Motorun içinden çatal kaşık sesleri geliyor
Reklamlar
-
F54 adlı üyeden alıntı
aga piston ve sübablar belki rakı balık yapıyordur
Onu geç de benim motor daha kaç bin km gider motoru kitlemeden onu söyle bana şuan 9500km'de. hiç yağ yakmıyo yakıt tüketimi de çok makul.
Reklamlar
-
Debriyaj bilyaların dağılmış olabilir...
düz çalışırken harıltı yapar..
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
O düzensiz çatal kaşık sesleri bi ara benim motordanda geliyodu eksantrikten çıktı haberin ola.
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Debriyaj bilyaların dağılmış olabilir...
düz çalışırken harıltı yapar..
1500km önce debriyajı söktüm balatalarını değiştirdim. Herşey yerli yerindeydi Motorun içinden kırık parça da çıkmadı.
-
O 1500 km önceydi...
Şimdi bak bakalım duruyormu?...
-
O 1500 km önceydi...
Şimdi bak bakalım duruyormu?...
Valla bu tarz sesler ara sıra da olsa 5 bin km önce de vardı 10W-40 yağ koyunca, o yüzden debriyajdan olacağını hiç sanmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Hem debriyajı fazlasıyla ilkel, 2 balatalı manuel debriyaj. yarı otomatik değil.
-
Hayır herkesin dediği gibi krankla piston toplanmış, eksantrikle biyel koluna yemek veriyor demek istemiyom...
-
Hayır herkesin dediği gibi krankla piston toplanmış, eksantrikle biyel koluna yemek veriyor demek istemiyom...
De abi ne olacak bunu atarım bi kenara diğer motoruma binerim, hem elim anahtar tutmuyo değil keyifle sıfırlarım motorumu gerekirse.
-
Buldum motorumun içindeki çatal kaşıkları egzoz koruması gevşemiş motorun titreşiminden şıkırtı yapıyomuş, kestim attım kurtuldum.
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Buldum motorumun içindeki çatal kaşıkları
egzoz koruması gevşemiş motorun titreşiminden şıkırtı yapıyomuş, kestim attım kurtuldum.
Len mengüü :D hadi kurtuldun
Çözüm yolu var balansörlü çinli almak örnek su an kullandıgım drift , cbf 150 ye bile kafa tutabilirim titresimsizlik konusunda. Time Shift
-
lycantrophic adlı üyeden alıntı
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken.
Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
neye dayanarak söylüyorsunuz mct 250 nin her tarafından ses geliyor diye ya motor kullanmasını bilmiyorsun yada motoru elinin kiri olarak görüyorsun, benim mct de öyle acayip acayip ses gelmiyordu beni yolda bırakmadı neyse ki.
Orkidor61
Adı: Kemal 0546 416 86 00
-
lycantrophic adlı üyeden alıntı
Motorun içinde gremlinler yemek veriyor olmasın eşe dosta? Ne enteresan tanımlar var ya kerkinme, sünme derken. Ses olarak klasik çinli motordur diye düşünüyorum, MCT 250'nin her tarafından içinden dışından sağından solundan acayip acayip sesler geliyordu da yolda bırakmadı neyse ki.
neye dayanarak söylüyorsunuz mct 250 nin her tarafından ses geliyor diye ya motor kullanmasını bilmiyorsun yada motoru elinin kiri olarak görüyorsun, benim mct de öyle acayip acayip ses gelmiyordu beni yolda bırakmadı neyse ki.
lycantrophic kardeşime katılıyorum çinli motorlarda bu tür sesleri duymak olağan oluyor. Benim eski MCT 250'nin de her yerinden garip garip sesler gelirdi. Ama beni de hiç bir zaman yolda bırakmadı ve çok severdim kendisini.
4 teker beden taşır, 2 teker RUH!
-
Aliçooo adlı üyeden alıntı
lycantrophic kardeşime katılıyorum çinli motorlarda bu tür sesleri duymak olağan oluyor. Benim eski MCT 250'nin de her yerinden garip garip sesler gelirdi. Ama beni de hiç bir zaman yolda bırakmadı ve çok severdim kendisini.
aliçooo ve Iycantrophic sizin kullandığınız çinli mct 250 di sanırsam ama bendeki made in japon yazıyordu size çakma çinli motorları vermişler şansınıza küsün artık. istanbuldan trabzona gittim tik bile demedi hiç üzmedi beni çok severdim orjinal japon mondial mct 250 mi
Orkidor61
-
kdiner adlı üyeden alıntı
aliçooo ve Iycantrophic sizin kullandığınız çinli mct 250 di sanırsam ama bendeki made in japon yazıyordu size çakma çinli motorları vermişler şansınıza küsün artık. istanbuldan trabzona gittim tik bile demedi hiç üzmedi beni çok severdim orjinal japon mondial mct 250 mi
Çakmadır o yazı. :D 100 civarı bas bakalım geliyor mu gelmiyor mu. Honda bile motorlarını çinde üretirken mondial nasıl japonyada üretim yapacakmış? Akıl var mantık var. Kargaya yavrusu şahin görünürmüş.
Önemli olan nereye varacağın değil, yaptığın yolculuktur.
-
bak mondialin japonya da yapılmadığını bilmiyorsun ve konuşuyorsun karadeniz sahil yolu iki şeritli yani gidiş gelişli yol değil artı istanbuldan trabzona köy yollarını kullanarak gitmiyorsun insan gibi kullanırsan ne ses gelir nede cızırtı üzerine binen zihniyet kötü ise motor ne yapsın, motordan kemençe sesi gelir sende horon oynamaya başlarsın vede bu yazılar çakma değil orjinal .......
---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------
imzanda ne demişsin ( ÖNEMLİ OLAN NEREYE VARACAĞIN DEĞİL, YAPTIĞIN YOLCULUKTUR )
sizde biraz sınırları zorlamak seziyorum.
Orkidor61
-
-
Japon MCT mi ....
Akşam akşam güldüm yahu...
Allahta seni güldürsün...
MOTORUN KADAR DEĞİL.... ADAMLIĞIN KADAR DEĞERLİSİNDİR....
HİÇ BİR ŞEYE UYUZ OLMAM... HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLARA UYUZ OLDUĞUM KADAR...
Allah yüzünüzden külücükleri eksik etmesin....
Orkidor61
-
kdiner adlı üyeden alıntı
Japon MCT mi ....
Akşam akşam güldüm yahu...
Allahta seni güldürsün...
MOTORUN KADAR DEĞİL.... ADAMLIĞIN KADAR DEĞERLİSİNDİR....
HİÇ BİR ŞEYE UYUZ OLMAM... HERŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLARA UYUZ OLDUĞUM KADAR...
Allah yüzünüzden külücükleri eksik etmesin....
Sevgili arkadaşım...
Motorunla dalga geçmedim.. Haşa ...
Ama japon olmasına güldüm....
Tamam o da çekik gözlü ama....
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)