motora 10x40 motrio sentetik yağ koydum bir zararı olurmu (otomobil yağı) yamaha crpton 2012 ?
motora 10x40 motrio sentetik yağ koydum bir zararı olurmu (otomobil yağı) yamaha crpton 2012 ?
Islak debriyaj olduğu için araba yağı zarar veriyor. Geçmiş olsun.
Dramatik etki amaçlı . Ne kadar çabuk zararı olur bilmiyorum ama en kısa zamanda motosiklet yağına geri dönmen iyi olur. Uzun süreli kullanımda debriyaj kaçırmaya başlar.
3 vakte kadar birileri gelip ben ne zamandır araba yağı koyuyorum hiç bir şey olmuyor yazacak.
yaw hacı tamirci adamsın sorduğun soruya bak olmaz kardeşim olmaz..eskiden motosiklet yağımı vardı.. yağ yağdır dayan gitsin sanki cripton 20 bin devir çeviriyoda dert ediyorsun ben ybr ye kamyon yaği bile kullandım fazla takılma benzinli motor yağı kullan madeni yağ kullan mevsime uygun kalınlıkta yağ kullan yeter..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
bende 4 litrelik bi tam sentetik araba yağı almayı düşünüyorum. Araba yağı (kalitelilerinden, yüksek performans için) ve motosiklet yağı arasındaki yağın birbirleriyle arasında ne fark var biri anlatsın. Motor yağı pistonu,krankı kaydırıp çeviriyoda araba yağı çevirmiyomu? 50 bin km kadar 96 titanda araba yağı, hemde 20w50 en ucuzundan, en kalitesizinden kullandım. Orjinal debriyaj balataları 60 binde bitti.
@adem80
Islak debriyajlı motosikletin arabadan farkı motor yağı debriyaj parçaları içinde de dolanıyor. Araba yağındaki "energy conserving" katkı maddeleri debriyaj parçalarına zarar veriyor. Olay bu.
Sen zaten 3 vakitte yazmamış, 2. dakikada yazmışsın sayılmaz. Bak mesaj saatlerine adem80 tam 3. dakikada yazmış.
Bu arada neden madem farkı yok arabaya şanzıman yağı olarak da normal motor yağı koyalım o zaman neden ayrıca şanzıman yağı alıyoruz ki? Motosiklet şanzımanına araba yağı koyabiliyorsak araba şanzımanına da koyabiliriz herhalde?
yag yagdır,al bim den sole tam sentetik ayçiçek yagı dayan gitsin
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
Ben nezamandır Hummer da Motul Scooter Power kullanıyorum hiç bir şey olmuyor
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
farketmez. En ucuzundan 20w50 benzinli araba yağı. Ama artık kalitelisinden kullanmaya karar verdim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:52 ----------
Benim motur itecekli, egzantrik zinciri vs olmadığından her türlü yağı kaldırır. Yaptığım deneyimler benim için kötü değil, iyidir. Deneyim, deneyimdir.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)