Evet arkadaşlar ,bozuk sübap ayarı rölante ayarını etkilermi ? bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?
Evet arkadaşlar ,bozuk sübap ayarı rölante ayarını etkilermi ? bu konudaki görüşleriniz nelerdir ?
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
tabi ki.
özellikle ilk çalıştırma da ve olduğu yerde sayarken etkilidir supaplar. yani ayarın bozuk olduğunu rolantiden ya da çalıştırırken anlarsın giderken motor devrinde düzensizlik sağlamaz.
rolanti, yakıt ve performansı etkiler.
motor arada bir tekler, stop edecek gibi olur, hatta bazen eder.
ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN
Etkiler, sübaplar fazla sıkıldıysa zor çalıştır, ilk çalıştırdığında rölanti çok düşük olur, motor ısındıkça sübap boşluğunda artma oluşmaya başladığında motor daha rahat ve serbest çalışmaya başlar ve rölantide artma görülür, yani sıcak motor soğuk motor rölantisi farklı olur, motor rölanti tutmaz. Bahsettiğim gözlemleri. 2011 senedinde motorum henüz 2 binli km lerde iken cbf 150 motoruma Adapazarı serviste, sübap şıkırtısını kesmek için sente çakısı kullanmadan, sözde el yordamına güvenerek yanlış sübap ayarı yapan ve sübaplarını fazla sıkan, hayırsız bi ustanın müdahalesinden sonra kendi motorumda yaşamıştım. Baya canım sıkılmıştı. Sonra İst. Db Motor sente çakısı ile güzel bi sübap ayarı yapmış ve sorunum düzelmişti. 26 bin km dir de motorumun sübap ayarı kaçmıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:25 ----------
[/COLOR]'el yordamıyla ayar yapıldığını belirtmişsiniz , nasıl yanlış ayar yapıldığını fark ettiniz yani motorda ne gibi değişiklikler olduda bunu anladınız , benimki de sentil kullanılmadan yapıldı onun için merak ettim.
" Aklı "fukara olanın , fikri ukela olurmuş !.
BİLGİ GÜÇTÜR
sübap ayarının motor bloguna zararı var mıdır ?
subab ayarı bozuk ve 10bin bakımına 2000 km varken farkettim 2bin km kullanmaktan sıkıntı olur mu
yarın bende servise götüreceğim motorumu rolenti benimde yuksek 200 km olmasına rağmen vites boşta iken devir saati 2 2,5 lerde duruyor cbf 150 nın neden oluyor bende anlayamadım yarın bır bakıttıracağım umarım bir sorun yotur
arkadaşlar benimde bir sorum olacak? benim motorda da bu şıkırtı sesi dediğiniz olay mevcut. yani rölantide çalışırken veya motor sıcak halde iken rölantide çalışırlen alttan şık şık sesi geliyor. Siz daha iyi bilirsiniz bunu ben tam açıklayamıyorum. Ama şöyle diyim. sanki birşeyi emiyor bırakıyor vakum yapar gibi çekip bırakıyor? Sübaplardan mıdır bu?
- Sübap kapaklarını açamıyorum ayrıca " 17 " anahtarla olan kısımları. "9" numara anahtarla açılan yerlerini de açamıyorum vidalar yalama olmuş. öylece kaldım ortada.
- Bana bu sesin nereden geldiğini söyler msiinz? ve ne yapmam gerektiğinide?
-Motorum BisanRoadstar Cup100
S.aleykum SYM Quad Lander*200cc*sibop emme kaç eksoz kaç olmali
gy6 çin scooter da 50-80 cc subap ayarları kaça kaç olmalı, kesin bilgi gerkli. şu an için 0,05-0,10mm. olarak ayarladım doğrumu değilmi bilmiyorum. bazı videoları izleyerek bu ayarları yaptım. kesin bir bilgi bulamadım.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)