Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Turbo karbüratör sistemi

REKLAM ALANI

Arkadaşlar nette gördüm salyangozu felan var anlamadım nasıl iş. varmıdır bilen gören duyan uygulanacak motor drift. ayrıca kafayı bozmuş durumdayım cc yükseltmeden önce ufak oynamalarla motoru bi şekilde güçlendirmek istiyorum yakıt hava oranı mı arttırayım ne bileyim benzine katkı maddesi mi atayım ne yapayım ne edeyim ben yardım edin :D
    [B][COLOR="#008000"]Dikkat et evlat; eline bir kez iki zamanlının yağını bulaştırırsan, bir daha asla çıkartamazsın.[/COLOR]
    2012 Mondial 125 MH Drift./Beyaz. | Hayati Atakan Türkmen - Amasya[/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    ilk defa senden duyuyorum dostum öyle bir karburator :S

dişlilerle oynayabılırsın en basıt yoldan,
    ön dişliyi büyüt arkayı küçült.
    Güzelde bır zıncır,,,

al sana sürat...
    BMW F650,,,KTM EXC 400,,,CRF 250X.....msx 125
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

o-ring meselesi nedir cidden zincir neden bu kadar önemli ?
    [B][COLOR="#008000"]Dikkat et evlat; eline bir kez iki zamanlının yağını bulaştırırsan, bir daha asla çıkartamazsın.[/COLOR]

Motosikleti
    O-RING meselesı,
    zincirin baklalar arasında kauçuk yardımı ıle yağı baklaların arasına hapsederek ihtiyaç duydugu kadar emmesı cekmesı demektır,

O-RiNGLI ZINCIRLER 60 lıradan başlar 150 lıraya kadar cıkar küçük hacımlı motorlar ıcın olanları,

zincir yolda kalındıgı anda motorun tekrar yurume ışını en az sevıyeye dusuren etkendır,
    Herkesın yanında yedek zıncır bulunmaz cunkı,,,
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

http://www.motostar.com.tr/PERFORMAN...RI&motostar&43

sayfada en altta sağda .

__

peki bu o-ring in ne faydası vardır son sürate yada performansa daha mı rahat döner ?

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Aslına bakarsan bu işe girişmeni hiç önermem.

Fakat gücü pratik olarak arttırabileceğin masrafsız bir yöntem ; silindir alt contasını orjinalinden daha ince kestirip motoru tekrar topla.
    ciddi bir güç artışı hissediceksin, motor canlanıcak ve daha çabuk devirlenicek. Yalnız motor ömrü bir miktar kısalıcaktır. Özellikle sibob , eksantrik , piston gibi önemli parçaların.
    Ayrıca bu işlemden sonra mümkün olduğunca 97 oktan benzin kullanmalısın.

Bu işler için kimseye birşey önermicektim ama yeminimi bozdumm üleyynn
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.

opette varsa 07 oktan yada yaşadığım şehirde başka bir yerde ona uygun olarak bakabilirim. yarın dişlilerle oynama olacak zaten arka için en küçüğü ön için en büyüğü ne kadar olursa o kadar koyacağım. egzosu açtırsammı diye düşünüyorum bi ara baktık olmuyor çok rahatsız etti geri kapattım. bizim bi derbici eleman bugün kuyruk altı egzos kısmını söktü motor altındakini değil 167 gördü o kadar gidemiyordu. kafama soru işaretleri geliyor argon kaynağıyla kapatmıştık tekrar mı delsem diyorum :D yeni egzos alana kadar..

_____

birde ustam ince derken hangi tarafından ince :D enine mi incelteceğim derinliğine mi ?

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    derinliğine incelt
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

Motosikleti
    cawa
    Açık hava filtresi tak ve karbüratör ayarını ona göre yaptır. Karbüratör memelerini büyüt yada mevcut memelerin deliklerinin uç kısmını hafifce huni gibi konik hale getir. Bunları tornacı yapar. Eğer randıman alamazsan memeleri yada komple karbüratörü büyüt. Karbüratörde kapış için vakum pompası varsa onu birazdaha fazla basıcak şekilde ayarla (eğerek ayarlarsın. Parçaya bakıp inceledinmi ne demek istediğimi anlayacaksın. Yada bir analayana söyle yapsın.

