Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Hyosung Gt250R Kendi Kendine Gaz Verme - CDI(BEYİN) Değişimi

REKLAM ALANI
    Ufuk İnkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Repsol 2006 / Cbr 125 R ( 2011 ) Hyosung Gt 250 R.
    Öncelikle herkese merhaba. Size bir sorunumdan bahsedeceğim. Daha önce başına gelmiş ve ya yardımcı olabilecek olan arkadaşlarım cevap yazarlarsa sevinirim.

Motorum Hyo Gt 250R - 2009 Enjeksiyonlu. 3 4 ay evvel motosikletimin ağır bakımlarını yaptırdım. En son buji değişimi kalmıştı. Ağır bakımdan bi kaç gün sonra bujileri de değiştirdim. Ve motorcudan yola çıktım. yaklaşık bi 50 60 km kadar yol yaptım. 2 defa kontak açtım bu yolu yaparken. Daha sonra eve gelip motoru garajıma soktum. Sabah işe gitmek için çalıştırdım motoru. Çalışmıyor. Baktım elektrik vs. herhangi bi yerinde problem yok. Marş da basıyor.

Motorcuya goturdum motoru. Motoru bi şekilde çalıştırdık motor kendı kendıne gaz verıyor. 1,500 devirden 7,000 devre kadar sureklı aralıksız durmadan cıkıp ınıyor. Sağına soluna baktıkdan sonra hava sensörünün bozuk oldugunu anladık. Neyse ben yeni hava sensörü aldım, taktık sensörü.Çalıştırdım 1 2 km gezdikden sonra lambalarda durdum yine gaz verme olayını yaptı. Direkt motorcuya gittim. Bu seferde motoru alete soktular. Sorun beyindeymiş öyle dediler. Yeni beyin takınca düzelir mi acaba yardımlarınızı bekliyorum.

Şimdi başına gelen ve bi şekilde halleden var mı? Yeni beyin 800 TL küsürat. Çok pahalı. Ya da beyni tamir ettirebilirmiyiz.
    4 Teker bedenimi, 2 Teker ruhumu taşır
    Yanlamak biz de ata sporu!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Daha önce ona benzer bir durum oldu. Beyinin soketinden içeri su girdiği için beyin arıza yapmıştı. Gaza basmayınca 6-7 bin devirlere çıkıyor gaza basında devir düşüyordu.
    Beyin değişti sorun düzeldi. Servisten 500 tlye almıştık sıfır cdi ı
    Ufuk İnkaya bunu beğendi.
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Ben tam beyinden kaynaklanıyordur derken, sorunun ondan olduğu anlaşılmış. Değişimden sonra düzelecektir motorun büyük ihtimalle. fiyat gerçekten çok fazla. Hyo'cuların sipariş verdiği şu adresten araştırıp bir bak istersen, fiyat ne kadar.. http://www.hyosungsource.com/

Geçmiş olsun.
    Önce emniyet, sonra hareket...

Motosikleti
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha önce ona benzer bir durum oldu. Beyinin soketinden içeri su girdiği için beyin arıza yapmıştı. Gaza basmayınca 6-7 bin devirlere çıkıyor gaza basında devir düşüyordu.
    Beyin değişti sorun düzeldi. Servisten 500 tlye almıştık sıfır cdi ı
    Peki eskisi gibi oldu mu motorun. Ve de hava sensörünü değiştirmişmiydin kardeşim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Çok teşekkür ederim Soner Kardeşim. Yazılarını zevkle takip ediyorum sağol
    SonpoL bunu beğendi.

SonpoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Alıntı Ufuk İnkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki eskisi gibi oldu mu motorun. Ve de hava sensörünü değiştirmişmiydin kardeşim?

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Dilersen buradan sipariş ver. Kargo kısmı biraz zaman alabilir fakat hesaplı gelir en azından .

http://www.hyosungsource.com/index.p...oducts_id=1255
    Önce emniyet, sonra hareket...

