Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Birçok firma Motosiklete LPG takıyor

REKLAM ALANI
    search16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GTS Evo 250 - Hero Hunk 150
    Alıntı boora adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende düşünebilirim aslında bunu. biraz saçma gelebilir ama bi sorum var. karbüratöre nasıl bağlıyorlar lpg yi ? yani benzin girişine ekstra boru felan mı takılıyor ? search16 senin motosikletin motoru da cg tipi yani benimkinden çalıştırma problemi vs yaşatıyor mu ? ne kadar km yaptın bi de lpg taktıktan sonra
    Karbüratör ile hava filtresi arasına takılacak olan bir lpg mikseri sayesinde lpg verilir motora. Google amcaya sor o gösterir nasıl bir parça olduğunu. İşin bu aşamasında püf noktası var. En uygun en büyük olanı seçilmelidir. Aksi taktirde takılan mikser hava girişini daraltacağından hem gazda hem benzinde gidişi çekişi düşecektir. İlk önceleri benim si,stemede dar boğazlı taktılar. Aslında ekonomi için çok iyi ama benzine alınca 80i gazda 110u geçmiyordu. Geniş olanı ile değiştirince canavar kesildi meret. Tabiki yakıt arttı. 8 kr tan 13 kr a çıktı. Ama benzinde 18 kr yakıyordu.
    Motorların yapısı sendeki ile aynı. Ben 3bin küsürde taktırdım yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi 11000 e geldi. Sorun yok. Fakat bakır boruları değiştirecem periyodik olarak.
    boora bunu beğendi.
    Önemli olan beygir değil, beygirin nekar yediği.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    boora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Alıntı search16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karbüratör ile hava filtresi arasına takılacak olan bir lpg mikseri sayesinde lpg verilir motora. Google amcaya sor o gösterir nasıl bir parça olduğunu. İşin bu aşamasında püf noktası var. En uygun en büyük olanı seçilmelidir. Aksi taktirde takılan mikser hava girişini daraltacağından hem gazda hem benzinde gidişi çekişi düşecektir. İlk önceleri benim si,stemede dar boğazlı taktılar. Aslında ekonomi için çok iyi ama benzine alınca 80i gazda 110u geçmiyordu. Geniş olanı ile değiştirince canavar kesildi meret. Tabiki yakıt arttı. 8 kr tan 13 kr a çıktı. Ama benzinde 18 kr yakıyordu.
    Motorların yapısı sendeki ile aynı. Ben 3bin küsürde taktırdım yanlış hatırlamıyorsam. Şimdi 11000 e geldi. Sorun yok. Fakat bakır boruları değiştirecem periyodik olarak.
    hımm benimki şehir içinde aragazlı kullanımla 2.7-2-8 yakıyor. peki arabalarda mesela benzinde 8 litre yakarsa lpg de 9 litre harcıyor. motorda da litre artıyor mu ? 2.8 yakan motorum 3.5 felan lpg mi harcar yani. kafama yatarsa kesinlikle takacağım olmuyor böyle. biraz gaza bassam ufak bi arabanın harcayacağı yakıtı yakıyor

Motosikleti
    Mantık olarak öyle tabi. Fakat şu yakar diyemem şimdi. Yapan kişi faktörü önemli. Benim motorda ful açık gazla yani gazı ve havayı son limitlerde veriyorum şehir içinde 5 tl lik gazla 80 km gidiyor hatta geçiyor.
    boora ve EKONOMİ bunu beğendiler.

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Mantık olarak öyle tabi. Fakat şu yakar diyemem şimdi. Yapan kişi faktörü önemli. Benim motorda ful açık gazla yani gazı ve havayı son limitlerde veriyorum şehir içinde 5 tl lik gazla 80 km gidiyor hatta geçiyor.
    eyvallah

