Soruyorum çünkü 2001 sonrası çıkan yağlar ıslak debriyajla sorun yaşatıyor. Eski yağ kullanmışsındır, sorun yaşatmaz. Ya da teknik olarak API SH veya öncesi bir yağdır. Neyse boşuna yazıyorum, "ben yaptım, oldu" kafasındasınız. Böyle devam.
Soruyorum çünkü 2001 sonrası çıkan yağlar ıslak debriyajla sorun yaşatıyor. Eski yağ kullanmışsındır, sorun yaşatmaz. Ya da teknik olarak API SH veya öncesi bir yağdır. Neyse boşuna yazıyorum, "ben yaptım, oldu" kafasındasınız. Böyle devam.
eneos yağın markası bu hakiki japon malı 10x40 2000 km sallar beni
yazıları okuyunca gülmemek elde değil. Bimden sole tam sentetik ayçiçek yağı al. sözü bitirdi zaten beni :D
Sorunuzun cevabı için isterseniz şuna bi bakın derim size
http://www.uzmantv.com/motosikletler...arla-yapilmali
Beyler sakin olun birbirinizi kırmanın anlamı yok.
Motosiklet debriyajına zarar veren otomobil yağları sadece tam sentetik olanlarıdır ,yarı sentetik otomobil yağlarının motora zararı ölçülebilecek kadar belirgin değildir. Elbette motosiklet için üretilmiş yağlar motorunuzun %100 ömrünü kullanabilmenizi sağlayacaktır ama olurda otomobil yağı koyarsanız 50-100 km sonra motor zarar görür diye birşeyde yoktur. Önemli olan motorunuzu yağsız bırakmamaktır , yağı eksik süreceğinize yarı sentetik (ucuz olanları) otomobil yağı ekleyip sürün gitsin . Uzun vadeli olmadığı sürece motorunuz sıkıntı yaşamayacaktır
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)