Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Birçok firma Motosiklete LPG takıyor

REKLAM ALANI
    EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yayılma değilde ucuza parça bulundugunda ucuzlar.
    tankın demirine değil, demiri ve işciliği var. şamandırası var. regülatörü var, mikseri var bir kaç metresi eksik kablo bir kaç metresi eksik borusu var. gerisi arabaya takılan sistemle aynı.
    ucuz istersen tankı bırak piknik tüpü tak. bakır boru yerine bahçe hortumu, selonoyit valfler yerine tuvalet musluğu kullan. kablo için bişi diyemeyeceğim herkesin evinde bir kaç metre kaplo vardır pardon selonoyit valflere lazımdı kaplo musluk olunca gerek kalmadı. mikserle regülatoru bit pazarından 10-20 neyse artık atarsın bişiler alırsın.
    ohhh mis gibi sistem işçiliği de merdiven altında veya kendin yaparsın en fazla 100 liraya denk gelir. böylece oran orantı hesabı tutar. araba 700 motor 100.
    sanliurfada lpg sistemini kendi takan kişi 400 tl ye maloldu demis.
    nette haberlerde okudum

burda da 50 tl ye maleden biri var
    www.aksam.com.tr/guncel/lpgli-motosiklet/haber-161873
    plectrum bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Çevreci arkadaşlara duyurulur. Güncel konu

AWESQME - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Honda CRF 250 L
    Kazada havaya uçun da parçalarınızı etraftan toplarız Saçmalamayın 2 kuruş tasarruf etmek için hem motoru hem kendimi öldüremem. Yüksek devirli araçlarda motoru bitirir LPG. Kesinlikle önermiyorum. Araba değil ki bu açıkta duran LPG mi olur? Taş gelse havaya uçarsın. Para tuzağı bunlar tamamen!

search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Alıntı AWESQME adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kazada havaya uçun da parçalarınızı etraftan toplarız Saçmalamayın 2 kuruş tasarruf etmek için hem motoru hem kendimi öldüremem. Yüksek devirli araçlarda motoru bitirir LPG. Kesinlikle önermiyorum. Araba değil ki bu açıkta duran LPG mi olur? Taş gelse havaya uçarsın. Para tuzağı bunlar tamamen!
    Aha bi anti lpg ci daha. Senin gibi kaç kişiye laf anlattık sayamadım. O yüzden sil baştan güvenli bir yakıt olduğunu anlatamıyacam. Tank ta balon değil taş gelince patlasın. Hey yaradanım ....
    ASİL_1 bunu beğendi.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı AWESQME adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzin cok mu güvenli?
    search16 ve ASİL_1 bunu beğendiler.

Motosikleti
    Alıntı EKONOMİ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benzin cok mu güvenli?
    Adamlar tankın testinde presle iki ucunu bi yere getiriyor patlatamıyor, AWESQME arkadaşımız taşla patlattı. Bişey demiycem.

dogrusukru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Sym Wolf 250cc +toyota yaris
    İstanbul 'da takan yer var mı? Bir de küçük cclere takılıyor mu?

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    Konya'da Atiker'e gittim fabrikaya. kendilerinin mondiali var LPG li fakat daha prototip aşamasında ve pek verim alınamadığı söylendi yani;

-Scooter vs susuz motorlar (radyatörsüz) regülatör vs ısındırılamadığı için , ısındıktan sonra kolay soğutulamadığı için çalışmalarımız devam ediyor diyorlar.

- Fakat sulu motorlara takılıyor dendi.

Amma velakin fabrika takarım desede sanayide takanlar yani bayiileri kesinlikle takmam diyip geçiyor.

Motosikleti
    Alıntı amaninmb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konya'da Atiker'e gittim fabrikaya. kendilerinin mondiali var LPG li fakat daha prototip aşamasında ve pek verim alınamadığı söylendi yani;

-Scooter vs susuz motorlar (radyatörsüz) regülatör vs ısındırılamadığı için , ısındıktan sonra kolay soğutulamadığı için çalışmalarımız devam ediyor diyorlar.

- Fakat sulu motorlara takılıyor dendi.

Amma velakin fabrika takarım desede sanayide takanlar yani bayiileri kesinlikle takmam diyip geçiyor.
    Beni çağırsınlar yapamıyorlarsa yada buradaki montaj yapan elemanlar ders versin. Öncelikle gazın verimli yanması için sıvı halden gaz hale dönüşmesi lazım, buda regülatörün içinde dönen radyatör suyu ile yapılıyor. Fakat radyatör yoksa yoğunlaştırmayı egzost ısısından faydalanarakta yapabiliyorlar. Bendeki böyle. Küçük cc den verim almak problem olabilir. Karbüratör boğazına göre mikser bulmak sıkıntıdır herzaman ve özel yaptırılır. LPG li motosiklette hava filtresi çok önemli. Filtrenin gözenekleri motora ve kullanıma göre ayarlanmalı. Standart filtre en iyisidir fakat bu benzini ve gazı birlikte kullanmakta problem olur. LPG çok havayı sevmez. Benzin tam tersi bol havayı sever. Bunları sabırla ayarlamak herkezin harcı olmadığından lpg montajını reddeden çok olacaktır. Hafta sonu yaptığımız geziye ful depo ile çıkıp dönüşte aynı pompadan dolum yaptığımda 18 tl lik yakıt aldı. Yaptığım kmde 253. 200 cc motor, ekonominin boyutu ortada. Motora zararı falanda var diyenlerede ispatlamak için 500 km önce üst kapağı söktüm. Silindir ve sübaplarda kurum bile yoktu. Ben duyduğuma göre değil uyguladığıma göre yazarım.
    hitt ve amaninmb bunu beğendiler.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    başka taktıranlar varmı

Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beni çağırsınlar yapamıyorlarsa yada buradaki montaj yapan elemanlar ders versin. Öncelikle gazın verimli yanması için sıvı halden gaz hale dönüşmesi lazım, buda regülatörün içinde dönen radyatör suyu ile yapılıyor. Fakat radyatör yoksa yoğunlaştırmayı egzost ısısından faydalanarakta yapabiliyorlar. Bendeki böyle. Küçük cc den verim almak problem olabilir. Karbüratör boğazına göre mikser bulmak sıkıntıdır herzaman ve özel yaptırılır. LPG li motosiklette hava filtresi çok önemli. Filtrenin gözenekleri motora ve kullanıma göre ayarlanmalı. Standart filtre en iyisidir fakat bu benzini ve gazı birlikte kullanmakta problem olur. LPG çok havayı sevmez. Benzin tam tersi bol havayı sever. Bunları sabırla ayarlamak herkezin harcı olmadığından lpg montajını reddeden çok olacaktır. Hafta sonu yaptığımız geziye ful depo ile çıkıp dönüşte aynı pompadan dolum yaptığımda 18 tl lik yakıt aldı. Yaptığım kmde 253. 200 cc motor, ekonominin boyutu ortada. Motora zararı falanda var diyenlerede ispatlamak için 500 km önce üst kapağı söktüm. Silindir ve sübaplarda kurum bile yoktu. Ben duyduğuma göre değil uyguladığıma göre yazarım.

hazır kitleri olacak alip taktiracaksin
    hava ayarını da sensör falan sağlayacak
    degmeyin keyfime ondan sonra

km de 0.07 kuruş hem de 200 cc için oldukça iddialı rakam
    97 cc de 11 kuruş benzin km de o kadar da yavaş surmeme rağmen

Motosikleti
    Küçük cc de lpg verimi almak çok zor. Ayaryapmak sıkıntı. Farklı bir regülatör tarzı uygulama yapmak gerekli. Teferrüatı çok.

Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Küçük cc de lpg verimi almak çok zor. Ayaryapmak sıkıntı. Farklı bir regülatör tarzı uygulama yapmak gerekli. Teferrüatı çok.
    minyatür bir sistem
    ve
    standart ayarı yok mu bu işin?

cok mu zor gerçekten

Motosikleti
    Kuba Black Cat
    Nasıl gidiyor LPG işi. Varmı değişik haberler.

Motosikleti
    CNG ye yogunlaşıyoruz. LPG eskidi artık dermişim.... Sattım lpg li motorumu. Farklı projeler ile uğraşıyorum. Yamyamaha arkadaşımız son hızla çalışmaya devem ediyor lpg konusunda

rollcycle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1250GS ADV
    Allah Akıl fikir versin biri demiş lpg diğeri demiş 10 yıldır kullanıyorum. Güzel arkadaşlarım canlarım kardeşlerim abilerim bakın arabada bilyorsunuz nekadar tehlikeli olduğunu lpgnin. Kapalı alanda sıkışma yaptığını ülkemizde patlayarak bir çok ölüme sebep olduğunu. Motosiklete tüp taktırdım çok rahat ettim demiş adam. Tamam abicim taktırdın rahatsın . Kask takmadan sürmekte çok rahat. Bi gün gelir o kafayı yere vurursun.Motosiklet firmaları motor yan yattığında dökülen benzin ve sürtünmeden ötürü oluşabilecek tehliklere karşı önlem alıyorlar yan yatınca stop ediyor vs . Yahu çok kıymetli abicim kardeşim hangi akla hizmet motosiklete tüp takıyorsunuz.

MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF 1000 FA

Motosikleti
    Alıntı rollcycle adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah Akıl fikir versin biri demiş lpg diğeri demiş 10 yıldır kullanıyorum. Güzel arkadaşlarım canlarım kardeşlerim abilerim bakın arabada bilyorsunuz nekadar tehlikeli olduğunu lpgnin. Kapalı alanda sıkışma yaptığını ülkemizde patlayarak bir çok ölüme sebep olduğunu. Motosiklete tüp taktırdım çok rahat ettim demiş adam. Tamam abicim taktırdın rahatsın . Kask takmadan sürmekte çok rahat. Bi gün gelir o kafayı yere vurursun.Motosiklet firmaları motor yan yattığında dökülen benzin ve sürtünmeden ötürü oluşabilecek tehliklere karşı önlem alıyorlar yan yatınca stop ediyor vs . Yahu çok kıymetli abicim kardeşim hangi akla hizmet motosiklete tüp takıyorsunuz.
    Ohooo sen çok geride kalmışşın dostum. Konuları baştan oku diyecemde, bu yazdıklarından sonra o aklındaki bomba mantığı değişmez hiç bir şekilde. Senin o benzinde devrilince yangın önleme çalışması lpg de var zaten. Motor yan yattığında diyafram gazı kesiyor. Neyse boşver. Herkez bildiği gibi kullansın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------

Araç ta, kullanıcı biraz imarkarlık etmetipte bakımlarını yapsa bu patlamalar olmayacak zaten. Maalesef altındaki 3 bin liralık şahine binipte gazını koyup gezmekten başka bir halt yemeyi bilmeyen bi dünya insan var tanıdığım. Hal böyle olunca daha çok duyarsınız lpg li araç yangınlarını.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    baska lpgliler yokmudur forumda

Forumdan Uzaklaştırıldı
    çift bujili ve 3 bujili bajajlara lpg donusumu daha maliyetli mi olur?

9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)