Birçok firma Motosiklete LPG takıyor
Reklamlar
-
yamyamaha adlı üyeden alıntı
yayılma değilde ucuza parça bulundugunda ucuzlar.
tankın demirine değil, demiri ve işciliği var. şamandırası var. regülatörü var, mikseri var bir kaç metresi eksik kablo bir kaç metresi eksik borusu var. gerisi arabaya takılan sistemle aynı.
ucuz istersen tankı bırak piknik tüpü tak. bakır boru yerine bahçe hortumu, selonoyit valfler yerine tuvalet musluğu kullan. kablo için bişi diyemeyeceğim herkesin evinde bir kaç metre kaplo vardır pardon selonoyit valflere lazımdı kaplo musluk olunca gerek kalmadı. mikserle regülatoru bit pazarından 10-20 neyse artık atarsın bişiler alırsın.
ohhh mis gibi sistem işçiliği de merdiven altında veya kendin yaparsın en fazla 100 liraya denk gelir. böylece oran orantı hesabı tutar. araba 700 motor 100.
sanliurfada lpg sistemini kendi takan kişi 400 tl ye maloldu demis.
nette haberlerde okudum
burda da 50 tl ye maleden biri var
www.aksam.com.tr/guncel/lpgli-motosiklet/haber-161873
Reklamlar
-
Çevreci arkadaşlara duyurulur. Güncel konu
-
Kazada havaya uçun da parçalarınızı etraftan toplarız Saçmalamayın 2 kuruş tasarruf etmek için hem motoru hem kendimi öldüremem. Yüksek devirli araçlarda motoru bitirir LPG. Kesinlikle önermiyorum. Araba değil ki bu açıkta duran LPG mi olur? Taş gelse havaya uçarsın. Para tuzağı bunlar tamamen!
-
AWESQME adlı üyeden alıntı
Kazada havaya uçun da parçalarınızı etraftan toplarız
Saçmalamayın 2 kuruş tasarruf etmek için hem motoru hem kendimi öldüremem. Yüksek devirli araçlarda motoru bitirir LPG. Kesinlikle önermiyorum. Araba değil ki bu açıkta duran LPG mi olur? Taş gelse havaya uçarsın. Para tuzağı bunlar tamamen!
Aha bi anti lpg ci daha. Senin gibi kaç kişiye laf anlattık sayamadım. O yüzden sil baştan güvenli bir yakıt olduğunu anlatamıyacam. Tank ta balon değil taş gelince patlasın. Hey yaradanım ....
Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.
-
AWESQME adlı üyeden alıntı
Kazada havaya uçun da parçalarınızı etraftan toplarız
Saçmalamayın 2 kuruş tasarruf etmek için hem motoru hem kendimi öldüremem. Yüksek devirli araçlarda motoru bitirir LPG. Kesinlikle önermiyorum. Araba değil ki bu açıkta duran LPG mi olur? Taş gelse havaya uçarsın. Para tuzağı bunlar tamamen!
benzin cok mu güvenli?
-
EKONOMİ adlı üyeden alıntı
benzin cok mu güvenli?
Adamlar tankın testinde presle iki ucunu bi yere getiriyor patlatamıyor, AWESQME arkadaşımız taşla patlattı. Bişey demiycem.
-
İstanbul 'da takan yer var mı? Bir de küçük cclere takılıyor mu?
-
Konya'da Atiker'e gittim fabrikaya. kendilerinin mondiali var LPG li fakat daha prototip aşamasında ve pek verim alınamadığı söylendi yani;
-Scooter vs susuz motorlar (radyatörsüz) regülatör vs ısındırılamadığı için , ısındıktan sonra kolay soğutulamadığı için çalışmalarımız devam ediyor diyorlar.
- Fakat sulu motorlara takılıyor dendi.
Amma velakin fabrika takarım desede sanayide takanlar yani bayiileri kesinlikle takmam diyip geçiyor.
