Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ön fren kaliper bakımı

REKLAM ALANI
    allpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hero xpulse 200
    wemoto'dan sipariş ettiğim balataları bugün teslim aldım, yarın takmayı düşünüyorum ama balataları takmadan önce kaliperi ve pistonlarını temizleyeyim diyorum.
    Sizlere sormak istediğim bu temizlik işini, zincir temizleme sprey ile yapsan olur mu? bana olur gibi geliyor ama sizler ne dersiniz.
    ayrıca, şunu yapıp da başına iş alma dediğiniz bir durum var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı allpower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    wemoto'dan sipariş ettiğim balataları bugün teslim aldım, yarın takmayı düşünüyorum ama balataları takmadan önce kaliperi ve pistonlarını temizleyeyim diyorum.
    Sizlere sormak istediğim bu temizlik işini, zincir temizleme sprey ile yapsan olur mu? bana olur gibi geliyor ama sizler ne dersiniz.
    ayrıca, şunu yapıp da başına iş alma dediğiniz bir durum var mı?
    eğer pistonları kaliperden çıkarırsan hidrolik yağı boşalacak ve frenleri tekrar ayarlamanı gerektirecek zahmetli bir iş getirecektir..ve bunu yapacaksan hidrolik yağını değiştirmen de iyi olur.
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Alıntı Chronix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eğer pistonları kaliperlerden çıkarırsan hidrolik yağı boşalacak ve frenleri tekrar ayarlamanı gerektirecek zahmetli bir iş getirecektir..eğer bunu yapacaksan hidrolik yağını değiştirmen de iyi olur.
    hayır o kadar ileri gitmeyi düşünmüyorum. ön fren manetini bir iki sıkıp pistonları öyle temizlemeyi düşünüyorum.

Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    hayır o kadar ileri gitmeyi düşünmüyorum. ön fren manetini bir iki sıkıp pistonları öyle temizlemeyi düşünüyorum.
    o zaman sıkıntı çıkarmaz. ancak uzun zamandır yani 1-2 yıldır aynı hidrolik yağını kullanıyorsan değiştirmeni öneririm . değiştirdiğinde farkı hissedeceksin. o kadar ileri gitmeyeceksende al elline diş fırçası biraz gaz yağı fırçalayarak temizle..
    Two Against the World

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Alıntı Chronix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o zaman sıkıntı çıkarmaz. ancak uzun zamandır yani 1-2 yıldır aynı hidrolik yağını kullanıyorsan değiştirmeni öneririm . değiştirdiğinde farkı hissedeceksin. o kadar ileri gitmeyeceksende al elline diş fırçası biraz gaz yağı fırçalayarak temizle..
    Gaz yağını bir ara çok aradım ama bulamadım. dediğim gibi onun yerine castrol zincir temizleme spreyi kullanmayı düşünüyorum, birşey farketmez herhalde.

canerol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin-Rally250-z300
    kaliperleri eline aldığında maneti sık bırak sık pırak pistonlar biraz dışarı çıksın kenarlarına fren hidrolik yağı enjektör ile sık biraz sonra pistonları elinle geri itekle sonra ötekini.en güzeli hidrolik yağı gaz debriyaj jikle telini bile açıyor paslanmış olanları çünkü ince olduğu için daha çok akışkan

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Alıntı canerol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaliperleri eline aldığında maneti sık bırak sık pırak pistonlar biraz dışarı çıksın kenarlarına fren hidrolik yağı enjektör ile sık biraz sonra pistonları elinle geri itekle sonra ötekini.en güzeli hidrolik yağı gaz debriyaj jikle telini bile açıyor paslanmış olanları çünkü ince olduğu için daha çok akışkan
    bu dediğinizi spreyle iyice temizledikten sonra yaparım çünkü piston ve piston çevresini kapkara kabuk bağlamış.
    Sormak istediğim birşey daha var, pistonların yuvalarında çıkma gibi bir risk varmı? bir yerde okumuştum ama doğrumu bilmiyorum.

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Fren manetine çok basarsanız çıkar.
    Bilge değil sadece ahmaklar her şeyi bilir.

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Alıntı Arda_Karaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fren manetine çok basarsanız çıkar.
    Okuduğum doğruymuş demek ki. (:

glock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    zincir temizleme spreyide temizler fakat satın alma imkanınız varsa Förch Balata Temizleme Spreyini de öneririm.

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Alıntı glock adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zincir temizleme spreyide temizler fakat satın alma imkanınız varsa Förch Balata Temizleme Spreyini de öneririm.
    Bu aralar aksilikler hep üst üste geliyor. sürekli maddi zarara uğruyorum dolasıyla imkan mimkan kalmadı, bende elimdekilerle idare etmeye çalışıyorum.
    ERROR88 bunu beğendi.

Motosikleti
    BMW F650GS
    Amacınız eski yağları temizlemek olacağı için bir sakınca olmayacağını düşünüyorum.

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Alıntı Arda_Karaca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amacınız eski yağları temizlemek olacağı için bir sakınca olmayacağını düşünüyorum.
    diski bile temizler valla (:

Motosikleti
    BMW F650GS
    http://www.feyizoglu.com/Zincir-ve-B...l_46945.html#0

Linkteki ürünü aldım. Satarken zincir ve balata yazıyor. Fakat ürün üzerinde zincirin z'si yazmıyor. Feyizoğlu bunu yazıp satıyorsa ben güvenir kullanırım.

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    Kaliperler o kadar berbat bi hale gelmiş ki sprey bile baş edemedi. Elimde 10/50 motor yağı vardı, fırçayı yağa banıp banıp temizledim anca oldu.

Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Kaliperler o kadar berbat bi hale gelmiş ki sprey bile baş edemedi. Elimde 10/50 motor yağı vardı, fırçayı yağa banıp banıp temizledim anca oldu.
    pisonlar da pas var mıydı ?
    Two Against the World

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    hayır yoktu, pistonlar altın rengi bi malzemeden yapılmış paslanmaz malzeme galiba. ama biraz yıpranmış.

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    zahmetli bi is mis bu yav. Bir kaliperde 4 piston var, birbirlerinden bagimsiz hareket ediyorlar. manetle pompaliyorum pistonun biri nerdeyse yerinden cikacak, bir digeri ise hic kimildamadan öyle duruyo.

gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    İşte o yerinden oynamayan piston ya takıldı orada, contaları şişti yahut sistemde yeterince hidroliğiniz yok. Ben zamanında çok uğraştım onlarla, insan sinir hastası olup çıkıyor. Piston yerinden oynamıyorsa kalan pistonları pense ile sıkı halde tutarken frene basarsanız sıkışık olan piston çıkmaya çalışacaktır. Dikkatli olun, ön tarafı fazla kurcalamayın, çıkan pistonu geri takmak zahmetli iştir, takarken contalara zarar verirseniz o da masraf olacaktır. Her halukarda da başka bir şey kullanmadan pistonların etrafına enjektörle fren hidrolik yağı sıkılarak bakım yapılır kaliperlere, farklı bir şey kullanmanızı ben pek önermiyorum açıkçası.

Motosikleti
    Hero xpulse 200
    aynen dediginiz gibi bisey yaptim, 17 anahtarin yuvarlak tarafini 4 pistonda basacak sekilde ortaladim, freni sika sika o cikmayan pistonu yerinden cikartim sonra fircayi motor yagina bandirip iyice fircaladim. Elimde hidrolik yagi yoktu, onun yerine pistonlari geri itmeden önce motor yagi sürdúm.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler