direksiyon sallanma problemi??
Reklamlar
-
selam millet.2012 4.5 aylık apachemde ön 3.00-17 arka 3.50-18 metzeler lastikler var.motor 115 i geçince direksiyonla birlikte ön teker sağa sola sallanmaya başlıyor ve yavaşlamazsam gittikçe artıyor.lastikleri 2100 km de değiştirmiştim.o zamana kadar böyle bi problem yoktu..bu arada 115 e kadar hiçbir sorun yok 115 i geçince sallamaya başlıyor.yani benim istemim dışında ilk başta yavaş yavaş sonra giderek artan bi direksiyon sallanması oluyor.sizce sorun neden olabilir??acaba balans ayarı felan mı yaptırsam diyorum??
ayrıca iki kişiyle giderkende bu sallanma olmuyor.iki kişiyle 125 yaptığımda bile bi problem yok.ben 56 kiloyum bu arada.acaba lastikler yere tam olarak basmadığından felan olabilirmi?yada lastik basınçlarıyla alakalı olabilirmi??
Reklamlar
-
Ya balans yaptırmak lazım ya da Adana kebap künefeye yükleneceksin...
The man who knows everything chooses to know nothing...
-
İki kişi giderken olmuyo dediğine göre sanırım arka lastiğinde fabrikasyon bi hata (yamukluk v.s) yada balonlama gibi bir şey olabilir arka lastiğini ve arka jantının balansını kontrol ettir bence
"HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"
eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?
-
ya sen yenisin galiba tvs de kronik be o ben neler yaptım düzeltmek için arka şaseyi bile uzatıcaktım zincire bakla attım tekeri geri aldım gene düzelmedi.ön arka teker mesafesi kısa nası bi denge ayarı yapmışlar cözemedim ön teker her daim sekiyo yere tam oturmuyo agırlık merkezi hep arka tekerde.motorun arkasında canta varsa zaten ne yaparsan yap 30km ile bile gitsen direksiyon sallar bi dene bakim ellerini bırakıp gitmeyi gidon nası sallıyo ben 1 sene binip sattım 8000km deydi daha 400tl zararına verdim eksileri artılarını götürüyodu
-
Arka çanta varsa ondandır.Hızlandığınız zaman paraşüt etkisi yapar.
-
arka çanta
fabrikasyon ölçülerin dışındaki lastik ebatları
ön ve arka balans ayarızlığı
lastik havalarının fabrikasyon değerde olmaması
bunları kontrol et
kalın lastik iyi lastiktir diye birşey yok user manuel ne diyorsa o ölçüde lastik takacaksın.
ayrıca gidonda denge topuzu var mı ?
-
sakinseytan adlı üyeden alıntı
ya sen yenisin galiba tvs de kronik be o ben neler yaptım düzeltmek için arka şaseyi bile uzatıcaktım zincire bakla attım tekeri geri aldım gene düzelmedi.ön arka teker mesafesi kısa nası bi denge ayarı yapmışlar cözemedim ön teker her daim sekiyo yere tam oturmuyo agırlık merkezi hep arka tekerde.motorun arkasında canta varsa zaten ne yaparsan yap 30km ile bile gitsen direksiyon sallar bi dene bakim ellerini bırakıp gitmeyi gidon nası sallıyo ben 1 sene binip sattım 8000km deydi daha 400tl zararına verdim eksileri artılarını götürüyodu
walla ben ellerimi salıyorum ok gibi gidiyor hiç problem yok, ön kafa sallıyor oda amortisör yağı ince geldiğinden diye duydum
Apachenin gücü adına GÜÇ bizde artık
durmak yok ZAM a devam vergi manyağı olduk...
-
balanssss olam ihtimali var
bu kawasaki bir başka dostummm
-
ön lastiğe balans yaptırdım düzeldi.şmdi 125-130 gidiyorum bi problem yok.anlaşılan her lastik değişiminde balans yaptırmam gerekecek.ayrıca motor 110 a kadar kesinlikle sorunsuzdu eski haliyle hep el bırakırım dümdüz gider.bu amortisör olayıda doğru bence ön amortisör çok yumuşak olduğu için onunlada ilgisi var.sadece balansta değil problem.ama şimdilik düeldi iyi gidiyor ilerde motoru değiştirmezsem amortisöre daha kalın yağ koyarım.yani motorumdan başka bi şikayetim yok.seviyorum keratayı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)