-
amaninmb adlı üyeden alıntı
Konya'da Atiker'e gittim fabrikaya. kendilerinin mondiali var LPG li fakat daha prototip aşamasında ve pek verim alınamadığı söylendi yani;
-Scooter vs susuz motorlar (radyatörsüz) regülatör vs ısındırılamadığı için , ısındıktan sonra kolay soğutulamadığı için çalışmalarımız devam ediyor diyorlar.
- Fakat sulu motorlara takılıyor dendi.
Amma velakin fabrika takarım desede sanayide takanlar yani bayiileri kesinlikle takmam diyip geçiyor.
Beni çağırsınlar yapamıyorlarsa yada buradaki montaj yapan elemanlar ders versin. Öncelikle gazın verimli yanması için sıvı halden gaz hale dönüşmesi lazım, buda regülatörün içinde dönen radyatör suyu ile yapılıyor. Fakat radyatör yoksa yoğunlaştırmayı egzost ısısından faydalanarakta yapabiliyorlar. Bendeki böyle. Küçük cc den verim almak problem olabilir. Karbüratör boğazına göre mikser bulmak sıkıntıdır herzaman ve özel yaptırılır. LPG li motosiklette hava filtresi çok önemli. Filtrenin gözenekleri motora ve kullanıma göre ayarlanmalı. Standart filtre en iyisidir fakat bu benzini ve gazı birlikte kullanmakta problem olur. LPG çok havayı sevmez. Benzin tam tersi bol havayı sever. Bunları sabırla ayarlamak herkezin harcı olmadığından lpg montajını reddeden çok olacaktır. Hafta sonu yaptığımız geziye ful depo ile çıkıp dönüşte aynı pompadan dolum yaptığımda 18 tl lik yakıt aldı. Yaptığım kmde 253. 200 cc motor, ekonominin boyutu ortada. Motora zararı falanda var diyenlerede ispatlamak için 500 km önce üst kapağı söktüm. Silindir ve sübaplarda kurum bile yoktu. Ben duyduğuma göre değil uyguladığıma göre yazarım.
-
27 Ağustos 2014, 00:50
-
27 Ağustos 2014, 07:18
search16 adlı üyeden alıntı
Beni çağırsınlar yapamıyorlarsa yada buradaki montaj yapan elemanlar ders versin.
Öncelikle gazın verimli yanması için sıvı halden gaz hale dönüşmesi lazım, buda regülatörün içinde dönen radyatör suyu ile yapılıyor. Fakat radyatör yoksa yoğunlaştırmayı egzost ısısından faydalanarakta yapabiliyorlar. Bendeki böyle. Küçük cc den verim almak problem olabilir. Karbüratör boğazına göre mikser bulmak sıkıntıdır herzaman ve özel yaptırılır. LPG li motosiklette hava filtresi çok önemli. Filtrenin gözenekleri motora ve kullanıma göre ayarlanmalı. Standart filtre en iyisidir fakat bu benzini ve gazı birlikte kullanmakta problem olur. LPG çok havayı sevmez. Benzin tam tersi bol havayı sever. Bunları sabırla ayarlamak herkezin harcı olmadığından lpg montajını reddeden çok olacaktır. Hafta sonu yaptığımız geziye ful depo ile çıkıp dönüşte aynı pompadan dolum yaptığımda 18 tl lik yakıt aldı. Yaptığım kmde 253. 200 cc motor, ekonominin boyutu ortada. Motora zararı falanda var diyenlerede ispatlamak için 500 km önce üst kapağı söktüm. Silindir ve sübaplarda kurum bile yoktu. Ben duyduğuma göre değil uyguladığıma göre yazarım.
hazır kitleri olacak alip taktiracaksin
hava ayarını da sensör falan sağlayacak
degmeyin keyfime ondan sonra
km de 0.07 kuruş hem de 200 cc için oldukça iddialı rakam
97 cc de 11 kuruş benzin km de o kadar da yavaş surmeme rağmen
-
27 Ağustos 2014, 23:14
Küçük cc de lpg verimi almak çok zor. Ayaryapmak sıkıntı. Farklı bir regülatör tarzı uygulama yapmak gerekli. Teferrüatı çok.
