Birçok firma Motosiklete LPG takıyor
Reklamlar
-
27 Şubat 2019, 01:42
Boldpilot adlı üyeden alıntı
taktırmakta sıkıntı yok zaten, olası bi kazada bi kaç kırıkla kurtulmak yerine c4le havaya uçmaktan beter olmak var işin ucunda.
lpgnin güvenlik açısından sorun yaşatacağını sanmıyorum, tüp tankları darbelere ve yüksek basınca dayanıklı, üzerindeki şamandıra ise her hangi bir sıkıntıda gazı anında keser.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:38 ----------
AvcıBey adlı üyeden alıntı
aman diyeyim sakın o işe girmeyin patlarsınız
lpgnin güvenlik açısından sorun yaşatacağını sanmıyorum, tüp tankları darbelere ve yüksek basınca dayanıklı, üzerindeki şamandıra ise her hangi bir sıkıntıda gazı anında keser.
Reklamlar
-
27 Şubat 2019, 15:21
Nuda çift silindirli enjeksiyonlu silverwing 600 ABS modeli
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:20 ----------
buda taktıran kişi son hız 180 ölçmüş
-
27 Şubat 2019, 15:57
Sonunda arka çantaları ilgili üniversiteden alınacak proje çizimleri dahilinde ruhsata işletme yönetmeliğini harfiyen ve eksiksiz olarak uygulatana kadar şansları zorlamaya devam. Şu ana dek göz yumulan konularda suyun sıkılmadığı bir örnek ile karşılaşmadım.
-
27 Şubat 2019, 16:48
Vergiyle çalışan motosiklet yapsalar var ya, süper olur.
-
27 Şubat 2019, 17:28
Hiç uğraşmayalım 15 lik kubato dizel makineyi koyalım üstüne
-
27 Şubat 2019, 21:46
bu lpg bence yüksek hacimli big boy scooterlarda işlevsel olursa olur onların bagajları çok büyük olduğu için oraya 10 litrelik tüp çok rahat sığar.. hacmide yüksek olduğu için lpg yakıt olarak tıpkı araba gibi ekonomisini daha ortaya koyar.. silverwing , burgman 650 gibi..
-
28 Şubat 2019, 13:18
Üreticiler bu işe el atmadıkları sürece derme çatma yöntemlerle çözüm bulunamaz. Lpg üreten firma çıkacak diyecek ki sende ne motor var? -bende cbf 150 var senin motoruna göre depo ürettik al tak diyecek öyle arkaya çantaya lpg koymakla ben bu işin çözüleceğini sanmıyorum.
-
28 Şubat 2019, 15:56
https://forum.donanimhaber.com/enjektor-olsun-yada-olmasin-tum-motosikletlerde-lpg-donusumu-basladi--137319251#137330641
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
Arkadaşlar su konu guncel bilgi ordan aldım : forum.donanimhaber.com/enjektor-olsun-yada-olmasin-tum-motosikletlerde-lpg-donusumu-basladi--137319251#137330641
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------
Su konu
http://forum.donanimhaber.com/enjekt...9251#137330641
-
-
04 Kasım 2020, 23:20
lycantrophic adlı üyeden alıntı
Tamam belki yakıttan tasarruf ediliyor da LPG taktırmak motoru ne hale getiriyor uzun dönemde merak ediyorum. Çünkü LPG motorun daha yüksek sıcaklıkta çalışması demek, bir de motosikletler daha yüksek devirli çalışan araçlar ne olur merak ediyorum hani. Tehlike durumuna girmiyorum bile.Motosiklet bir senede yanıp gitmesin tasarrruf edeyim derken. Hadi motor yandı üzerinde sürücüsü de varsa o hepten felaket işte.
Kolocan kanalında bir video vardı adam çin malı motorla LPGli olarak 70 bını gectıgınden bahsedıyor hiçbir sıkıntı olmamaıs 3te1 yakıyormus yanı %65 tasarruf
-
04 Kasım 2020, 23:44
ya bu çağda lpg motora zarar veriyor diyenler var
adam 1 M km yapmış lpg li araba ile neyin kafasını yaşıyorsunuz belli değil
-
05 Kasım 2020, 01:22
LPG aracın ömrünü uzatır. Nasıl mı? Benzinde gaz verdiğin anda motor asılır piston sekman krank debriyaj balata şanzıman öf... tüm sistem pistondan gelen yüksek güce direnç gösterir ve bedelini aşınma ile öder. LPG li araçta gaza bastımı nispeten daha sakin daha yavaş böle yılan gibi süzüle süzüle araç hızlanır. Sisteme ani baskı olmadığından aşınma minimum olur. Sonuç olarak motorun şanzımanın tekerin tüm sistemin ömrü uzar.. (alüminyum alaşımlı subaplar hariç. motora giren lpg ve lpgden çıkan atık gaz benzine göre kuru olduğundan subapların anasında göz yaşına sebep olur )
-
05 Kasım 2020, 12:48
kamil55 adlı üyeden alıntı
LPG aracın ömrünü uzatır. Nasıl mı? Benzinde gaz verdiğin anda motor asılır piston sekman krank debriyaj balata şanzıman öf... tüm sistem pistondan gelen yüksek güce direnç gösterir ve bedelini aşınma ile öder.
LPG yandığında da güç piston da ortaya çıkıyor, ve geri kalan parçalar direnç göstermiyor mu?
Öyleyse aracın ömrü neden, nasıl uzuyor?
-
05 Kasım 2020, 13:22
lpg yi savunmayın boşuna, hayal aleminde yaşıyorsunuz, sadece daha ekonomik olduğu için kullanılıyor, lpg ekonomik olmasa bi tane kişi taktırmaz , bırakın züğürt tesellisini
-
28 Kasım 2020, 19:04
buteo adlı üyeden alıntı
lpg yi savunmayın boşuna, hayal aleminde yaşıyorsunuz, sadece daha ekonomik olduğu için kullanılıyor, lpg ekonomik olmasa bi tane kişi taktırmaz , bırakın züğürt tesellisini
mlsf oyle ama ona da sukur lpg olmasa halımız harap. Motorsıklette arabadan daha fazla tasarruf oluyor kolacan videosunda gostermıstı
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)