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı SonpoL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dilersen buradan sipariş ver. Kargo kısmı biraz zaman alabilir fakat hesaplı gelir en azından .

http://www.hyosungsource.com/index.p...oducts_id=1255
    Eğer kesin beyin değiştirmeye karar verirsen yani sorunun orada olduğuna ikna olursan kesinlikle buradan sipariş ver. Bu fiyata zaten hiçbir yerde bulamazsın ve iddia ediyorum Kanuninin temininden daha kısa sürer. Buradan sipariş verip 1 hafta geçmeden kargosu eline gelenler var. Üstelik "gift" tarzı isteklerine de cevap veriyorlar, böylece gümrüğe de takılmaz. Yoksa 800 tL verip bir de üstüne motorunu 1-2 haftadan fazla yatırabilirsin. Zaten nekadar çabuk yapılsa da aradaki fiyat farkı inanılmaz !
    #sürenadam

Motosikleti
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eğer kesin beyin değiştirmeye karar verirsen yani sorunun orada olduğuna ikna olursan kesinlikle buradan sipariş ver. Bu fiyata zaten hiçbir yerde bulamazsın ve iddia ediyorum Kanuninin temininden daha kısa sürer. Buradan sipariş verip 1 hafta geçmeden kargosu eline gelenler var. Üstelik "gift" tarzı isteklerine de cevap veriyorlar, böylece gümrüğe de takılmaz. Yoksa 800 tL verip bir de üstüne motorunu 1-2 haftadan fazla yatırabilirsin. Zaten nekadar çabuk yapılsa da aradaki fiyat farkı inanılmaz !
    peki sağol dostum. bu siteden kredi kartı ile mi ödeme yapıyoruz yoksa kapıda ödeme var mı bunlarda da acaba bi fikrin var mı. yabancıyım bu tarz şeylere kusura bakma

Felon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    hangi motorcuya gidiyosun? Yetkili servise götürseydin ellerinde hali hazırda bulunan bi motordan beyni değişip denerlerdi ve hava sensörünü boşuna almamış olurdun.5dk da sorunu çözerlerdi, sadece parçayı alma işi kalırdı sana.Yakınında yetkili servis yoksa,kendi kendine gaz verme olayıyla ilgili birçok konu var forumda.Selenin altındada beynin var,basit bir soket sistemi var,ihtiyacın olan sadece 08-10 model enjeksiyonlu sağlam bir hyosung un beynini 2dk lığına motoruna takıp denemekti.ah hyodan anlamayan ustalar, parçacıları zengin etmekten bıkmadılar.
    https://www.youtube.com/alifeyizoglu

Motosikleti
    cawa
    Alıntı Ufuk İnkaya adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Eskisi gibi oldu. NE eksik ne fazla nasılsa öyle oldu. Beyin dışında hiçbirşey değişmedi.

Yalnız geçen sene kanuniden 500 tl ye (gv 250 efi için almıştık) aldığımız parça şuanda 1660 tl görünüyor. Nasıl oluyor oda ilginç. ?

Johnizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV650
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6523427/detay/ <--- şu belki işini görebilir? yeni beyin almak çok daha masraflı olacaktır...
    Carpe diem!

4 teker bedeni, 2 teker ruhu taşır!

Hayat; Aldığımız solukların değil, soluğumuzun kesildiği anların toplamıdır!

Orko_ye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    -
    Hocam gaz telinin takılması gibi bir durum olabilir mi? Neden diyorum benim GT 250'de bir gün yoğun kullanım sonrası eve varmama 200 mt. kala ışıklarda durduğumda kendi kendine deviri yükseltmeye başladı. Stop edip çalıştırdım ama gaz vermeye devam etti. Sonra o şekilde eve getirip bıraktım, ertesi sabah çalıştırdığımda sorun kalmamıştı. Benim sorunum sanırım yoğun kullanımda gaz teline bişeyler olmuştu. Beyin yada hava sensörü almadan önce bir de gaz teline bakmanı önerebilirim. Bu arada teknik bilgim zayıftır sadece benim yorumumdu gaz telinden olduğu.
    ..::.. GO ..::..

Motosikleti
    dediklerinin hepsini denedik merak etme ali. 2011 beyni takmıştık yine yapmıştı.

Orko gaz teline de baktık panpa onda da sorun yok. Sağol yine de ilgilendiğin için

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:44 ----------

Alıntı Johnizm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...6523427/detay/ <--- şu belki işini görebilir? yeni beyin almak çok daha masraflı olacaktır...
    Can bu şekilde tamir yapan bi yer biliyormusun. Bu aleti biliyorum fakat kullanan ve beyine format atacak olan bi yer bilmiyorum :S

Motosikleti
    cawa
    İlandaki numarayı ara. Parçayı kargo ile gönderirisin bakarlar. Zaten cihazı satmıyorlar ilandan anlaşıldığı kadarıyla. Tamir yapıyorlar.

motor kendi kendine gaz veriyor, motorun sorununa bak olmadık yerde gaz verse kimbilir neler olacak
    [B]King is back baby!King is back![/B]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)