Bu arada eğer motorun alttan eksantirikli ise bütün bunları unut ve önce üstten eksantrikli bir motor al. Onunla uğraş.

bukadar yeter sana . İllallah edene kadar uğraşman gerekebilir unutma . Randıman almak için yaptığın şeyler bazen tam tersine sonuçlar verip seni deli edebilir. Zahmetli ve ince işler.
    Ve yapacağın herşey motoruna zarar vericek unutma. Motorun daha hararetli çalışıcak bu nedenle çok iyi yağ kullanmayı ihmal etme. Stadart yağlar kullanma. İpone motul gibi kaliteli yağ kullan yoksa motoru soğutamazsın.

Dogan88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crypton T115
    Bendede cup var degisiklik olsun diye onunla oynamak istiyom ama elimde patlar diye de korkuyom acikcasi. )

vlknsyrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bandit 650 S - K6
    bırakın akıll vermeyin coca apaçi yetiştirmeyin
    serkanADH13 bunu beğendi.
    ...
    www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-2012..23.000-km-full-plusfull-129244893/detay

Motosikleti
    Her Motorcunun Ruhunda APACHE'lik vardır
    Bende Cross'la ormanda çok iyi apache'lik yapıyorum

Olsun o kadarcık

Hey gidi günler heyyy

vlknsyrn bunu beğendi.
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı serkanADH13 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk defa senden duyuyorum dostum öyle bir karburator :S
    bende ilk defa duydum...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

bugün conta incelecek açık hava filtresi takılacak dişliler değişecek karbüratör ve bakımla iligli ustama sorayım birşeyler yapabilirmiyiz, hadi hayırlısı. hep boya parası diye buluyoruz sonra yine motora gidiyor bakalım ne olacak bu işin sonu yakın zamanda fotoğraflarını atacağım zaten foruma. bu günkü alacağım performans beni tatmin edebilecek düzeyde olumlu şekilde olursa ilerde 72 lik piston kit 250 cc dönüşecek bizim drift. inşallah adam gibi çalıır yoksa 3 bin liraya müşterisi var satacağım bakalım daha 1300 km de zaten.

mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    ustan köşeyi döndü valla...
    Mengu16 bunu beğendi.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

Ustam abim ya :D akrabalık bağı var ve yetkili servis :D inanırmısın mete abi hala motor garantide :D
    neden acaba ? :D

ferhatkars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki SV 650 S.... Suzuki R-CG 250 melez kross
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karbüratörde kapış için vakum pompası varsa onu birazdaha fazla basıcak şekilde ayarla (eğerek ayarlarsın.
    abicim bu kapış sistemi önceki racer200 ümde de vardı...
    ben cok oynadım onunla devamlı ayar değiştirdim vs... her ayar değiştirip kullandıgımda motorun performansından çekişinde vs hiç bir değişiklik göremedim....en sonunda haladını söktüm attım bi köşeye...
    aha şimdiki xt250 dede var... yarın onunla da biraz oynayım bakalım...olmadı gene söker atarım bi köşeye...

Motosikleti
    cawa
    Alıntı ferhatkars adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    abicim bu kapış sistemi önceki racer200 ümde de vardı...
    ben cok oynadım onunla devamlı ayar değiştirdim vs... her ayar değiştirip kullandıgımda motorun performansından çekişinde vs hiç bir değişiklik göremedim....en sonunda haladını söktüm attım bi köşeye...
    aha şimdiki xt250 dede var... yarın onunla da biraz oynayım bakalım...olmadı gene söker atarım bi köşeye...
    Karbüratörde kurcalamalar yapmadıysan zaten onu ayarlamanın bi manası yok. Sadece ani gazlamalarda daha fazla basınç yapsın diyedir. Zaten performans olarak bir etkisini görmeyeceksin. Sadece ani gazlamada ilk yarım saniyelik bir etkisi var. Oda atmosferik basınçla benzini çekmeye ilk anda yetişemezse alttan basınç verip benzini yukarı itiyor . Bu kadar .

bu arada varmı gelişme bir resim ekle bir şeyler yazda bzde görelim adım adım.

Motosikleti
    ben TURBOLU KARBÜRATÖR'ü merak ettim,
    takılsında durumunu öğrenelim,
    bellimi olur sipariş ederim bende,
    Bulunsun Ummadık anda lazım olur

Müşteriye Farklı Secenek Sunmak İyidir
    ''Gürcan Moto Garaj''
    0 535 939 20 86

berk_cglr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ducati m696 - yzf R 25 abs
    acaba o turbolu karbüratör turbo takılmış bir motosiklet olmasın yoksa

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)