Scooter debriyaj balatası hakkında
-
12 Ağustos 2012, 00:56
Abilerim yeni takılan varyatör balatası ses yaparmı ? rolantide ses yok gaz verince ses gelmeye başlıyor titreme gibisinden
Birde sabah motoru aldım stop etmiyordu benim motorum statörü değişti stop etmeye başladı kontaktan ama hızlandım bitaz sonra yine stop etmemeye başladı kontağını 2 hafta önce falan değiştirdim
Reklamlar
-
12 Ağustos 2012, 19:30
ses nerden geliyor varyatör mu balatami ikisininde çözümü farklı
birde statör değişti kısmını düzgün yazarmisin 5 kere okudum bir anlam çıkmadı
-
13 Ağustos 2012, 01:52
abicim sol alt taraftan varyatörün ordan ses geliyor ,balatası yeni değişti gaza basıyorum değişik bir ses rolantide sorun yok
motorum stop etmiyordu abi sonra yeni kontak aldım yine stop etmedi ,ardından statörü değişti stop etmeye başladı kontaktan ama şuan kontaktan stop etmiyor yine motoru stop ettirmek için yan yatırıyorum benzin gitmesin diye zar zor stop ettiriyorum , hatta konuda açmıştım bununla ilgili birisi motorundaki alarmı çıkarmışlar tesisatla oynamışlar dedi biriside cdı dan dedi, açık olmadıysa dahada açıklarım abi
-
13 Ağustos 2012, 02:03
o ilgili kişi bendim sanırım
statörü değiştiren ustana git ve durumunu tekrar izah et,
çözecektir,,,,
Gelelim o Zırıltı gibi gelen sese,
Sanıyorum o ses Motorunun şanzumanından gelıyor olmalı,
scooterlarda şanzuman debrıyajın arkasında kalır ve yağı bittiği veya aşırı azaldığı zaman zırıltı gibi başlar ve hışırtı gibi iyice dağılır,
Bunlar senin yapabıleceğin şeyler değil güzel kardeşim,
sen ustana bunları anlat,
Yardımcı olacaktır,
buradan sadece tahminler doğrultusunda yardımcı olmaya çalışabiliriz çünki...
Geçmiş Olsun...
BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
13 Ağustos 2012, 02:16
sağolasın abicim yağ azaldıysa değiştirsek yağı o ses gelmez umarım
-
13 Ağustos 2012, 03:19
dostum yağ arka tekerın dip kısmında olur,
ve arka tekere yağ bulaşması var ıse gözükür,
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
13 Ağustos 2012, 05:15
-
13 Ağustos 2012, 11:00
gaz verildiğinde ses geliyorsa ve azıcıkda salliyorsa debriyaj bölümünde ki yaydanda gelebilir .
Kompresör yoksa sökmek çok zor olur . Benim gibi kendine aparat yaparak sök yada ustana götür aslında çok basit şeyler
kasnak kısmından arka tekere geçen kısımda arka fren kolu üstünde oil yazan vida var onu aç bak bakalım içerde kimse varmı yoksa diferansiyel yağı doldur ortalama 1.2 lt alır
böyle daha ses kesilmezse istikamet debriyaj yayi
bak yarın yani bugün bekliyoruz sorunu
-
13 Ağustos 2012, 11:22
ses motor ilk yürürken gelir
özellikle yokuş yukarsında kalkış yaptında çok gelir .sanki birşeyleri çiziyorlarmış gibi bir sestir
sorun debriyaj baskı diskleri mekanik tozlanmasıdır. en yeni motorda da olur. sert baskı diski kullanmışlardır
üretimi normalde hatalı lakin kabul etmezler
sorunu serviste zımparayla temizliceklerdir ancak o ses gene gelicektir .geçmiş olsun
-
13 Ağustos 2012, 12:16
debriyaj baskı diskleri ne oluyor
-
13 Ağustos 2012, 15:49
kayışın içinden geçip cevırdıgı parçalardan bahsedıyor sanırım arkadaş,
yani arka varyatör'den..
''Gürcan Moto Garaj''
0 535 939 20 86
-
13 Ağustos 2012, 15:54
olabilir kasnak dese anlayacagiz da
-
13 Ağustos 2012, 17:00
of çekecez o sesi desenize , ama aklıma en çok takılan stop etmemesi , abilerim bugün götüremem gibi motoru ekonomik sıkıntılar içerisindeyim
Hayat sevgilimden ibaret :)
-
13 Ağustos 2012, 18:07
olay şu kahferengi renkte olan aksamda
motorun gucunu aktarıp ayıran disk
-
13 Ağustos 2012, 19:45
önce büyük gittikçe küçülen kısımdan bahsediyorsun sanırım
-
14 Ağustos 2012, 01:25
stop etme sorunu çözüldü beyne giden kablolardan birisi kopmuş o seside mafsallardan geliyor dedi ama bakmayı unuttu galiba gaz teli gaz kütüğü değişti ön arka fren balataları değişti stop etme olayını yaptı arka varyatör balatasını değiştirdi statörünü değiştirdi hidrolik bastı biraz totalde 50 tl yardımcı olan herkese teşekkürler ama sorularım bitmedi :D
balatalar değişti motor kasıyor açılır dimi zamanla birde dişli yağı 10 40 katarız dedi ben dükkandan 80 90 getirttim eski model motorlar için o dedi
-
14 Ağustos 2012, 01:32
srcn1994 adlı üyeden alıntı
stop etme sorunu çözüldü beyne giden kablolardan birisi kopmuş o seside mafsallardan geliyor dedi ama bakmayı unuttu galiba gaz teli gaz kütüğü değişti ön arka fren balataları değişti stop etme olayını yaptı arka varyatör balatasını değiştirdi statörünü değiştirdi hidrolik bastı biraz totalde 50 tl yardımcı olan herkese teşekkürler ama sorularım bitmedi :D
balatalar değişti motor kasıyor açılır dimi zamanla birde dişli yağı 10 40 katarız dedi ben dükkandan 80 90 getirttim eski model motorlar için o dedi
onlar ses heryerden gelır der , sen bakmadınmı bılmıyormusun ne neden degıstı , fren balatalarının eskısını gordunmu , neden stop edıyormus , varyatör balatasının eskısını gordunmu aldın mı , statörü ölçerken gordunmu neden degıstı , bunların hepsının 50 tl ye mı yaptı ???????????
balatalar degısınce motor kasmaz senın tahrık mısketlerını bıraz agırından takmıs galıba hemen kasnagı acıyor bellı kı
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
14 Ağustos 2012, 01:38
balataları ben aldım varyatör balatasını gaz teli kütüğünü yapılırken yanındaydın kontaktaki siyah beyaz kabloyu uzattı beynin bi fişine taktı sorun çözüldü , ama statör hakkında bilgim yok velakin adam arkadaşımın amcası ve adanadaki en dürüst adam diyebilirim 2 saate yakın uğraştılar balata vesayre için
-
14 Ağustos 2012, 01:48
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
14 Ağustos 2012, 01:53
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)