150 km yoldan sonra motorun çok gürültülü çalışması
Reklamlar
-
arkadaşlar motorumla(125 lik çelik kangda) adanadan mersine ortalama 70-80 km hız ile hava sıcaklığı 40-45 iken yaklaşık 120 km yol gittim ve 3 saat orda kalıp tekrar bu sefer 2 kişi ve 1 kişilik yük ile aynı şartlarda gei döndüm.eve geldiğimde motordan aşırı derecede ses geldiğini farkettim eksozdada çok hafif sararma var.acaba kalıcı bir hasar mı oluştu dersiniz gerçi babam soğuduktan sonra eski haline döner dedi ama benim içim hiç rahat değil düne kadar çok sessiz ve çok atikti makina şimdi böle olması beni çok endişelendirdi lütfen ayrıntılı bir cevam yazınız
Reklamlar
-
sıcak sıcak heleki 40 45 diyorsun
-
-
Arkadaşım her motor bu sıcaklardan nasibini alıyor. Heleki çin motorları. Sonuçta bindiğin motor hava soğutmalı. Eksoz gevşemiş diyorsun diğer vidalarıda kontrol edip sıkmanı tavsiye ederim. Geçen arkadaşın mondialinin arka teker milinin gevşemiş olduğunu ve diğer vidalarında gevşemeye hazır olduğuna kendim şahidim.
-
hayır egzoz gevşemiş demedim çok az sarrarmış dedim.
-
asfal eriyor bu sıcaklarda sende biraz zorladın herhalde egzoz çok ısınınca renk atmıştır motor soğumadımı bir çalıştırda bak nasıl çalışıyor o sesler varmı gene
-
şu an karbürötörü temizliyorum.çalıştırıp bakayım yazarım
-
büyük ihtimal sıcak+uzun yol+zorlama sonucu yagın özelligini kaybedip görevini yerine getirememesi gibi geliyo,bende bi ara sık degişiyorum diye 10 tl ye yag koymuştum ertesi gün degiştiştirecem diye akşamı zor ettim nası bi eziyettir,vitesler bile takır takır geçmeye başlamıştı,motor dünyasına ucuz markasız yaga yer yok,bilinen şeyi denemek aptallıktır diye boşuna dememişler,ben denedim olmuya hakkatendedigin şekilde uzun süre kullanmadıysan çok önemli bişe olucaga benzemiyor,geçmiş olsun genede inşallah ciddi bişe deildir..
eger kask takmıyorsan koruyacak bir şeyin yok demektir
-
Sonuçları yazarsan seviniriz. Bende diğer arkadaşlarla aynı fikirdeyim... "çok sıccahh!" Umarım kötü birşey olmaz.
[COLOR="#000000"][B]We believe in the sky, and we don’t believe in the sunroof.[/B][/COLOR]
-
25 Temmuz 2012, 15:14
kardeşim eğer motordan geleses egzosdan değil motorun içinden geliyorsa ve o kadar zorlandıysa yağ pompalayamamış ve krankı kesmiş olabilir motor çekişinde azalma ve aşırı gürültü ile çalışma da bunun sonucudur .
[B][COLOR="#008000"]Dikkat et evlat; eline bir kez iki zamanlının yağını bulaştırırsan, bir daha asla çıkartamazsın.[/COLOR]
2012 Mondial 125 MH Drift./Beyaz. | Hayati Atakan Türkmen - Amasya[/B]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)