Marsa basiyorum ama mars motoru donmuyor baska bi parcadan ses geliyor bu parcaya akuden +kutup direk gidiyor marsa basar basmaz bu parca dıtlama trzinda otmeye balisiyo sebebi nedir ilk defa boyle bisey
basima geliyo
Marsa basiyorum ama mars motoru donmuyor baska bi parcadan ses geliyor bu parcaya akuden +kutup direk gidiyor marsa basar basmaz bu parca dıtlama trzinda otmeye balisiyo sebebi nedir ilk defa boyle bisey
basima geliyo
marş motorun bozulmuş olabilir, eğer hiç dönme hareketi oluşmuyorsa
marş rublesi olabilir. sesi dinlemek lazım.
bahsettiğin parçanın adı marş rölesidir...
akün bitikse,
marş motorun kilitli ise dönmüyorsa,
burçları bozulduysa o röle öter....
tam dolu bir akü ile dene yine aynı ses geliyorsa yaz buraya..çözelim sorununu....
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
bunu diyorsun sanırım http://www.google.com.cy/imgres?q=ma...w=1015&bih=566
+ kutbun bağlandığı parça marş rölesi...
marşa basınca marş motoru dönmezse tık tık diye ses gelir...
bak şimdi
akünün artı kutbuna bir kablo bağla ve onu da marş motorunun + ucuna değdir...yada rölede + kutbun bağlandığı yerin yanında bir tanede marş motoruna giden aynı kablodan var...onlar arasına tornavida ile değdirsen de olur...
marş motoru dönerse arıza rölededir...
onu değiştirirsin olur biter...oda en fazla 10 lira birşeydir...
o tuhaf ses çıkaran parça yani mars rolen bozulmuş 5 10 lira birsey
konu açılmıiken sorayım,benim motorda da aşırı ısındıktan sonra çalıştırmak istediğimde acayip bi ses ve takılma yapıyor neden acaba videoda var baştaki takılmayı bazen uzun da yapabiliyor...
http://imageshack.us/clip/my-videos/...qejeumbxg.mp4/
aynen katılıyorum...............................
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------
evet marşta bir sıkıntı var... aslında marş motoru gücü yetmiyor gibi geldi bana.... yada akü......
Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI
Mücahit, marş motorunu 5 saniyeden fazla çalışmaya zorlama,
Çalışmadı diyelim marş düğmesine tekrar basmadan önce 10 saniye bekleyip sonrasında tekrar denemeye özen göster
Durum düzelirse bu şekilde kullanmaya çalış
Ses çok tuhaf gelmedi bana biraz ince ve sürtünerek ötüyormuş gibi geliyor videodan da, sanki normal gibi.
Video da çok tiz ses ama bu sese benzer bi ses bende de oluyor trafikte stop edersem marşa bastığımda. Normal marşlarda duymuyorum bu tür bi ciyaklama.
Esas sorun gecikmesi, bunun sebebi ne olabilir ki :/ neden tuşa bastığında tepki vermez bi süre anlam veremedim. Akü yeterli gücü iletemiyor olsa kastırarak güç toplayıp yollayacak değil ya hiç çalışmazdı ozaman.
Acaba tuşta bi temassızlık falan mı var, basılı tutarken değiyordur falan nebilim :/
Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...
Akünede bir baktır derim belki marşta hiçbirşey yoktur, akü öldüğü zaman veya çok az şarjı kaldığı zamanda yapar , marştan bir tıklama veya zırıltı sesi alırsın. Aküye baktırmadan marşa dokundurtma. !!!videoyu şimdi seyrettim ben marş basmıyor zannediyordum evet marş dişlilerinde bir sorun var gibi!!!
Selam arkadaslar bu sabah evden cikarken marsa bastim ciyak diye ses geldi ama tek marsta aldi tekrar stop ettim bastim yine ayni ciyaklama sanki kendinin kuyruhuna basmis gibi bir ses neyse 15 dk yol giittim ise vardim stop ettim 5 dk bekledim tek marsta aldi ses kayboldu acaba bu soguktan mi
Az once yeniden marsa bastim ses gelmedi normal bi sekilde calisti galiva soguktan
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)