Subap Ayarı Sonrasında Değişen Motor Sesi
Reklamlar
-
09 Ağustos 2012, 20:49
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Herkese İyi Akşamlar Kıymetli MT üyeleri..
Bugün 2-3 gündür çalışma esnasında subaplardan ciddi derecede rahatsız edici ses yapan,hantallaşan,çekişi düşen 150 cc mondial scooterımın subap ayarlarını serviste yaptırdım.
Fakat scooterı aldığımda sesinin bıraktığımla alakası olmadığını gördüm. Gür gür çalışan scooterın sesi pancar motoru gibi çıkmaya başladı,iftar saatine az vakit kaldığı için fazla birşey demedim,eve geldim. Çekişte,hantallığında ciddi anlamda iyileşme vardı fakat ses canımı sıktı. Sizden ricam şu sesin normal olup olmadığını yorumlamanız.
Video eklenmiştir..
Saygılarımla...
Reklamlar
-
10 Ağustos 2012, 00:01
marş cevirmesi normalmi rahatmı cokmu sıktılar acaba sibopları rolanti cok düşükken rahat calısıyomu kasıyomu bak
-
10 Ağustos 2012, 00:14
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sakinseytan adlı üyeden alıntı
marş cevirmesi normalmi rahatmı cokmu sıktılar acaba sibopları rolanti cok düşükken rahat calısıyomu kasıyomu bak
Hocam çok rahat çalışıyor,iftardan sonra dingin kafayla dinleyince sesin egzozdan öyle çıktığını gördüm.
Pancar motoruna benzer bi ses çıkıyor egzozdan..
-
10 Ağustos 2012, 00:16
bi ince şıkırtı var...daha tok çıkardı o ses...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
10 Ağustos 2012, 00:18
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
mete_han adlı üyeden alıntı
bi ince şıkırtı var...daha tok çıkardı o ses...
Abi motor kısmındaki şıkırtı geçmiş. Fakat egzozdan geliyor o şıkır şıkır ses...
-
10 Ağustos 2012, 03:01
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Güncel..
Biraz kullandım aksam 25 km kadar.
Egzozun sesi çok az çıkıyor,artı gazı çekince de patlama oluyor.
Subap ayarında yanlış yapılan nokta nedir ?
-
10 Ağustos 2012, 21:08
karbüratöre de bak , subab kaçagı olunca tam gazda sıyahsıyah duman atar dıye bılıyorum , sankı egzost vıdaları gevsek veya katalıtık konvektör kopmus olabılır subab sesi gibi degıl
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
10 Ağustos 2012, 23:24
mterayes26 adlı üyeden alıntı
karbüratöre de bak , subab kaçagı olunca tam gazda sıyahsıyah duman atar dıye bılıyorum , sankı egzost vıdaları gevsek veya katalıtık konvektör kopmus olabılır subab sesi gibi degıl
ya arkadaş benim motorda hava filtresi takında o bahsettigini yapıyo sibop olmasın:S benim sorunda
-
10 Ağustos 2012, 23:36
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
mterayes26 adlı üyeden alıntı
Hocam,karbüratör yeni sayılır 3000 km oldu değişeli,egzozda herhangi duman atma vs yok..
Bugün servise gittim boyle boyle dedim cevap şu;
Orjinal egzozun haricinde bi egzoz taktığım için ses normalmiş,subaplar aşırı ses yaptığı için,ayar yapılınca kendine gelmiş ve boyle bir ses ortaya çıkmış...
Ama bana pek inandırıcı gelmese bile bi müddet boyle pancar motoru gibi ses yapa yapa kullanmaya devam..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)