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    lpg sakat iş valla motor bir kaza yapsa yada düşse o motor kesin patlar havaya uçar üstündekide yanarak can verir. Bugün haberlerde vardı lpgli araç alev topuna döndü diye

oyunageldim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Wave 110i
    Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    lpg sakat iş valla motor bir kaza yapsa yada düşse o motor kesin patlar havaya uçar üstündekide yanarak can verir. Bugün haberlerde vardı lpgli araç alev topuna döndü diye
    Ustam afedersin ama nasıl patlıyor,nasıl cayır cayır yanıyoruz!Kapalı bir kasamı ki bu motorsiklet!
    Motorda benzinden daha tehlikelisi yoktur herhalde ,herhangi bir kazada,düşmede o benzinin üzerinize dökülmeyeceğinin garantisimi var,yada kapağın açılmayacağının,deponun delinmeyeceğinin

Üzerinize dökülen benzin sonucunda asıl bu şekilde yanarsınız bir motor kazasında.üflesen sönmez,su döksen sönmez ,
    ama diğer şekilde gaz alanından uzaklaşman yeterli
    Eleştirmek kolay ama üretebilmek zordur. Yıkmak, yaralamak için eleştirmek, aciz ve beceriksiz insanların işidir.
    http://yu-mu.blogspot.com/2012/12/fotograflar.html

Motosikleti
    Alıntı oyunageldim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ustam afedersin ama nasıl patlıyor,nasıl cayır cayır yanıyoruz!Kapalı bir kasamı ki bu motorsiklet!
    Motorda benzinden daha tehlikelisi yoktur herhalde ,herhangi bir kazada,düşmede o benzinin üzerinize dökülmeyeceğinin garantisimi var,yada kapağın açılmayacağının,deponun delinmeyeceğinin

Üzerinize dökülen benzin sonucunda asıl bu şekilde yanarsınız bir motor kazasında.üflesen sönmez,su döksen sönmez ,
    ?
    Anti lpg cilerin hepsine cevap veremiyoruz. Destekcilere ihtiyac var. Eyvallah.

Motosikleti
    http://www.youtube.com/watch?v=MoOvt...ature=youtu.be
    Çalışma bitti. Çokta beğeni geldi.

Motosikleti
    Honda PCX
    150 lik bi scootera lpg taktırsak yakıt tüketimi krş bazında aşşağı yukarı ne olur?

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    150 lik scoter tüp takmadan kuruş bazında yakışı nedir.

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    Alıntı oyunageldim adlı üyeden alıntı Mesajı göster

lpg li araç benzinden daha tehlikelidir dogru,ama neden,extra bakım ister,sıvı olmadıgı için fark edemessiniz,bizim hundai elentrada vardı lpg,muayeneye götürene kadar 2 enjektörün çatlak oldugunu anlamadık,püfür püfür kaçırıyomuş,eger standartlarda bi çalışma yapılırsa ve sende gerektigi gibi kontrollerini YAPTIRIRSAN öle patlayacak bi zıkkım degil ...hobaa hangi yoruma alıntı yapıyorum alakasız yorum çıkıyo
    oyunageldim bunu beğendi.
    eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir

Motosikleti
    yamaha ybr 125 esd
    Bende takacagim lpg kafaya koydum parayı toparlayayim taktiracam benzin 5 lirayida geçti ya :-( yalnız 500 lira 700 lira çok değil mi lpg kiti için ? Lpg mikseri lpg tankı kablolar felan toplasan 200-300 arası fiyat çıkar gerisi ışçilik olarak mi alınıyor :-\

Motosikleti
    Honda PCX
    daha motor almadım kymco aglty cty125 yada super8 125 cc alıcam baktım yakıt çok 20 krşlara yakın dayarım lpgyi

Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    700 TL yatırım maliyetini kaç kilometre de çıkaracaksınız?
    Km de 10 kuruş kar etseniz 7000 km yol yaptıktan sonra anca üstüne kar edebilir duruma geçilir.
    Sabah akşam motorun üzerinden inmeyen için düşünülebilir ama arada sırada keyif için binen insana gelmez.
    Performans kaybını hiç söylemiyorum bile.

Motosikleti
    Alıntı sardokar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    700 TL yatırım maliyetini kaç kilometre de çıkaracaksınız?
    Km de 10 kuruş kar etseniz 7000 km yol yaptıktan sonra anca üstüne kar edebilir duruma geçilir.
    Sabah akşam motorun üzerinden inmeyen için düşünülebilir ama arada sırada keyif için binen insana gelmez.
    Performans kaybını hiç söylemiyorum bile.
    Benzinin artışı böyle devam ettikçe çok kişi gaza gelicek merak etme. Ayrıca gazda bile 140 km görüyorya... yeterli bana. Ekonomil olsun diye taktırdık zaten. Birde ben çoktan çıkarttım masrafını. gaz 1,99 ken 5000 km yol yaptım, ozaman 5,5 kr yakıyordu. Alternatif meselesi.

Motosikleti
    BURGMAN UH 200
    Benzinin artışı böyle devam ettikçe çok kişi gaza gelicek merak etme. Ayrıca gazda bile 140 km görüyorya... yeterli bana. Ekonomil olsun diye taktırdık zaten. Birde ben çoktan çıkarttım masrafını. gaz 1,99 ken 5000 km yol yaptım, ozaman 5,5 kr yakıyordu. Alternatif meselesi.
    Son süratine bir şey diyemem de o sürate ne kadar zamanda çıktığın da önemlidir.
    Benzin ile 5 saniyede çıktığın hıza gaz ile 10-15 sn de çıkıyorsan bu da bir sıkıntıdır.
    Ayrıca yokuş çıkışlarında da çekişin düşmesi nediyle sıkıntı yaratır.
    Sonuçta hedeflenen sadece yakıt tasarrufu ise evet tasarruf edilir ama keyif + performans kaybı göz önüne alınırsa.

Motosikleti
    Hızda ve güçte %15 azalma var. Senin bahsettiğin değerde olursa bunun mantığı olmaz. 5 sn nere 15 sn nere. Hafta sonu gezilerinde benzinle de kullansan lpg ilede kullansam hiç sıkıntı yaratmadı. Kimse ya çok yavaşsın rampada geri kalıyorsun demedi. Aksine çok iyi gidiyor diyorlar.

blt_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    motorsuz :(
    piyasada yeni ve yaygın olmayan bi sistem oldugu için fiyatı yüksek olur haliyle,biraz yayılırsa bu uygulama ve ustaları çogalırsa fiyatı makul olacaktır kanımca..la sıralı sistemi 700 e yapıyolar burda,el kadar motora o para istenirmi be ayıp

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    yayılma değilde ucuza parça bulundugunda ucuzlar.
    tankın demirine değil, demiri ve işciliği var. şamandırası var. regülatörü var, mikseri var bir kaç metresi eksik kablo bir kaç metresi eksik borusu var. gerisi arabaya takılan sistemle aynı.
    ucuz istersen tankı bırak piknik tüpü tak. bakır boru yerine bahçe hortumu, selonoyit valfler yerine tuvalet musluğu kullan. kablo için bişi diyemeyeceğim herkesin evinde bir kaç metre kaplo vardır pardon selonoyit valflere lazımdı kaplo musluk olunca gerek kalmadı. mikserle regülatoru bit pazarından 10-20 neyse artık atarsın bişiler alırsın.
    ohhh mis gibi sistem işçiliği de merdiven altında veya kendin yaparsın en fazla 100 liraya denk gelir. böylece oran orantı hesabı tutar. araba 700 motor 100.

Motosikleti
    Alıntı yamyamaha adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yayılma değilde ucuza parça bulundugunda ucuzlar.
    tankın demirine değil, demiri ve işciliği var. şamandırası var. regülatörü var, mikseri var bir kaç metresi eksik kablo bir kaç metresi eksik borusu var. gerisi arabaya takılan sistemle aynı.
    ucuz istersen tankı bırak piknik tüpü tak. bakır boru yerine bahçe hortumu, selonoyit valfler yerine tuvalet musluğu kullan. kablo için bişi diyemeyeceğim herkesin evinde bir kaç metre kaplo vardır pardon selonoyit valflere lazımdı kaplo musluk olunca gerek kalmadı. mikserle regülatoru bit pazarından 10-20 neyse artık atarsın bişiler alırsın.
    ohhh mis gibi sistem işçiliği de merdiven altında veya kendin yaparsın en fazla 100 liraya denk gelir. böylece oran orantı hesabı tutar. araba 700 motor 100.
    Yaw ben harbiden kazıklanmaşım yaa. Neden ben düşünemedim bunu. Galiba canım degerli olduğundan iki makina mühendisine bıraktım işi

8. sayfa BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)