x-max 250 arka dişli yağı
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Arka dişli yağını. Full sentetik 80/90 vites kutusu yağı ile yenileyebilirsiniz. Yamaha mobil önermekte. Tavsiyem kaliteli full sentetik vites kutusu yağı kullanmanızdır. Motorda da aynı şekilde 4 zamanlı full sentetik motosiklet yağı kullanın. Yağı belli aralıklarla kontrol edin. Sentetik yağların dezavantajı eksiltme yapmasıdır.
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)
-
dostum bende de honda dylan var ve onunda ilk yağ değişimi 1000km olarak gösteriyor kullanma klavuzu...benimde kafama takıldı yaw bu süre çok uzun değil mi filan diye hatta forumlarda da yazdım...500km'de değiştirmeye karar verdim servise gittim bana dediler ki: kullanma klavuzu 1000km diyor,ayrıca içinde ki yağ fabrikadan çıkışta hondanın kendi koyduğu orjinal yağdır o yağ biraz daha dursun motorda dediler....içim pek rahat olmasada oradan ayrılmak zorunda kaldım artık çunku bir de 'garantisi filan var' dediler yağı değiştirmeyelim dediler garanti bozulabilir filan falan...ama ben 800-850km gibi artık gidip değiştireceğim..
-
teşekurler arkadaşkar cevaplarınız için ben 500 de değiştircem içindeki yağ orjinal değildi, serviste kendileri koydular yağı
-
aslında bende anlamış değilim fabrikada konulan yağın nasıl böyle extra bir özelliği olduğunu...
-
Merhaba
muratd adlı üyeden alıntı
aslında bende anlamış değilim fabrikada konulan yağın nasıl böyle extra bir özelliği olduğunu...
Aslında hiçbir özelliği yok. Bazı ustalar Çin motorlarına konulan yağın özel aşındırma özelliği olduğunu ve düzgün rodaj yaptırdığını iddia ediyorlar bunuda yağın inceliğine veriyorlar. Kullanılan yağ bana göre kalitesiz. Ustaların bu dediği çok yanlış bir düşünce çünkü rodaj dahi olsa motora ve iklime uygun yağ kullanmak gerekir. Ve ne kadar kaliteli olursa o kadar yararınızadır. Servislerin koyduğu yağın markasını bilmiyorsanız şüpheleneceksiniz. Ben özellikle fıçı yağına güvenmem. Alırsın plastik kutusunda hiç açılmamış kullanırsın.
Görüşmek üzere.
-
merhaba makine
motorun kitapcığında 10w30 yağ oneriliyor ben motosiklet için yarı sentetik castrol gts-10w40 aldım bi sakıncası olurmu serviste normal castrol 10w40 yağ koydular kutusunu gozumun onunde actılar acık yağ değil genede sence 500 km de yağı değiştirmelimiyim yoksa kitapcığında yazdığı gibi 1000km sonramı değiştireyim teşekkurler
-
@ayk
Hiçbir problem olmaz. Yarı sentetikde sentetik kadar iyidir. En büyük avantajı sentetik kadar eksilme yapmaz. Doğru bir yağ seçimi. Güle güle kullan.
Görüşmek üzere.
-
teşekkurederim yardımların için
-
15 Haziran 2006, 19:03
yağı servis koyuyor
muratd adlı üyeden alıntı
Murat;
d&b motor (Umraniye honda) yetkilisi gelen motorların yagsız geldigini, sıfır motosikletlere yağın teslimat oncesi serviste konulduğunu soyledi. Ben daha teslim alamadım, gelince dikkat edicem bu konuya
-
15 Haziran 2006, 19:06
ayk adlı üyeden alıntı
kitapta hepsi yazıyor hatta tüm yağ tapalarının sıkılma tork değerleri bile var iyi bak
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler