1.5 Yıl Yatmış Motosikletin Yağ Durumu
Reklamlar
-
09 Ağustos 2012, 18:40
Bayramdan sonra BMW'nin boxer motorlarından birini almak için bakmaya gideceğim.Motosiklet en son Borusan'da bakıma girdikten sonra 1500 kilometre kullanılıp, 1.5 yıl yatmış.Yağını değiştirmeden önce rölantide çalıştırmak motora çok zarar verir mi bu içinde ki yağ ile.Yağ büyük ihtimal bozulmuştur fakat ne kadar zarar vereceği aklıma takıldı.
ANGARAJ
Reklamlar
-
09 Ağustos 2012, 18:43
Yağsız bile olsa rölentide çalışır sorun olmaz 1-2 dk tabi.. en kısa sürede yağını değişirsin bişey olacağini sanmam..
https://www.youtube.com/watch?v=GGatfgQkPGY
-
09 Ağustos 2012, 19:03
Yağından ziyade depoda kalan benzin çok tehlikeli. Özelliğini kaybeden benzin seni yolda bırakabilir. (Bizzat başıma geldi) İçerdeki benzin dışarı, ve taze benzin içeri uygulanmalı.
-
09 Ağustos 2012, 19:07
Arkadaşım eğer içinde yağ yeterli seviyede varsa bırak rolantide çalıştırmayı üzerine binip çok rahat gezersinde. Bu kadar inceliklere gerek yok. Yağ özelliğini kaybetmişse bile bu uzun vade içn geçerli. Bu kadar üztüne düşmeyin sonuçta demir veçelik aksam. Şimdi bana cevap olarak yok motora zarar verir diyenler olacaksa o kişilerden uzaklaşmak gerek. çünkü sadece mesaj olsun diye yada hiçbirşey bilmediğinden böyle bir yorum yapacaktır.
-
09 Ağustos 2012, 19:12
yağı önemli değil sen depodaki benzin aküsü ve zincirini kontrol et.
-
09 Ağustos 2012, 19:18
Evet benzinde tehlikeli.Beni Kastamonu'dan Ankara'ya idare etsin yeter motosiklet.Zaten ondan sonra tamamen bakıma sokacağım.Yola çıkmadan önce eski benzini atarım bir şekil.1.5 yılda acaba BMW'nin deposu paslanmış mıdır? Bir de aklıma bu geldi.
ANGARAJ
-
09 Ağustos 2012, 20:42
pas yaşına bağlı yaşlı bir motor alacğaın için vardır, ama benzinde çözülmez. filtre takaiblirisn 2 tl. yanına uygun anahtarı alırsan yağınıda değiştirebilirsin de benim bildiğim bmw boxer lar 2 zamanlı. bu yüzden benzinle karıştırman gerekecek pompa yoksa. sen eski benzini çıkarırken yağıda atmış olacaksın. yalnız iyice çalkala depoyu tam karışsın öyle çıkar.
eğer 4 zmaanlı bir model ise bence önce benzin ve benzin hortumu, toz tutmuş olan hava filtresinin icabına bak. son olarak yağını değiştir ve öyle marşa bas. adamada söyle bunları karşıla sorunsuz çalışırsa masraf bana ait diye. motoruna güveniyorsa zaten sorun çıkmayacaktır.
-
09 Ağustos 2012, 20:52
yağ çok beklemez...açıldıktan sonraki ömrü 1 yıldır...değişmesi şarttır...ayrıca kaç para ki zaten değiştir gitsin...
-
09 Ağustos 2012, 21:04
Soykan, hayırlı olsun kardeşim. Yağını değiştir, bin üzerine, çık yola. Yolun açık olsun!
-
09 Ağustos 2012, 21:35
ygk adlı üyeden alıntı
pas yaşına bağlı yaşlı bir motor alacğaın için vardır, ama benzinde çözülmez. filtre takaiblirisn 2 tl. yanına uygun anahtarı alırsan yağınıda değiştirebilirsin de benim bildiğim bmw boxer lar 2 zamanlı. bu yüzden benzinle karıştırman gerekecek pompa yoksa. sen eski benzini çıkarırken yağıda atmış olacaksın. yalnız iyice çalkala depoyu tam karışsın öyle çıkar.
eğer 4 zmaanlı bir model ise bence önce benzin ve benzin hortumu, toz tutmuş olan hava filtresinin icabına bak. son olarak yağını değiştir ve öyle marşa bas. adamada söyle bunları karşıla sorunsuz çalışırsa masraf bana ait diye. motoruna güveniyorsa zaten sorun çıkmayacaktır.
bmw nin 2 zamanlı motorunu da yaptın ya birde boxer helal olsun
TÜRK CHOPPER TÜRKİYE ESKİŞEHİR İL TEŞKİLATI - O ERRORDU DİSİPLİN OLDU
-
09 Ağustos 2012, 22:27
Umarım ben gelmeden sahibi çalıştırmaz.Uyardım ama belli olmaz.Yağ ve benzini halledersem sanırsam Ankara'ya dönüş yolunu idare eder.Teşekkürler millet
ANGARAJ
-
09 Ağustos 2012, 22:43
yağ ilk 6. ayda efsafını yitirmiştir
motor gerekli şartlar yerine getirilmemiş ise mort olmuştur
3 aydan fazla yatacak motorun belirli bir hazırlıktan sonra yatışa geçmesi gerek yada
en azından haftada kısa süreli de olsa marşa basılıp çalıştırılmalı
http://www.motosiklet.net/forum/moto...is-bakimi.html
yada bu ve benzeri şeyler yapılmalı
KASKINI TAK ki DOSTLUĞUMUZ UZUN OLSUN
Taşları Bağlamışlar , Köpekler Serbest
Eşkiya Düze İnmiş , Yiğitler Derdest
-
09 Ağustos 2012, 22:51
Şaka yapıyorsunuz herhalde , 6 ayda 1 senede yağın özelliği kaybolurmu yahu )))
Soykancım bin motoruna gel Ankaraya , çok kafana takılırsa Kastamonuda bir ustaya git değiştiriversinler yağı .
Bırak 1 yıllık yağ ile rolantide çalıştırmayı yağını bile boşaltsan içerisindeki yağın artığı ile bile zarar görmeden ustaya kadar gider o motor yeterki sıkıştırma .
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
09 Ağustos 2012, 23:10
Çok teşekkürler Ahalteke, umarım hayırlı olur
Okan Abi teşekkürler. Ben ne olur ne olmaz değiştireceğim, elim yatkın ama ne bileyim, işimi sağlama almak istiyorum.
ANGARAJ
-
09 Ağustos 2012, 23:12
oocan adlı üyeden alıntı
Şaka yapıyorsunuz herhalde , 6 ayda 1 senede yağın özelliği kaybolurmu yahu
)))
Soykancım bin motoruna gel Ankaraya , çok kafana takılırsa Kastamonuda bir ustaya git değiştiriversinler yağı .
Bırak 1 yıllık yağ ile rolantide çalıştırmayı yağını bile boşaltsan içerisindeki yağın artığı ile bile zarar görmeden ustaya kadar gider o motor yeterki sıkıştırma .
Sevgilerimle
kesin bir bilginiz olmadığı aşikar
dua etsinde segmanlar silindire pastan kaynak yapmış olmasın
-
09 Ağustos 2012, 23:35
bu kadar pinpiriklenmeye gerek yok. yag cubugunu çıkarırsın el ve göz ile kontrolünü yaparsın.
yagın özelligi kaybolmuş bile olsa motosiklet gider. sadece viyes geçişleri kemikleşir. dikkat eymen gereken tek şey motoru eski yag ile zorlamamak.
-
09 Ağustos 2012, 23:37
c90 adlı üyeden alıntı
kesin bir bilginiz olmadığı aşikar
dua etsinde segmanlar silindire pastan kaynak yapmış olmasın
okan abiye bu itham hiç yakışmadı...adamın motosiklet konusunda nerelerde olduğunu bilmediğiniz için bunu yazdığınız belli..asıl yukarıda o motoru 2 zamanlı yapan benzine yağ karıştıran arkadaşa müdahale edin bi zahmet...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
09 Ağustos 2012, 23:47
burada ağır itham yapılmadı
motor yağı motor çalışmadan dahi metal içinde ister istemez hava ile temasta olmasından dolayı 6 ayda pert
ki arkadaş 1,5 yıl yani 18 aydan bahsediyor
buda 3 kat süre demektir bu konuyu bir usta arkadaş yazsa cevaplasa madem biz de aydınlansak
onun ötesi bir sürü açıklamalar talimatlar derki motorsiklet uzunca bir süre kullanılmayacak ise bazı hazırlıklar yapılmalı
bundan önceki cevabımda bizim forumdan bir link verdim bu inandırıcı olur sanırım daha n olsun
bu benim icadım fikrim yada dayatmam değil bir şey de ispatlamaya çalışmıyorum
amacım kimseyi rencide etmek değil sadece bildiklerimi bir forum sakini olarak hecelere döküyorum
Saygı ve Sevgilerim ile[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 22:47 ---------- Previous post was at 22:45 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/moto...is-bakimi.html
hiç yorum yapmaksızın bu linki veriyorum
ve bundan önceki cevaplarımı geçersiz sayıyorum
kimseyi üzmek gibi bir amacım yok ve olamaz
-
10 Ağustos 2012, 00:22
Sevgili Battal ,
Motosiklet konusunda birşey bilmediğimi düşünebilirsin ve aynı zamanda klasik otomobil tutkunu olduğumu ve defalarca yıllarca yatmış araçları çalıştırdığımı bilmiyor olmanda gayet doğal. umarım bundan sonraki cevapların bu bilgiler ışığında olur.
Sevgilerimle
DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR
-
10 Ağustos 2012, 01:05
oocan adlı üyeden alıntı
Sevgili Battal ,
Motosiklet konusunda birşey bilmediğimi düşünebilirsin ve aynı zamanda klasik otomobil tutkunu olduğumu ve defalarca yıllarca yatmış araçları çalıştırdığımı bilmiyor olmanda gayet doğal. umarım bundan sonraki cevapların bu bilgiler ışığında olur.
Sevgilerimle
birde ekleme yapmak ihtiyacı hissettim...
bahsedilen motosiklet BMW..kola kutusundan yapılmış,tel maşa bir uyduruk çin çakmalardan değil...gerek malzeme kalitesi gerekse yapısı dolayısıyla değil 1,5 yıl 15 yılda yatsa benzini koyup çalıştırabileceğiniz bir makina...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)