Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

CBF 150 Elektrik Gelmiyor.İlk Motor İlk Arıza.

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Günaydın Arkadaşlar

Bu sabah cbf 150 motorumun marşına bastım çalıştı. Bir süre çalıştıktan sonra stop ettim. Sonra bir daha bastığımda "vıjjk" diye bir ses geldi. Şimdi kontağı açınca elektrik gelmiyor, haliyle marşa bassam da herhangi bir şey yok. Sizce problem nedir?

Şimdiden Teşekkürler
    [B][I]Honda CBF 150 & Shoei XR-1000[/I][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    aküsü bitmiş gibi gözüküyor. Ayak pedalı (marşı)özürlü cbf.
    ChainLift bunu beğendi.

cx571 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 R & YBR 125 ESD
    Akü gibi gözüküyor. benımde sıkıntım var bakalım büğn çözecez elektirikle alakalı. 2 qünde 1 akü boşalıyo :D çalısıyor motor stop ediyom cap cansın bir ısık marşa basmıyor.
    Dört Teker Bedenimi, 250R Ruhumu Taşır..!

Motosikleti
    Honda CBF 150
    sigorta problemi olurmu sizce arkadaşlar?

Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    diğer ışıkları yanıyor mu kontrol ettiniz mi? Far stop, gösterge panelindeki ışklar, korna vs. bunlar da yanmıyorsa sigortanız atmış olabilir.
    ChainLift bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı Drifter61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    diğer ışıkları yanıyor mu kontrol ettiniz mi? Far stop, gösterge panelindeki ışklar, korna vs. bunlar da yanmıyorsa sigortanız atmış olabilir.
    Hocam hiç bir gösterge yok. Bir anda gitmesinden dolayı sigorta diye düşünüyorum.

Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    aç bak o zaman sigortaya arkadas
    Mengu16 ve ChainLift bunu beğendiler.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı mterayes26 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aç bak o zaman sigortaya arkadas
    İnan nerden bakılır onu bile bilmiyorum.

ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    cbf kaç model, kaç km de, aküyü erken bitirebilecek sonradan montajlanmış bi elktirikli aksesuar veya ek aydınlatma var mı ? Sigortaları kontrol etttin mi ? Sele altında biri 10 amper,diğeri 20 amper olmak üzere 2 adet, sol yan kapağın altında da akünün olduğu kısımda bir adet ana sigorta var. Daha önce kullanmadıysan hepsinin yanında yedekleri mevcut.

Kontağı açtığın halde elektrik gelmemesi, gösterge paneli, far, eski kasalarda vites ışıkları yanmıyorsa veya bazı elektrikli aksam.. sinyaller vb. çalışırken bazıları çalışmıyorsa sele altındaki sogortaları, kontağı açtığın elektrik hiç yoksa, ilk önce akü üzerindeki sigortayı kontrol etmelisin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

Alıntı ChainLift adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnan nerden bakılır onu bile bilmiyorum.
    Sele altındaki 2 adet sigorta, seleyi kilidi ile kaldırdıktan sonra sele altının sol tarafına kalıyor. Siyah lastik muhafazanın içinde, ilk önce o siyah lastik parçayı yukarı çapraz aynı istikamette çekerek çıkar. Sonra sigorta yuvasının dışarda kalan beyaz kısımlarından tutarak iki sigortayıda dışarı çıkart ve beyaz korumayı açarak sigortalara ulaş.

Ana sigorta ise sol gri kapağın altında akünün orada. Sele altı sigortaların yeri ise hem tarif ettim, hemde foto yüklüyorum. Bu fotoyu çeken ark. xenon montajı yaparken xenon elk. sigortadan çekiyor. O anda da fotoğraflamış.

ChainLift bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cbf kaç model, kaç km de, aküyü erken bitirebilecek sonradan montajlanmış bi elktirikli aksesuar veya ek aydınlatma var mı ? Sigortaları kontrol etttin mi ? Sele altında biri 10 amper,diğeri 20 amper olmak üzere 2 adet, sol yan kapağın altında da akünün olduğu kısımda bir adet ana sigorta var. Daha önce kullanmadıysan hepsinin yanında yedekleri mevcut.

Kontağı açtığın halde elektrik gelmemesi, gösterge paneli, far, eski kasalarda vites ışıkları yanmıyorsa veya bazı elektrikli aksam.. sinyaller vb. çalışırken bazıları çalışmıyorsa sele altındaki sogortaları, kontağı açtığın elektrik hiç yoksa, ilk önce akü üzerindeki sigortayı kontrol etmelisin.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:04 ----------

Sele altındaki 2 adet sigorta, seleyi kilidi ile kaldırdıktan sonra sele altının sol tarafına kalıyor. Siyah lastik muhafazanın içinde, ilk önce o siyah lastik parçayı yukarı çapraz aynı istikamette çekerek çıkar. Sonra sigorta yuvasının dışarda kalan beyaz kısımlarından tutarak iki sigortayıda dışarı çıkart ve beyaz korumayı açarak sigortalara ulaş.

Ana sigorta ise sol gri kapağın altında akünün orada. Sele altı sigortaların yeri ise hem tarif ettim, hemde foto yüklüyorum. Bu fotoyu çeken ark. xenon montajı yaparken xenon elk. sigortadan çekiyor. O anda da fotoğraflamış.

http://c1210.hizliresim.com/12/l/f1j7u.jpg
    Çok teşekkürler bırazdan bakacağım.

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    akü baglantılarını kontrol et,gevşediysede yapar,benin önceki motorda başıma gelmişti..
    ChainLift bunu beğendi.
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

Motosikleti
    Honda CBF 150
    Arkadaş sorun çözüldü. Yardımcı olmak isteyen bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

Akü başlıkları oksitlenmiş. Bu yüzden elektrik gelmiyormuş.

Motosikleti
    Kanuni Seyhan 150c
    Alıntı blt_59 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akü baglantılarını kontrol et,gevşediysede yapar,benin önceki motorda başıma gelmişti..
    Kesinlikle katılıyorum bunu söylemeyi unutmuşum. Motor çalıştıkça somunları gevşiyor. Dolayısıyla onların da kontrol edilmesi gerekiyor ara sıra. Mutlaka onları da kontrol edin..
    ChainLift bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)