Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

CBF 150 xenon sorunsalı.

REKLAM ALANI
    onuRRtas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Merhaba beyler.

Sizlere bir sorum olucaktı.

CBF150'nin aydınlatması malumunuz, rezalet.

Ben xenon satın aldım. Yarın elimde. Daha önce xenon montajı yaptım sıkıntı yaşamadan.

Ammavelakin şimdi kafamda bir sorun var.

Motosiklete özel xenon aldım. İçerik ise;

Bir adet ince balast, bir adet şapkalı H4 xenon ampulu, tesisatta kesme biçmeye gerek kalmasın diye de H4 soketli yapılmış xenon.

Ben motosikletimde ampule giden kabloları kesip ucuna H4 fişi takıcam.

Sonra xenon'u montaj ederken, Xenon'un gücünü aküden alıcaz, Motosikletten çıkan H4 fiş ile xenondan gelen H4 fiş'i taktığımızda montaj tamamlanıcak.

Daha önce GS500 de bunu uyguladım sorunsuz çalıştı.

Ama şöyle bir sorun var. Biz bu şemada gücümüzü direk aküden alıyoruz, değilmi ? Çünkü CBF150 de farlar alternatöre bağlı. Xenon bu şemada bağladığım zaman gaz verince yanıp kesince sönücek mi ??

Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ethemm76 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Yakın geçmişte cbf 150 yeni kasaya xenon taktık, çok memnunuz. Eski kasada kullandım, biliyorum alternatör olayını.

Sen xenon elektiriğini direk aküden almalısın veya en iyisi bizim yaptığımız gibi:

Sele altında iki tane sigorta var. Bu sigortaları kontrol et, bir sigortada kontak kapalı iken akım kesiliyor, kontağı açınca akım geliyor, bişr yeni kasaya xenon elektriğini buradan çektik, Orjinal gibi oldu. Yani xenon elk, direk aküden çekip, bi elektrik anahtarı ilede de bağlayabilirsin ama, kontağı kapatıp xenonu açık unutarak akünün b itrme riski mevcut. Bence hem anahtar olsun, hemde bahsettiğim sigortadan bağla. Yani çoluk çocuk motorun park halindeyken düğmeleri ile oynar, veya park ettin açık unuttun, xenunun bi şekilde açık kalırsa akün biter. En iyisi kontağın akımı kesip verdiği bi noktadan bağlamak daha uygun oluyor cbf 150 için. Bir link başlığı vardı. Bulursam buraya kopyalıyim, hatta o ark.. ın motoru da eski kasa idi.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Hocam kafam çok karıştı valla. Linki bulursanız minnettar olacağım.
    Motorculuk insanın içinde hiç yayılmamış bir tohum gibidir. Ama üzerine su dökerseniz, bir motorun tepesine çıkarsanız tamamdır, O tohum büyüyecek ve fidan olacaktır. Fidan artık yayılmıştır ve son nefesinizi alana kadar asla sizi terketmez.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Konu link başlığını buldum, fakat aynı başlığı mt net te de açmasına rağmen ark..ın mt de açtığı başlığı bulamadım. Başka bi motosiklet sitesinde açmış olduğu başlığı kopyalıyorum. Bu siteye üye olduğunda fotolarınıda görebilirsin.

http://motosohbet.net/forum/showthre...-Far-Montaj%FD

Ben yine xenon elektiğinin nereden çekildiği ile ilgili fotoyu kopyalıyorum. Bu motor da eski kasa.
    Bu sigorta, sele altındaki iki sigortadan biri, birinde kontakla bilikte akım kesilip açılıyor. Tavsiye ederim. Benim motorda bu şekilde bağlı, ayrıca açma kapama anahtarıda koyduk elbette.

CİHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 fazer ve ybr 125
    Elektrigi direk akuden al zaten orjinal ampulden cikardigin duy'u xenona baglayacagin icin kontak kapali iken elektrik gitmez.
    ben 2011 cbf ye oyle yaptim
    ama ampulu tasa uydurmaz gerekiyor lap diye oturmuyor.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı CİHAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elektrigi direk akuden al zaten orjinal ampulden cikardigin duy'u xenona baglayacagin icin kontak kapali iken elektrik gitmez.
    ben 2011 cbf ye oyle yaptim
    ama ampulu tasa uydurmaz gerekiyor lap diye oturmuyor.
    Onu biliyorum hocam. Tek merak ettiğim şey şu. Orjinal ampulden çıkan duy'dan almayacak xenon değilmi elektriği. Oradan sadece uzun ve kısa yaptığımı sezecek??

Yoksa düşük devirde zayıf yüksek devirde yüksek bi ışık elde edip xenon'u yakmak istemiyorum. Düzgün çalışıcakmıdır.

ilkantek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    21’Honda Dio,22’NC750X,22’CL-X250,22’CL-X700
    Yağ YAKAN (:]) motorlarda xenon fazla benzin yaktırıyor.
    4 TEKER BEDENİMİ 2 TEKER RUHUMU TAŞIR ! 93>XT600 - 08>CBF150 - 04>GS500 - 99>GS500EX - 05>ER5 - 98>XT600 - 02>XT600E - 05>ER5 -04 >GS500 - 04>FZS1000EXUP - 05>KAWASAKi ER5

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Aynen öyle, xenon elektriğini sigortadan alacak veya ben aküden bağıyıcam diyorsan bişey diyemem. Orjinal ampülün duyundan aldığın elektirik ile sadece uzun kısa motoru çalışacak ve selektör ile uzun kısa anahtarından ampül komut alacak. Buradan sadece xenon un motoruna elektrik çekeceksin. Sen eski kasanın xenon elekttiğini de buradan alırsan alternatör problem olabilir. Ayrıca uzun vadede xenon elektiriğinin motorun ana elektrik hattından geçmesini pek tasvip etmiyorlar. Xenon un başlangıçta oldukça yüksek akım çektiğinden bahsediliyor, bu yüzden akiden veya sigortadan alınması bence daha mantıklı gibime geliyor. Aküden çekersen kontakla kapanmaz, anahtarını kapatman lazım. Unutursan akün biter. Sigortadan alırsan, kontak da devrede olur. bire bir orjinal olur. Biz yeni kasaya böyle yaptık, babaçi de eski kasaya bunu yapmış, çok çok memnunuz.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Bende aynen sizin gibi yapacağım.

Tek sorun şu.

Uzun kısa motoru sorun yaratıcakmı düşük/yüksek devir sırasında işte.

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı onuRRtas adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende aynen sizin gibi yapacağım.

Tek sorun şu.

Uzun kısa motoru sorun yaratıcakmı düşük/yüksek devir sırasında işte.
    Xenon motoru çalıştırmak için gerekli elektriği, motor rölantide bile olsa alternatörün üretebileceğini düşünüyorum. Sonuçta xenon aydınlatması kadar elektrik tüketmiyor. Deneyebilirsin. Bence denenebilir. Ne olabilir. En kötü şu olabilir. Oda belki, rölantide ilen uzun kısa veya selektör yapmayabilir alternatörün ürettiği akım yetmezse. Onuda pek sanmıyorum. Eski kasaya xenon takıpta böyle bi problemden bahseden kimseyi duymadım.

Ki zaten babaçi den böyle bağlamış. Uzun kısayı, orjinal far duyundan almış. Zaten başka alacak yer yok ki, uzun kısayı buradan almak zorundasın.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı ethemm76 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xenon motoru çalıştırmak için gerekli elektriği, motor rölantide bile olsa alternatörün üretebileceğini düşünüyorum. Sonuçta xenon aydınlatması kadar elektrik tüketmiyor. Deneyebilirsin. Bence denenebilir. Ne olabilir. En kötü şu olabilir. Oda belki, rölantide ilen uzun kısa veya selektör yapmayabilir alternatörün ürettiği akım yetmezse. Onuda pek sanmıyorum. Eski kasaya xenon takıpta böyle bi problemden bahseden kimseyi duymadım.

