirinde bir sorun mu var ? Motoru açarım komple sıfırlarım dert değil ama saçmasapan bi yerde motoru kitleyip kalmak istemem.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    aga piston ve sübablar belki rakı balık yapıyordur
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)