Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sürtünme sesi...gt 250 r

Motovento
    REKLAM ALANI
    leon99 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gt250R-İnazuma-Mt25-Fazer8
    Günaydın arkadaşlar. 2010 model gt 250 r' ımdan gelen bir sürtünme sesi var. Hızlanma artıkça uğultu şeklinde bariz duyuluyor. Hızım azaldıkça yavaş yavaş seste kesiliyor. Zincirim gevşekti onu sıktırdıktan sonra bu ses bariz ortaya çıktı ? acaba zincir gerdirme ile alakası olan bir şey midir? Yoksa başka bir sebebi var mıdır? Şimdiden teşekkürler arkadaşlar...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    zenon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda nc700xa
    Motor rolantide calışırken ses yapmıyorsa büyük ihtimalle zincirdendir. Zincirini en son ne aman değiştin kac km yaptın ve en son ne zaman yagladın temizledin? Bilgisini verirsen daha net olur. Onun dışında cok germiş olman muhatamel.

Ötenazi hakkımı yaşayarak kullanıyorum. Z @ B ! T
    Gideceği yeri bilmeyene hiç bir GPS yardımcı olmaz!...

Motosikleti
    Rolantide ses yok, zinciri hiç değiştirmedin aldığımda motosiklet 9000 km' deydi. şimdi ise 9500' de. zincirin yağlamasını belirli aralıklarla yapıyorum. Muhtemelen dediğin gibi zinciri çok gerdi. Çünkü aşırı arttı zincir geriminden sonra.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Kesik kesik gelen bir sesse zincirin bozulmuş değiştirmen gerekiyor. Yani zincirin her yeri eşit uzamamış, fazla uzamamış olan kısım denk geldiğinde zincir çok gerilip sürtünme sesi gibi ses yapıyor.
    zenon bunu beğendi.

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    zincirinizi üzerinde yük olmadığından dolayı 2 / 2.5 cm. kadar salınım yapacak şekilde ayarlayınız,üzerine oturdugunuz zaman o salınım kalmayacak ve normal şekilde ayarıda olacaktır.bazı arkadaşlar yüksüz halde tam gerdirip yanlışa düşüyorlar ve uzun süreli bu şekilde kullanım zincirin özelliğin bozuyor.bilginize
    zenon bunu beğendi.
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

my91 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gt250R
    Benim motorumda da aynı ses vardı, yolda giderken hızlı olsam bile geliyodu, zincirde gerilcek yer vardı daha gerdirdim ama ses baya bi arttı. Satmadan önce zinciri değiştirdim ve o sesten kurtuldum. 15000 kmde yaptım ben değişikliği
    33 KDC 64
    Mustafa YERLİKAYA B rh+ /İTÜ Uçak Mühendisliği-2009

Motosikleti
    Apache Rtr+Jl125C
    aynı zamanda zinciri çok gerdirdiğinden dolayı arka dişli burçlarından geliyor da olabilir o ses. zincirle beraber burçlarıda değişmeni tavsiye ederim ben apache nin burçlarını 5 tlye değişmiştim, seninkide o civarlarda cuzi bir rakam tutar.

Motosikleti
    Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. İlk öncelik olarak zincirin biraz gerginliğini alayım. Olmazsa zinciri değiştiririm. 9500 km olmasından dolayı zincir değişimi g erekli olabilir sanırım. Başka sebep varsa cevaplarınızı bekliyorum çok teşekkürler.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)