Ki zaten babaçi den böyle bağlamış. Uzun kısayı, orjinal far duyundan almış. Zaten başka alacak yer yok ki, uzun kısayı buradan almak zorundasın.
    Bilmiyorum, sanırım deneyip göreceğiz... )

Daha fazla bilgisi tecrübesi olan var ise dinlemek isterim...

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Bilmiyorum, sanırım deneyip göreceğiz... )

Daha fazla bilgisi tecrübesi olan var ise dinlemek isterim...
    Eski kasa cbf e bizim istediğimiz gibi xenon takan varsa yardımcı olacaktır, ki mutlaka vardır.

K o r @ y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Xenonu aküden almanı tavsiye ederim. Bir adet anahtar koyarsın işlem tamam.. Uzun kısa motoru içinse normal orjinal duydan alacaksın.. Xenon ilk çalışmada yüksek amper çeker.O yüzden gösterge panelinin oradaki ince kablolardan sakın elek. alma

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Xenonu aküden almanı tavsiye ederim. Bir adet anahtar koyarsın işlem tamam.. Uzun kısa motoru içinse normal orjinal duydan alacaksın.. Xenon ilk çalışmada yüksek amper çeker.O yüzden gösterge panelinin oradaki ince kablolardan sakın elek. alma
    Tamam hocam. Asıl enerji aküden. Uzun kısa içinde orjinal duydan alıcam.

Ama şöyle bir sorunum var, orjinal duy'un gücü alternatöre bağlı. Yani devre göre değişkenlik gösterip azalıp çoğalıyor, sıkıntı olucakmıdır ???*

Motosikleti
    ATOM KARINCA
    Tamam hocam. Asıl enerji aküden. Uzun kısa içinde orjinal duydan alıcam.

Ama şöyle bir sorunum var, orjinal duy'un gücü alternatöre bağlı. Yani devre göre değişkenlik gösterip azalıp çoğalıyor, sıkıntı olucakmıdır ???*
    kesinlikle olmaz, xenonu aldığımda motoru evdeki 12v pille denemiştim. minicik bir elektriğe ihtiyaç duyuyor. yani çalışır..

Motosikleti
    Yuki Snoopy 80cc.
    Alıntı K o r @ y adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cbf sigortadan alındığında sorun çıkartmıyor. 2 aydır böyle kullanıyorum, gece gündüz açık olarak. Çoluk çocuk oynar açık bırakır, ben zaten çok unutuyorum kapatmayı bi çok kez. Bu endişelerle sigortadan bağlamak benim için gerçekten çok iyi oldu diyebilirim. Yoksa ben şimdiye kadar kesin bi kaç kere aküyü bitirmiştim Kontağı kapatınca xenon anahtarı açık dahi olsa xenon kapansın, en güzeli cbf 150 için bu.

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    Motosiklete özel xenon'larda hocam aküden aldığınız zaman bile sadece kontak açıldığında çalışıyor bu arada.

Motosikleti
    ATOM KARINCA
    bu özellik iyimiş.. ayrıca marka ve fiyat verirmisiniz..

Motosikleti
    Suzuki GS500 K4'
    50 TL'ye satın aldım. İnce balastlı, şapkalı H4 xenon. Markasını henüz bende bilmiyorum. Satıcı çok ilgili. Bir sorun olursa gönder sıfırını göndereyim hemen diyor. Güvendim satın aldım bende.

Motosikleti
    ATOM KARINCA
    piyasada o kadar çok xenon taklidi ürün var ki ondan sordum... Normalde moto. için özel üretilen xenonlar 70-80 TL oluyor.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)