Motorsikletlerdeki EGR valfi , yakıt sarfiyatını düşürür mü ?
Reklamlar
-
evet hiçkimsenin değinmediği bir konu var dikkatimi çekti bu sistem çalışma prensibi itibariyle yanma odasından başlıyor yani yanma odasında bir delik var sadece bu delik bile performansı düşürür zaten artı olarakta karışımı fakirleştirmeside söz konusu yaptığım hesaplamalara göre 10 da 1 lik performans artışı mümkün yani 20 bg lik bir motorda 2 bg
Reklamlar
-
spil444 adlı üyeden alıntı
evet hiçkimsenin değinmediği bir konu var dikkatimi çekti bu sistem çalışma prensibi itibariyle yanma odasından başlıyor yani yanma odasında bir delik var sadece bu delik bile performansı düşürür zaten artı olarakta karışımı fakirleştirmeside söz konusu yaptığım hesaplamalara göre 10 da 1 lik performans artışı mümkün yani 20 bg lik bir motorda 2 bg
iki model motordan egr olani 10 hp ise egr olmayani 12 hp demisti sanirim bir arkadaşım
aklimda öyle kalmış
tubitak verilerini tekrar tekrar soylemekte yarar görüyorum çünkü
egr yi iptal eden kişi az
%15 yakit tasarrufu saglayan şey
egr yi iptal etmek diyor tubitak
yuzde 5 tasarruf bile bir dünya para yapar
kaldı ki guc artısı da oluyor
-
pazargünü iptal edecem iznenimleri paylaşırım
-
spil444 adlı üyeden alıntı
pazargünü iptal edecem iznenimleri paylaşırım
merakla bekliyorum
-
Peki bu egzosdan pat pat ses yapmasina ne demeli
-
motora zengin karışım geliyor yanma odasında yanamayan karışım egzozda yanarak patlama yapıyor egr,yi iptal ettim ancak deneme şansım olmadı ancak egr borusu sökük ve delik tıkalı değilken daha iyi gaz yiyordu denemeden sonra birde delik açıkolarak deneyecem.
-
Motosikletderde egr sistemi yoktur. Araçları bilmem ama motosikletteki sistem hava filtresinden süzülmüş temiz havayı çekip üst kapakta egsoz manifoltunun tarafına göndererek egsoz gazının çıkana kadar yanmaya devam etmesini sağlayarak euro normlarını tutturmayı amaçlamak ve yanmamış benzinin katalizörü eriteceğinden bu durumu engellemektir. Bu sistemin motorda performans üzerine etkisi genelde yoktur veya yok denecek kadar azdır.
-
egr valfinin egzoza dönüştürülmüş hali performansta kaydadeğer artışın yanında yakıtta değişiklik yok sayın forever asya rx 250 yiincelerseniz ciddi anlamda egr sistemi olduğunu görürsünüz soldaki boş boru girişi egr falfi..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)