-
28 Ağustos 2014, 08:20
search16 adlı üyeden alıntı
Küçük cc de lpg verimi almak çok zor. Ayaryapmak sıkıntı. Farklı bir regülatör tarzı uygulama yapmak gerekli. Teferrüatı çok.
minyatür bir sistem
ve
standart ayarı yok mu bu işin?
cok mu zor gerçekten
-
16 Temmuz 2015, 20:58
Nasıl gidiyor LPG işi. Varmı değişik haberler.
-
20 Temmuz 2015, 06:58
CNG ye yogunlaşıyoruz. LPG eskidi artık dermişim.... Sattım lpg li motorumu. Farklı projeler ile uğraşıyorum. Yamyamaha arkadaşımız son hızla çalışmaya devem ediyor lpg konusunda
-
20 Temmuz 2015, 09:51
Allah Akıl fikir versin biri demiş lpg diğeri demiş 10 yıldır kullanıyorum. Güzel arkadaşlarım canlarım kardeşlerim abilerim bakın arabada bilyorsunuz nekadar tehlikeli olduğunu lpgnin. Kapalı alanda sıkışma yaptığını ülkemizde patlayarak bir çok ölüme sebep olduğunu. Motosiklete tüp taktırdım çok rahat ettim demiş adam. Tamam abicim taktırdın rahatsın . Kask takmadan sürmekte çok rahat. Bi gün gelir o kafayı yere vurursun.Motosiklet firmaları motor yan yattığında dökülen benzin ve sürtünmeden ötürü oluşabilecek tehliklere karşı önlem alıyorlar yan yatınca stop ediyor vs . Yahu çok kıymetli abicim kardeşim hangi akla hizmet motosiklete tüp takıyorsunuz.
-
20 Temmuz 2015, 10:54
-
20 Temmuz 2015, 14:45
rollcycle adlı üyeden alıntı
Allah Akıl fikir versin biri demiş lpg diğeri demiş 10 yıldır kullanıyorum. Güzel arkadaşlarım canlarım kardeşlerim abilerim
bakın arabada bilyorsunuz nekadar tehlikeli olduğunu lpgnin. Kapalı alanda sıkışma yaptığını ülkemizde patlayarak bir çok ölüme sebep olduğunu. Motosiklete tüp taktırdım çok rahat ettim demiş adam. Tamam abicim taktırdın rahatsın . Kask takmadan sürmekte çok rahat. Bi gün gelir o kafayı yere vurursun.Motosiklet firmaları motor yan yattığında dökülen benzin ve sürtünmeden ötürü oluşabilecek tehliklere karşı önlem alıyorlar yan yatınca stop ediyor vs . Yahu çok kıymetli abicim kardeşim
hangi akla hizmet motosiklete tüp takıyorsunuz.
Ohooo sen çok geride kalmışşın dostum. Konuları baştan oku diyecemde, bu yazdıklarından sonra o aklındaki bomba mantığı değişmez hiç bir şekilde. Senin o benzinde devrilince yangın önleme çalışması lpg de var zaten. Motor yan yattığında diyafram gazı kesiyor. Neyse boşver. Herkez bildiği gibi kullansın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------
Araç ta, kullanıcı biraz imarkarlık etmetipte bakımlarını yapsa bu patlamalar olmayacak zaten. Maalesef altındaki 3 bin liralık şahine binipte gazını koyup gezmekten başka bir halt yemeyi bilmeyen bi dünya insan var tanıdığım. Hal böyle olunca daha çok duyarsınız lpg li araç yangınlarını.
-
06 Eylül 2015, 13:40
baska lpgliler yokmudur forumda
-
12 Eylül 2015, 23:50
çift bujili ve 3 bujili bajajlara lpg donusumu daha maliyetli mi olur?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)