150 cc Çin Malı Scooter - Motorunun sesi açıldı
Reklamlar
-
06 Ağustos 2012, 11:02
Arkadaşlar merhaba. 2-3 gündür motorun sesinde bir anormallik var. Egsoz'dan mı dedim. Daha önceden açılıyodu kaynatıp bırakıyodu usta düzeliyodu. Ama deliği parmağıyla kapattı motor stop etmeye yaklaştı ve geri çekti. Yani egsozda bi kaçırma yokmuş. Ancak motorun içine sanki bi demir parça girmişte sürekli vuruyor.. Bilezik gibi şak şak ses geliyo. Neden olabilir sizce? Motorun inmesimi gerekir bunun için? Bir de bu şekilde gitmem zararlı olur mu? Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum. Kazasız sürüşler.
Everybody can't be motorcylyst...!
Reklamlar
-
06 Ağustos 2012, 11:06
egzozunun içi dağılmış..susturucusu görev yapamıyor...
ucuz zaten..değiştirmen gerekli...
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
07 Ağustos 2012, 15:10
Teşekkür ederim. Peki bu şekilde 1 hafta falan idare edermi. motora bi zararı olur mu bu durumun?
Everybody can't be motorcylyst...!
-
07 Ağustos 2012, 15:12
S40 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim. Peki bu şekilde 1 hafta falan idare edermi. motora bi zararı olur mu bu durumun?
bir zararı yok sadece, kulakların çınlar
İnna lillahi ve inna ileyhi raciun
-
07 Ağustos 2012, 15:43
evet çevreye verdiği rahatsızlıktan başkasını hissetmezsin zaten...1 hafta bişey değil..kısa sürede değiştirmen menfaatin icabıdır..
özellikle o hale hatta daha beterine getirip binen angutlar varken sesinden rahatsız olup çözüm aramaya çalışmanı takdir ediyorum..
Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...
-
07 Ağustos 2012, 15:47
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Rölantide şıkır şıkır bir ses var ise,bu ses devir yükseldikçe bariz şekilde duyuluyorsa subap ayarından da kaynaklanabilir.
Egzozda kaçak vb var ise scooterın sesi kalınlaşır,pat pat ya da daha kulak tırmalayıcı benzeri sesler çıkartır.
Tamiri pek maliyetli olmayan işlemler.
Geçmiş olsun.
-
07 Ağustos 2012, 22:14
Hocam çin scooterlarn hepsinin kronik problemi bu. Benimde daha önce çin scooterm vardı o da aynen böyledi. Gittim egzoz aldım çok sürmedi yine aynı şekilde ses yapmaya başladı. Orjinal egzozları bu şekilde oluyo. Yenisini bile alsanız en fazla 1-2 ay sonra yine aynı sesi verecektir. Eğer egzoz almaya niyetiniz varsa biraz fazla para verip ilerde size sıkıntı yaratmayacak bi egzoz alın.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)